wink! wink! u make my day!

Monday, November 09, 2009

enjoy wiken smp demam!

huik hai ols..

salam ari isnin. Acchum!! shaye suda demam la ari ni..huhuhu.

Diz wiken, such a great2 wiken 4 me. Tah apa yg best sgt..bkn aku gi melancong mane pun. Cuma rase release tension taw. Tambah pulak ari jmaat lepas aku balik keje dlm keadaan begitu byk tekanan / stress lam pale. Esp hal comfirmation keje aku (korang taw tak..tak psl2 aku kene gi bt surat akuan sumpah n bt medical check up balik! dis is ol sb service punya fault! sape tak marah beb..nyusah kan kite.)

udah la..namo aku ckp hal tu..kang naik tekanan darah ai !

ya..ya...berbalik pada story wiken..ekceli..ari sbtu pagi tu ada sdikit tension la berhubung hal nk beli umah tu. Pas wat kira2..aku agak risau jgk sal process loan incik asben tu. Rasenye debt ratio dia tinggi gak la..bank mst susah nk lepas ni. Commitment dier byk. Deme suh masuk nama aku, tapi aku tak ready lagi nk amik umah. Sb aku plan the earliest pun dlm end of next year baru aku berani tanggung another commitment. Since skrg pun tgh tanggung car loan, personal loan & master.

aku taw incik asben mst ada rase sdikit kuciwak sb dier suke banget umah tu. Tapi aku kabo le ke dier. takpe..umah ni nk beli kene pikior panjang jgk. Klu tadek rezeki diz year..next year beli lah. Nk lorat ape sgt..kuarters kan aku entitle..bley je dok kuarters dl.

So sbtu ptg..kami gi pantai kt area umah kami..pantai ape ke nama nye situ tah...arrr...pantai batu hampaq (itu le yg incik asben aku sebut). Tp sumwhere kt area pmtg damar laut tu le.

ekceli dl, kami kerap gak gi situ..carik siput (remis) ngn kepah. Tp kali ni kami p berdua ja. Since mak mentua aku gi knduri. Abg ipar ngn biras pun tadek kt umah.

Rase release gak tension weii...lapang rasa fikiran. Mandi2 laut..dok carik sipot. Best! wlpn hakikatnya abis sunburn kulit aku yg tak bpe nk cerah ni kan. haha..

byk jgk remis + kepah kecik kami dpt. Wlpn carik main2 hehe. Syok tau..bila sodok je pasir tu..angkat2 tampi je dpt siput. Tyme tu tak kira dh sunburn ke idak. Janji best punya psl.

Balik2 umah ptg tu..dh nk dkt maghrib dh. Tp siyes badan rase letih..yg jari2 tangan ni sume dh kecut abis dh berendam lam air. Pantai tu bkn pantai yg org slalu gi pun. So air mmg cantik lagi. Tak kotor.

Mlm tu balik umah..layan Playstation ngn incik asben. Gile ah..lawan fight wwe game ngn dia haha..

ysterday (ahad) pagi..jalan2 gi robewalk jap..aku suke beli buah kt stu..sb murah gile..

ptg baru balik umah mama kt perda. Mama tipon suh balik mkn durian.! ngeh3..

wlpn mgu lps adlh mggu yg pnuh dgn stress...tapi its a great wiken to share wit my habbie.. dan yg paling best..smp demam aku ni hahaha....

Wednesday, November 04, 2009

sakit pale ai taw

huik hai ols..

slmt pagi..kenyang nye baru pas bekpes nasi goreng kampung bersama-sama teh ais kaw tgkt 6! haha.

Ari ni aku msuk keje lewat 2 minit. Ciss! ini sume parking multilevel prangin la punya psl neh. Pepagi dh kene memusing 7 tgkt..buang mase tul la. Tang tu je dh buang masa 10 minit taw.

Kene lak kete aku minyak dh blinking.. aku kabo le ke incik asben, nk bwk kete dier. Dier pun kata...haa..amik laa... abis tu pagi tdi aku stat kete dier, ampes tulll!! minyak kete dier pun nk abis dh laaa!!! aku punya la nk sep tak yah isi minyak. Alkisahnye petang kang kene singgah taruk minyak la jgk neh. Tank gen2 lak tuu...eeiii...aku pakai kete sndiri pun tak pe pagi td..tank aku kecik sket. Nyesal sungguh ai. Justify Full

Berhubung rentetan kisah aku gi serbey umah bebaru ni..hem..skrg ni ai sudah dlm dilema gitu taw! yela..tgk 2,3 unit. Pstu ngah dok bt timbang tara la yg mana 1 ok.

Klu ikut incik asben aku tu.. dier minat umah 9th floor seaview tu. standard unit but well maintain. klu ikut2 reqenye mmg ok la. 98k. tp kan u ols, umah tu takde covered parking laa..! i mean, owner nye tak amik parking lot utk unit dier tu. Adusss..leceh gak tuu... dh le kami ni kete smp 2 bijot. Nk park dua2 tu kt luor pagor?? uii..idak kuase le temann!!

so skrg ni..aku dh diskas2 ngn incik asben..suh owner make a bit lower laa...kami ckp final price is 96k! take it or leave it! uiii..garang idak aku? haha.. yelah kan..tadek parking..kami nk kene beli parking lot lagi ..duit gak tu.

so tggu tgk je la..owner tu agree idak. Dia kata under consideration. Aku ngn incik asben namo tolarate sgt la klu bab parking2 ni. Security utk kete gak tu. klu takat aku pakai kete sorong..tak kisah le park luor pagor pun ha.

Klu owner tak setuju...carik je la unit lain.. klu pelan2 carik..ader kot unit lain nk jual.

Monday, November 02, 2009

servey2 umah

huik hai ols..

eppy monday..monday blues lak rase. Ai ari ni mabuk nasi knduri la haha... iyele yop, cuti sabtu ahad smp 2,3 kenduri ada. Muak nasi minyak dh ni ha...

ptg karang..nk gi tgk umah ngn incik habbie...yela, yg aku kabo kami ngah servey2 umah ni. Sbtu ari tu smpat gi tgk sample house kt Sri Saujana Macallum tu. Umah tu not bad la...aku tgk okek gak..covered multilevel parking. Cuma yg aku tak kenan tu unit dier byk gilos. Aku tak bape suko sket la jns umah apartment yg 1 floor gile byk unit ni. Skrg ok lagi la..umah baru. Nt pas few years, dh mcm dok flat sarang burung lak rase.

Ptg ni...ada appointment ngn agent. Nk gi view unit kt Mutiara Idaman. Iyele, rumah idaman incik asben ai tuu...suke sgt umah tu. Apo pun tataw la yg dier kenan sgt..Maybe sb easy access frm highway. bridge & town kot. Kena lak umah sea view. Agent kabo ada 2 unit dia nk sold. So ptg ni kami pi tgk dua2 la. Yg 1 tu sea view unit, yg 1 lagi tu town view. Yg lbh nye town view tu sb dh partly renovated. Agaknye bt tiling apa la kot. Yg tu pun price lebey sket la..around 105k cmtu.
Aku tak kisah sgt..janji ada umah sndiri. Depends kat incik asben la dier kenan yg mane kan. Duit dier..bkn duit haku...ngeh3..

Tp bile memikior nk beli umah sndiri dh ni..uii...byk nk pakai wet ni..nk renovate le..nk msuk furniture ape segala tiling mak nenek connis le jadah ape lagi tu. Dok nmpk dh wet saving aku mst licin punya nt. Wlpn pun itu rumah incik asben..tapi tak ley la bior dier nanggung sume kan. Kene la sama2.. wet aku..wet dier gak..kang dok bior dier nanggung sume sensorang..ate dier takde wet..bkn org len..laki haaakuuu jugek!

ok tak umah nie???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails