wink! wink! u make my day!

Friday, October 30, 2009

peristiwa mlm jumaat

huik hai ols..

salam ari jumaat penuh keberkatan.
ektibiti aku ari ni..haha..masih gile melayan game kt facebook. Tp keje tetap jalan beb. Ngah dok pulun game cafe world ni. Nk beat member aku. Ari2 dok berselang2 tukaq ranking ngn dier je neh. esok da cuti lak dah..harus pulun ari ni nieh.

Ari ni punya story..takdak apa yg best sgt kot.
Cuma aku ni tak bape sedap perut je dari subuh tdi ni. Tah la apsal lately kerap sgt dgor org dok sakit pwot le...food poisoning la..itu ini. Aku ni pun agaknye ader le kot mkn ape tak kena neh..huhu.. so tghari ni lunch hour 2 jam lebey..aku bantai tdo je la lam bilik ofis ni. Mls nk turun window suping ah.

.
................

ape yg aku nk story ni ekceli peristiwa mlm tdi kt umah.

Ha...korang jgn mikir bebukan lak yek peristiwa mlm jumaat ni. Tadek kaitan dgn yg baru kawin atau yg masih dlm bulan animun haha..


ate gini citenye, smlm aku smp umah lmbt sket..nk dkt 8pm dh rasenye. Balik ni ha...rehat2 n hidang mkn utk incik hubby jap..pstu aku mandi le. Slalunye klu mghrib n isyak tu, incik hubby jdik imam. Solat sama2 tu kan lagi byk pahlenye...


tersebut la alkisah sekor anak sedara aku ni ha..umur 2 thn lbey ni. Ya rabbi..tahap buasnye bkn main le. Dia mmg rapat gile ngn incik hubby aku ni sblm dr kami kwin lg. Sb incik hubby aku tu suke bebudak. Bebudak ni plak klu di layan keletah dier..uii..suke lagi le dier..nk manja2 n rapat ngn kita. Ate tetiap mlm pun si budak hanie ni slalu msuk bilik kami..kaco2 kami tdo ke hape ke..bagi selerak2 barang. Dier plak pe'el burung antu..type berjaga mlm ni. Smlm tyme kami (aku ngn hubby) dh hampor sejadah ...terkedek2 je dier larik msuk bilik. Ate kami halau dier kuar. yela..org nk smbhyg kan? idak le mahu!! nk jgk..last2 kami wat derk je..cuma pesan kt dier..hanie jgn kaco acu nk sembahyg taw. (ekceli acu tu nama panggilan kami ngn anak sedara...acu laki ngn acu pmpuan le aku ni)

di pendek kan cite..kami ni pun nk smbhyg la...incik hubby sebut je "allahuakhbar.." tgn ngah qiam tu...
dak hani ni pun berdiri sblh aku..dok bt aksi bersolat sama.. tyme nk rukuk..si dak hanie ni hentam sujud terus...hahaha...aku mmg geli gile perut nk tahan gelak. Dh le dier solat sblh aku...haha... siap bt aksi2 sume neh. Keras perut aku dok tahan nk tergelak. smp le ke rakaat ke 4...dok tertongggeng2 rukuk n sujud. Dh abis2 smbhyg..aku bantai gelak laaa...tak tahan sgt dh...yg lagi best tu...bau cm busuk2 ..aku check2 tgk....alaaa...dier berak laaa~~!! ahahaha.. cissss....ape la hanie ni...smbhyg pn ley berak kaa..?? aku ngn incik hubby aku bntai gelak kt dier.

Kira smlm..mmg aku solat isyak tak kusyuk le weeii....hahaha...

but actually...its really touching bila tgk bebudak ni ngikut kita bersolat taw. Wlpn kecik2 cmtu..dier tau dh...tak ley jijak sejadah mse aku dok smbhyg ape sume.. dier tak de kaco2 pkul ke gurau ngn kitorang ..sb taw kami ni tgh solat. Cuma dok tak ley tahan tgk dier ngikut org solat kt sblh la..


aku ngn incik hubby pun tadek la marah dier kan..nk ngikut kami smbhyg ni. Takpela..at least maybe bnda tu blh jdik sesi pembelajaran utk dier jgk kan..kanak2 baru nk besar. Klu kita dedahkan dgn benda baik..harap2 nt besar lekat la dier ngn solat...amin..



tq to incik flickr 4 dis pic.

Thursday, October 29, 2009

gile photography dah...


huik hai ols..

ari ni ai bizi u..! bz main cafe world kt facebook. haha.. bkn ape, kes balas dendam ar. lam smggu ni seber kt ofis ngok ngek sket. Tah tetiba ari ni bley laju lak tenet nye. So ape lagi..gile layan game la. Tpi keje tetap jalan...be pro bebeh!.

dlm kelajuan internet di ofis ari ni..sempat la aku mengedit 2,3 gmbor kawin ari tu. Itu pun soft copy baru dpt je dr abg mir. The rest akan dpt lam next wik insylh. Sb album custom kawin siap mggu dpn. Tah le, sejak dua menjak ni makin gile aku dgn dunia2 photographer ni. Nk jadik model pun dh terlambat dh hahaa..sb dh dpt title bini org gitu..kenot la suke suki ni kan.

gmbr di mase pas akad nikah ..building blkg tu bangunan MPSP kt Bdr Perda.

gmbar ni candid taw..haha..tah ape aku ngusik dier tah tyme tu..agaknye sb dia dok buat muke kemot2 tahan panas kot.

bergambar dgn kete kecayangan aku ni mmg wajib..haha.. sape tak cyg weiii...dok byor tetiap bln.

pic kt pantai jerejak..

pic ni mase tgh dok set rmbut..susah la rmbut kenteng2 cm sarang tebuan je hua3..

gmbor ni lak aku pun tataw bile masenye abg mir snap.

amacam ols? ok tak aku ngedit2 pic ni..uii..agaknye kecik2 dl cita2 nk jadik photographer kot..tapi tak kesampaian..mse masuk unibersiti, silap pilih fakulti haha..terus jadik seketeri skrg..hua3..

ape2 pun..esok nk jmp abg mir..nk tgk final touch up n edit sblm diz monday dier antor gmbor gi printing.. lala...sgt tidak sabar skrg..


Wednesday, October 28, 2009

apo nk jadi..

huik hai ols..

almost 5.30 dh skrg. 3/4 dr staff ofis aku mmg dh balik dh. Aku pun jpgi nk angkat enbeg dh le.

ari ni rasa pnjg pulak masa kt ofis. Adakah sebab aku takde keje? noo..salah sama skali. Ari ni keje byk sgt.

Indeks mood petang ni plak di tutup bercampur2. Haha..mcm pembaca berita ulas sal pasaran saham lak dah.

yela wei..mcm mana blh tak jdik lagu ni..ada je la bnda yg menaikkan tekanan darah ari ni. Pepagi tdi, sedikit sakit hati ngn incik hubby. Eei, geram la bile memikior. Kita ni susah payah la nk nolong dier submit n ejas loan utk umah dier nk amik kt mutiara idaman tuh. Ate bkn kita suh dier bt ape2 pun. Dari bercakap ngn agent..smp la proses nk submit ke lawyer sume kita bt. Juz mintak dia bgi payslip dia je. Itu pun blh dia ilangkan payslip bln 8 dia. Klu bebudak tu, aku terima la kan...ini dh besor panjang gedebab dah..payslip lempor merate lagi. Ini dh nk bt loan..melilau2 carik.

aku lak pagi tdi tertinggal documentation tu kt umah. Ingat nk le suh dier antor sumwhere area2 sini pagi tdi..itu pun tak blh nye. Dia ckp esok je le. Kang esok kang...keje tu dok pending lg. Tak leh aku ha! tak suke nk memending2 keje neh. So dgn rase sedikit geram n penuh emosi nye pagi tdi aku patah balik ke byn lps..gi amik document tu.

Ari ni kt ofis..aku bt nk tak nak je ckp lam tipon ngn incik hubby. Ate saje aku geram! bkn aku marah dier..tapi aku ngelak berckp2 ngn dier. Sb klu marah suami..doser! so jgn marah...senyap n diamkan diri. Itu lebey baik. Bior dier mikir ape hey nye wife dier jdik gitu.

Ate kisah sblh petangnye pulak...aku ni follow up la sal proses pengesahan jawatan aku lam govment ni. Bl aku tipon je ke sorang manusia yg incharge bahagian tu.. baru aku tau cite! ate kisahnye aku nye proses tu dok pending lagi kt pjbt! sb deme tak bagi complete doc~!!

wei! wei! klu salah aku..takpe! aku trima la..my mistake. Ini idak..deme tu yg bt keje sambil lewa. Submit ape tah tapi tak lengkap.. Dan di sebabkan itu, permohonan aku dok pending lg wei!. cite nye dh 2 bln dh ni.. sape tak marah..korang kabo ke aku jap...sape tak marah???

dh le lg 3 bln aku nk ckup 3 tahun dh. Kang JPA kuiri lak tnya apsal gagal confirm dlm 3 thn. Pdhal bkn salah aku pun. Ari tu tunggu exam ISAC dh berbulan2. Ini dh sume ok...deme lak bt keje tak ape2. Ini pun tah le sempat idak nye ..sb pas lps yg ni...nk submit ke JPA lak ..deme lak proses confirmation. Kiranya ada 2 lapis lagi baru blh dpt approval confirm.

aduh ya tuhan...istighfar aje aku tdi. Nk maki2..rase tak elok le. Tp mmg hati panas gile dh. Ptutnye itu keje awk..awk beringat la..nape nk bg pending lelama. Ini ke yg disebut2 sgt integriti nih?? hem..

Tuesday, October 27, 2009

rumah..ooh..rumah..

huik hai ols..

bz nye ai ari ni..ngalah kan dato pengarah gitu..ngeh3..

yela, ari ni byk misi nk di selesaikan. Ate citenye gini, petang smlm, bos aku dok bercerita sal anak dier beli umah kat Bandar Seri Tanjung Pinang. Apartment LMC, Palm Courth namenye. Best dgor dia dok cite, naik interested jgk la aku ..mane tak nye..72k je..mana nk dpt dh kan..keluasan dlm 657sqft.

balik umah mlm smlm, aku cite kt incik hubby. Cite gitu2 je la sb ingatkan dia tak interested. Ate laki haku tu target nk beli umah area2 jelutong je. Pstu ..tetiba dia kata..ehh..ok gak tu ...

kami pun, terus stat keta...pi tanjong tokong la haha..dh kul 10.30 mlm dh tyme tu. Saja la pi ronda2 tgk umah tu.

So far, aku agak berkenan la umah tu...not too big, not too small. Klu yg baru kwin ni sesuai la dok umah tu. Ekceli umah tu dh sold out dh...projek baru. Tapi ada few units derang bukak balik sb ada loan reject. So insylh la klu nk slot tu maybe blh. Ate bos aku pun kenal rapat ngn org developer tu.

tapi besak la..projek LMC under govment. Kena la apply kelulusan perumahan dl.

so kami ngah try la ni nk push perumahan. Kot la ada rezeki, sempat la kot.

incik hubby dlm smggu dua ni asek dok cita sal umah je. Agaknye dh smp masa la kot dia fikir nk beli umah sndiri. Td dia kabo, ader kawan dia pun nk try ejas condo kt bkt gambier. Jade View Condo. 90k cmtu kot. Aku rasa price tu kategori blh tahan ok la..sb normally property situ around 120k above.

tak pa la..sbtu ni kami nk jalan2 tgk umah...klu ada rezeki..either amik lmc palm court tu atau jade view tu la kot. Mana nk taw kot ada rezeki kan.. Klu tak..aku tak kisah sgt..sb aku entitle utk kuarters kerajaan negeri. hehe.. Tp klu kata dpt slh 1 umah tu..alhmdlh la ..aku ada kuarters..incik hubby ada umah. Blh gak buat aset n sewakan.... tak gitu??

Monday, October 26, 2009

blood presure?

huik haii ols..salam isnin.

ha...aci bet pagi ni mst suma org liat pi keja kan?? well, besak la..smlm hujan turun mencurah2 di sekitar p.pinang..(belah seberang ujan gak kot??)

bagi org yg mmg malas pi keja ari isnin ni (aku lah terutamanya)..mmg liat bebenor nk bangun pagi tdi. Di tambah plak dh 4 hari aku headache ni.

serba salah la samada nk pi kenet tak. Dh 3 kali dh suh incik hubby aku check blood pressure aku ..sb kt umah ada alat tu..mak mentua aku punya, sambaq la sat.haha. Mmg sah la..low blood presure mai balik (tekanan darah aku 94/59) huhu.

dah 2,3 kali gak la incik hubby dok tnya..tak maw pi klinik ka?

tapi tu la dok pikiaq..klu pi kenet..takat doctor bagi ubat ponstan tu, bek tak yah. Dh ada 3 paket dh wei ubat tu kt umah.

Tp ari ni mai ofis pun pala dok pusing2 lagi. Td, saja la dok search2 kt cik google sal tekanan darah rendah. Baca artikel2 tu..nek risau gak.

"bahaya bagi pesakit tekanan darah rendah memandu kereta..kerana risiko utk pitam ketika memandu adalah tinggi"

errkk....terus aku tipon incik hubby..mlm ni ajok gi kenet haha.

tapi mmg klu leh nk mintak advise doktor sket la sal food supplement pa yg patut aku telan nk bagi maintain blood presure ni.

few frends ada advise, take folic asid, iron & spirulina. Hemm..sounds good but ape2 pun food supplement ni better we take wit doctor advice 1st. Bkn blh sebarangan gak kan? at least he knows which brand da best n suit 4 me.

malam ni..mau tak mau..pi kenet gak la akuuu.....adoiii....

Friday, October 23, 2009

New Me

yuhuu....jgn terkejut yek tgk layout stended dlm blog ai ni..hehe..

tah la awat rasa nk tukaq tah. Cpt jemu la aku ni..bahya betui.

dari kul 8 tdi punya dok search layout..pilih tu..pilih ni..last2 aku amik yg stended balik. Pueh ati!

pening plak dh tgk dark2 kaler ni (agaknye makcik dh tua kot?? huk huk huk..)

takpa la..temporary pakai ja la layout ni dl. Sok2 klu rajin carik yg cun2 punya..hehe...

Monday, October 12, 2009

kisah ari ahad


salam & epy monday! selamat ari baju korporat buat staf2 gomen yek..hehe.. ate besh le kenkawan aku, mai keja baju korporat baru daa! aku jugek yg tak pat lg. Pakai baju lama. Tu r, tyme tailor dtg ukoq..aku dok berkursus tak abeh2. huhu. ptg ni SUK buat majlis terbuka aidilfitri. Harus gi serbu neh. Kt Dome Komtar klu tak silap. 4.30pm & onwards. Kena plak aku mai keja driving ari ni, besh la..sempat nyinggah mkn pree dl hehe.

last saturday, bisday hubby chomot. Lala..adiah pe kasik dier?? tadek pun! haha. ate baru2 ni kan bagi enset cybercot dh kt dier..pstu petang sbtu tu balik umah mama kt perda. Nyinggah mam kt big apple donut & secret recipe. Me pay ..so kira adiah jgk la tu kan2?? lanjer dier mam kt secret recipe. Pstu tapau kfc bwk balik kat mama. Kami pun join mkn kfc skali. (tah la awat la ni kuat mkn tah..huhu)

ari ahad smlm, cadangnya nk lepak umah je tgk dvd baru beli. Tak abis lgi tgk B13 yg baru tuh. Ala besh weii...action pack gitu. Pstu nk tgk g-force, final destination baru tu, orphan, district 9. Tapi suma tak dan nk tgk lagi ni. Nk tgk cmna, ptg smlm teman abg e (abg ipar) & kak liza (my beras) gi gurney drive. Kak liza nk beli mac plak. Temankan je lah, ley jalan2 skali n pekena claypot kt foodcourt bwh tuh. tyme kak liza beli mac tu, aku perati2 je la. Uii...nk beli rasa pikiaq 3 kali gak wei. refill bedak compact pun 140.00 huhu. Tah la, awat rasa syg duit tah nk beli mekap mhal cmtu. Kdg2 rasa mac ni lagi mahal dr estee plak dah. Takpa la, ukuq baju bdan sndiri. Aku pakai bodyshop ngn maybelline pun dh ok wat... dh sesuai dh. Dok tukaq2 pun stgi tak sesuai..tak guna gak. Tpi semalam klu kata aku amik mac tu, bley gak pow hubby. Mintak dia byaq hua3.... huii..tak bek..tak bek!! dok penaya laki sndiri namanya tu. Stgi utang kedit kad dia belambak, aku gak yg suffer. NO NO NO!

pstu kami masuk lam parkson tu sat, kak liza beli kasut polo. Ate crita asalnya aku yg nk beli kasut, last2 dia yg suping lagik. ish3..betui la org kata pmpuan ni kan, klu dh kata gi suping complex tu, mst kena ada paper beg gak bwk balik haha. Kira smlm, byk gak la bnda depa beli, kasut la..mekap la..beg pack samsonite la. Aku ngn hubby polo2 ja teman depa. Kami tak beli pa sgt pun. Cuma sempat aku sambaq kasut kt walk-in sepasang. Plan nk beli 2, pstu swipe kad je la. Tp budak hubby dh mai sebelah dah, siap pesan lg
"amik sepasang dh la...byq cash. Tok sah dok guna kad sgt2..bln dpn beli la lagi sepasang. Smlm pun dh beli kan 1..ari ni beli lgi 1 dh la."

hem..potong tul laaa.....sepasang pun sepasang lah..... dlm kul 11 lbh..baru smp umah.. pueh gak la berjalan pusing gurney tu. Balik umah, mmg tangkap ngantuk dah. Aku ckp kt hubby, esok ja la iron unipom keja. Ngantuk sgt dh. Pstu tetiba dia amik baju aku gi iron.
"Takpa la..abg iron......tgh rajin ni"

yihaaa!!!! best nya ada org tlng iron baju...ahak2...(isteri malass daaa...unta padang pasir pun tak da malas mcm ini org...huhu)

Thursday, October 08, 2009

hadiah apa?




Diz coming saturday - birthday my hubby. Donno la what should i give him. Klu tnya dia pun, they he will say "no need la baby, baby la hadiah utk abg"... so sweet bila dia ckp cmtu..hihi..suke nye. Tnya la mane2 wify pun, mst suke klu hubby sndiri ckp gitu. Even klu tyme bercinta pun rasenye dh kembang semangkuk dh punya sonok klu bf kata gitu. kan2?? last wik..me belikan hp kt dier. Ekceli amik 2 hp sony. Sony Walkman series for me (for sure! utk org gile music!), Sony Cybershot for him. I pay 1k sumthing, the rest dia byrkan. Kira me byr stgh utk hp dier.

My frenz ckp "kira ko bgi adiah la tu...tak yah la bagi lagi..beratus2 dah tu."


blh ke kira cmtu?? yg tu mmg niat nk belikan.. Yg besday present kira lain la.. hem...nk bagi apa ehh.....??

baju?? payah la...very fussy la.
suar?? dockers maybe! his fav wear.
Perfume?? kang beli pun dier syg nk pakai. Mcm me beli kt dier acqua de gio tu..hampes dok peram syg nk pakai.
brg2 lain?? kebanyakan dh bagi mase hantaran kawin..

so i guess samada tshirt timbaland or khakis dockers tu...

da above photo tu..saje letak..suke pic tu..pinky2 soft hehe...abg mir, need yr favor..cucikan gmbr ni skali eh.
yg lagu tu pulak..mst korang taw kan?? i think i love you - soundtrack frm korean movie (fullhouse) lala..jom nyanyi sama2...



Wednesday, October 07, 2009

edisi hunnymoon!




salam & monink .. !! esok pat gaji! haha..

entry ari ni adalah edisi animun ala2 gedikz santai sket (yg gediks tu bkn ai okek?! lagu ni je gediks sket. Tapi besh!! my fav song bebeh.

Tp ade ke patut, hubby aku cakap "lagu apa la ni..cm lagu hambat ulaq ja pun"....

ciss......jiwa tak rnb btul laa....lagu sket punya berdentum2 bass...dia kata lagu hambat ulaq..

okek2...bek to da post. last wik baru je balik dr genting. Gi animun kecil2an gitu! insylh klu ikut plan lam ujung taun ni ka, raya cina nt ka..baru nk pi jauh2 sket..pulau perhentian ka sabah pa ka.. hehe..

ada la di muatkan sket pic lam entry ni..sket ja la..byk2 tak larat aplod huhu.

lover bridge @ genting ..venice gondola lalu bwh ni la..

pe2 pun, besh jgk diz tyme turun genting. Rasanya lagi sejuk dr sblm ni gi. Tghari pun berkabus tebal lgi. Bab sejok tok sah ckp la...smp petang aku mls nk mandi hahaha....

titi gantung kt denosor land...

amboi budak chomot ni..ada bini pn dok teropong awek lagi kaa...

tu ada hati nk jadik otromen la tu...

uiii...bini sapaa la ni..pepagi dh bagi bekpes kt ikan dah...ngeh3...

dlm indoor theme park..

dinner @ first world cafe...

dlm venice gondola...

nk celen mai r! ada bran?? ngeh3...

ni style posing lenguh pinggang hahaha...

flying coaster

beratur @ 4D motion master genting...besh gak layan 4D movie monster in the deep..

mcm pearl harbor la plak....kapey terbang terhempass!!!

ha! sua la tangan..satgi dia geget...haku tataw!

wit my hubby chomot!!

Tuesday, October 06, 2009

wedding outdoor photoshoot!





salam sume, wah suda lama tak apdet blog kan..hik3..
bz sungguh slps jdik isteri org ni..yelah, baru2 kawin ni byk umah sedara nk kene gi. last wik sempat ke genting jap for 3 days...animun kecil2an haha... nt me update gmbr di genting k. cuma kt sini nk sharing sket photo utk outdoor photoshoot.. ekceli photo belambak2 ada tapi still tggu abg mir & abg man (my wedding photographer) bagi cd & dvd wedding tuh. Ari ahad lepas pun baru siap 1 sticky album. Dlm 2,3 mggu lgi baru dpt custom album kawin skali ngn dvd, cd, potret pic etc. Wah..sgt tak sabar nk tggu ni. Sb gmbr abg mir amik sume santek2 laaa.. tengkiu abg amir...4 lovely pic.. antara my fav photo...yg kt bwh ni. Shoot tyme nk senja dh. Kenkawan, background blakang tu original taw~! bkn edit2..tyme tu senja nan merah gitu..hehe...




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails