wink! wink! u make my day!

Monday, March 08, 2010

Shoping Day



haipp...i'm back..yesterday bercuti..waa..syok sungguh..kan best klu ari2 cuti gituu....hehe

smlm pepagi tu mmg la kureng sihat sket..sakit2 pale tp stended la, isnin yg biru sama. hik3.

Alkisah story ari ni tadek pe la sgt, cuma entry utk sunday ari tu baru je nk post ni. Besek la, lambat aplod pic lam laptop. Ate cite nye, sblm terjadi nye peristiwa trapped lam lift tu, tghari ahad aku teman incik hubby gi suping. Slalunye aku je kerap shoping, pmpuan la katakan. Tak mo shoping pun mst ada jgk barang yg beli. Tp ahad lps, awal2 lagi incik hubby dh kabo dia nk carik kasut baru.

So fine lah, turn aku lak teman dia. Slalu asek dia je teman aku kan..cian jgk tengok muka cekodok lelaki bila kene teman beli brg2 pmpuan ni. Smp skrg ni hubby aku dh taw la ape itu mascara, eyeliner, concealer suma hahaha...

Tghari ahad, kami lunch kt foodcourt gurney plaza. My request sb tingin gilo nk mam claypot noodle. Tp lupa pulak aku snap itu claypot, almaklum la lapo sesangat dh.

Pas tu...gi bodyshop. Ingatkan hubby aku nk beli perfume dier..upe nye dier beli perfume kt aku...uiihh...sonok le teman! tambah lagi la koleksi perfume bodyshop i ! hehe. Suh dier beli gak, katanya tak yah la lagi..perfume yg ada kt umah pun tak terpakai2 lagi.

Pas tu gi pulak ushar2 baju...aduss...PDI dh tade la kt gurney! kedai tu dh di ganti vincci. Tah le kot dia ubah ke lot lain..tapi kami tak jmp pun. Gi senQ, beli blender baru..waa..duit hubby jugak..seb duit aku hehe..brand moulinex 129.00. Mahal tu mmg mahal, tapi takpe la..reliable brand. So pusing2 jap...kuar jer lah..gi al-ikhsan kt dpn jalan kelawei tu. Situ besor gile kedainye..mcm2 choice ader. Belek punya belek, dpt jugak la si idaman hati hubby ku, dia amik kasut nike itam ngn tshirt umbro. Aku suh beli nike same aku tu..tak mo..dia ckp tak besh....kureng asam tul (padahal kasut nike tak besh aku tu dier gak yg adiahkan..aper r!).




Dh lewat petang sket..baru la balik umah mama kt seberang. Best la balik kali ni..sb masak sama2 dgn mama..aku la..tingin nk mkn gulai ikan dier. Sgup singgah kedai carik ikan ngn bendi..janji nk suh dier bt gulai hehe.. dlm pas isyak baru la kami balik ke penang, tp sempat singgah jusco jap carik garlic spread (nk bt roti garlic cicah mushroom sup la katakannn).

Pe2 pun, it was a great2 sunday (kecuali part yg trapped dlm lift tu...)..



stuck in a lift


huhu salam isnin. Ari ni aku tak gi keje. Sila jgn tnya ngape. Might b monday blues jgk, tp yg pastinya bangun tdo pagi tdi rase badan tak bpe nk sihat je..sengal2 sejuk2 cmtu.

alkisah story sal smlm mmg best. Sb yesterday hari kuar bershoping wit my hubby. Yg best tu teman dia shopping, ai pun dpt la skali hehe. Tp cite psl shopping moping tu aku post lam next entry lah yek. Memandangkan pic sume tidak di tensper lagi (sbnrnye nk ksik kak ct ku itew jelesh gitu ngn pic2 mengancam aku hahaha).

Mse kitorang smp umah smlm, lps balik shoping n balik dr umah mama..around 11 pm cmtu la. Tgu la lift umah aku tu. Nk jadik cite, smlm tak ramai pulak org yg gunakan lift. Agaknye mlm isnin ni sume balik umah awal kot.

Naik lift cm bese la..aku ngn hubby je..tekan la tingkat 13..pstu lift pun bergerak naik la ngn bergaya nyaaa.....smp je tingkat 13....tup!! lampu lift terpadam n lift terus stuck. Yg aku cuak gile tu sb dia mcm terhempas 1 tingkat ke bwh. Smp aku nk terbalik la.

Aku pandang muka hubby aku...dier pandang aku balik lak. Pstu dia ckp tekan tingkat 17 (atas sekali). Mslh nye lampu2 lift sume dh padam dah. Mcm org tutup lift tu pulak.

Kami cool lagik...tp muka aku lain mcm dh....pstu tekan la emergency button tu....kring2 dia bunyi. Byk kali. Pstu aku terus le terpikir..aku pnh la stuck lift kt komtar. Tp kt situ kan guard suma ada..klu stuck, immediately derang akan kopak pintu or whatsoever.

ini klu aku dok terjerit2 tekan loceng pun..sape yg dgr..?? huwaaaa.....cuak gile dahh..

mau kt 10 gak la..kami dok bt itu ini tak jdik ape gak...

aku ckp kt incik hubby.....huhu baby takut arr....(malunye nk ngaku yg aku dh takut) hahaah..

pstu ader la kami nmpk no tipon service lift tu...col2 je jap...pastu lift terbukak....oiii mak..aku larik kuar terus.!

... mse kuar je lift tu..ade apek cina ngn bini dia kuar dr lift sblh..muka derang blur2 je tgk aku pucat kot..ampes punya apek...eiii...

hampeh punya lift...tobat aku mmg dh takut sgt dh sb dl aku pnh trapped lam lift pun jap je..pstu ramai lak ader kt dalam...kene lak stuck kt tingkat 1 je..tadek la cuak sgt.

ini dh le aku stuck kt tingkat 13... mula la fikir...lift terhempas turun bawah sume...teringat lak cite2 org berkaitan ngn eksiden2 lift ni..huwaaa!!! aku takde anak lagi taw!!

Sunday, March 07, 2010

hari2 yg penuh ceria

wuhai..sudah lama tidak mengapdet blog. Sehingga telah di sound oleh my sis ct itew.

gapo tak hapdet? donno la ..mybe sb angin malas ku telah melanda. Nk kata payah access internet, bohong besar la pulak. 24/7 je aku online.

Tp stended la, alasan peberet ku bila kak ct tnya "wei awat hg la ni mls apdet blog"..dgn penuh kereknya aku akan jwb "bkn pa...byk sgt ektibiti2 luar aku..ngn carclub la..jln2 sana sni, smp tataw la nk crita mna 1 lam blog" hua..hua..hua...riak sungguh aku kn..??

takpa...insylh la aku try jgk merajinkan diri apdet. Klu nk stat crita mana 1 ni..mau blur otak gak ni..so aku bagi ringkasan2 ja la..ps ni aku apdet la ikut masa2 berlaku kejadian.


pic2 kt atas ni pic mase aku ngn vivac (peroduavivaclub msia) bt event ke bkt hijau..dlm ujung bln 2 ari tu...tp stended la..aku mls nk aplod cita ni ari tu..hehe...spesis malas la katakan.. Best wo mandi manda kt bkt hijau..37 buah viva participate dlm tt / konvoi ni. Sapo ada keta viva, nk join club kitorang..meh3..most welcome bebeh...


yg ini2 pulak pic aku ngn bebudak vivac jgk mse kt bt BBQ kt pantai rnr bagan ajam. Event ni selang 2,3 ari je dari event bkt hijau tu. Sesungguhnya, kami ni gile berektibiti betul. Derang ni klu takde pe2 event pn, ada je muka derang tu kt rnr bagan ajam tiap mlm ari ahad. Saje lepak2 ngn bebudak lain kt situ. Yela kan, rnr bagan tu kan pot bebudak keta...hehe.

cam aku ni, tak la tiap mgu aku join. Pepaham la dh bersomi ni. Itu pun seb baik la mr nasir (bak panggilan kak ct kt habie aku) jns yg bley ngam je ngn bdk2 club aku ni.

apa2 pun..hidup aku ni terisi la dgn derang ni. Ekceli dhg 3 thn dh aku join club vivac tu. Dr tkde geng belah penang smp la skrg ni dh berlambak2 dh yg tampal sticker vivac ni kt keta. Kena lak kami ni 1 malaysia, so mana2 region ada je bdk vivac.

pagi ni aku bt kueh keledek goreng kepit kueh bakul utk bekpes..hua3.menjadik jgk la wlpn aku tak pnh bt. Tp lupa plak nk snap gmbr. Syg btl la..dh la julung2 kali aku bt kueh tu..hihi. Klu kak ct aku, garenti suda masuk ini blogspot dh...haha

pe2 pun..ptg ni aku nk hangout ke gurney plaza jap. Incik somi mahu carik kasut katanya. Bley la aku pau ape2 yg patut...hik3...hohoo...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails