wink! wink! u make my day!

Friday, July 31, 2009

Event Go-Youth

monink eberibadiiii...
di pepagi yg hening ni baru la sempat online n update blog jap.
cmne nk buat wifi senegal pulak kt intan ni ha..
ape2 pun suppose me update event ni last wik..tapi tak pe la..lambat sket kan hehe..
ekceli, my car club (peroduavivaclub msia) telah involve dlm 1 of aktiviti belia di Bkt Jalil, Go-Youth Event & Malaysian Book of Record "Largest Car Club Gathering 2009".
sebanyak 2600 buah kereta dari 53 buah car club seluruh malaysia participate dlm event ni. VIVAC hantar 160 buah viva pada hari tu. Knvoi usah ckp la..mcm anak ayam turun sekampung..trafik escot lagi..
ape2 pun...me as northern leader, amatlah berduka cita di atas kejadian yg menimpa 3 org crew northern iaitu abg nazri telah terbabit dlm kemalangan di pendang, dlm perjalan ke kl .. pstu siegwarhiet ngn paklong eksiden wktu konvoi bergerak ke Bkt Jalil. Agaknye sb bumper to bumper sgt..deme tak sempat brek. Ape2 pun geng, tgu den balik northern nt..kita diskas nk pi bt bumper korang kt mana k.
stat pagi smp ke ptg. panas tu mmg ar..siot gile panas. Abes la den berjemur. Dh la kulit tak bape nk cerah..lagi malap le..huhu...
here's few photos yg sempat di snap utk santapan pagi anda...zasss...



sempat den posing kt keta..ehehe

cun tak sticker kami neh?? tq to dura-edge 4 da sponsor.

aksi slah satu kete yg bt drift....ayakkk....beshh....



kete den le...sila abaikan bahagian bumper yg bersagat ituu..den silap drift..hahaha




sticker go youth yg dapat...cun??


gen 2 cun dari G2C club ...kalau tak salah la..


sengal aku tgk..eii...


kami la penyamun di dlm negeri..opss!! sebahagian dari team kami... hehe


wit my closed frend..kak nurul..

yaa...itu dia..ape lagi..sain otograph..haha


comey tak signature love tu??? hehehe


di pameran muzium multimedia. yg di bhw khas ke karnival ini.


vivac northern region division
ape2 pun..dis is such a valueable moment. Best dah lama jgk kami sume region dari northern, southern, east coast n central berkumpul.
mcm2 story jgk la kuar ari tu...
me ni asek kene jwb soklan sal kawin je la.. bila tarikh kwin...baju bape pasang..bla..bla..bla..
** esok saturday..plan nk jalan2 di KL... bershopping di Jakel & Jalan TAR. till then.....zassss....

Wednesday, July 22, 2009

Jom Jalan! Pulau Santap, Janda Baik, Pahang

yeaahh...i'm bek bebeh!!
lame gile wehh tak online.. ini sume sb kursus ar...cmne nk buek...berjuang menimba ilmu huhu... bertimba2 dah ilmu dapat ni.. ada lagi 4 mggu blm menamatkan 2 bln kursus Mandarin.
Today, our class bt lawatan sambil bljar (bkn mkn angin, blk ada project & presentation in Mandarin wehhh!!) ke Pulau Santap, Janda Baik, Bentong Pahang.
ekceli, diz such a great great expirience 4 me. Dl slalu tgk cite keliwon la, kasihku seru la, sgla mak nenek gmbor antu tuh..tataw upenye sume shooting tu bt kt Janda Baik upe nye.
So here's ada few pic sempat snap tdi...tgk..tgk..jgn tak tgk...

ni le pintu msuk ke D'Ark Resort, Janda Baik

chalet yg cun gile! baru 160++ per nite

ni yg chalet tingat atas

back 2 nature..

bila tgk rumah ni, ingat tak gmbr antu kasihku seru tuh??


air sungai...sejukkk...best!

kitorang gerak dari Inst Tadbiran Awam INTAN jalan elmu around 8.30am. Pjalanan amik mase dlm sejam cmtu lah. Tapi jalan nk msuk ke situ blh tahan la layan korner. kene plak dapat drebar bas pale angin. Tah dia bebal pe tah, bwk bas cm nk bunuh org je...eii..

smp je..kami stat ngn ektibiti sukaneka ala2 kanak2 ribena. Tapi besh la gak kan..bila dh tua2 gajah ni dpt peluang lagi men isi air lam botol, bwk bola pingpong ngn copstik, pstu carik smpul tutup mata..hehe..
hehe..akulah itu yg larik terkenkang2..adesss...

pas abes acara sukaneka & berfoya2 (opss!! marah incik tunang nt).. kitorang pun mandi manda di sungai. Harap maaf, pic mandi manda tidak dpt di upload kerana terkandung unsur2 18SG dsb...

stlah stel sume..posing ape sikit2 lagi lebih kurang..pstu kami pun balik la..

antara bunga yg bgitu menarik perhatian ku..

limau bali pun depa tanamm....!

ni namanya posing sakit pinggang..ngeh3..

me wit julia - dak dari jbtn penjara sabah

niway...mmg best tapi letih gile. lagi letih bila nk fikir esok ader class!! presentation should be submit next wik....arghhh...

kita jmp lagi di siri seterusnya...zassss.....hehee...

Friday, July 10, 2009

My 3 Weeks Update..huhu


huhu...lama nya tak online....ayakk..since ada kt INTAN KL ni dah jarang online dah..

ekceli byk sgt cite nk update, tapi tu la...susah nk online. Wifi signal dpt certain2 area je lam INTAN ni... hampes lam bilik tak dpt...eiii..

bagi yg tak taw... bby skunk ngah dlm Kursus Mandarin for 2 month.

14 ogos nt baru la balik semula ke png.

pic tu ada yg nk upload..but later i guess.. tak sempat ar...

ape2 pun...happy ada kt sini..

hostel??.....great! sebilik sorang... ada fridge, aircon, bilik air, tv, keetle, kira privacy ah!

kwn2??.....very frendly. Dtg dari pelbagai kementerian n jabatan. But kebanyakkan nye dari Imigresen & Kastam. Aku je le yg dari pejabat tanah hehe...

mkanan??.... hem..ada disediakan, but during wiken slalu nye kitorang mkn kt luar je..bosan la kan ari2 mkn kt dining..

boyfriend??....haha....no ok! shaye dh ader tunang..mane ley pandang2 jeling2 laki len... kene korek bijik mate ngn encik tunang sy nt hahaha..

esok akak ct nt dtg kl la... dia ckp suh bwk dia jalan2..

so dia tdo ngn bby la kt hostel..bilik sorang takpe.. tak kaco org len..

ingat esok bwk dier gi Jalan Tar, tgk2 tudung...pstu gi mam kt bangsar..

yg lain tu..tgk dia request nk gi mane..

nt free..me update pic k...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails