wink! wink! u make my day!

Friday, June 12, 2009

ari sedih me & fmly

wednesday lepas...was a very2 bad day for me, adik agie n oso my fmly..

moto kriss adik me ilang....!

damn! sial la sape yg curik tu..tobat aku tak ampun ko dunia akhirat !! moga ko mati hancur tgh jalan!!

adik kuar gi Isky, CC kt area dpn bandar perda tuh..around mghrib cmtu..dia kuar tgk moto tadek dah. Pdhal moto tu siap pasang alarm sume dah.

Mmg terkejut sgt mlm rabu tu receive sms frm my sis. Mse tu me ada kt umah sewa kt georgetown, dok packing2 brg sb next week nk move out dari umah tu dah.

ysterday, amik cuti balik perda tgk adik. Mmg kesian sgt tgk dier, mata merah je. Mse sembang ngn dia pun..berlinang air mata dier cite.

me pujuk dier..ckp "takpe la..takde rezeki nk pakai moto tu..esok2 kita carik moto len..kak ya tlng la byr dpyment"

then dia jwb.."agie tak mau moto len..agie nk mto agie jgk"

ya allah..sebak sgt rase. I know how he feel. Moto tu hadiah dari arwah abah utk me & adik guna. Duit tak pat beli nilai moto tu pada kami.

Hope dat soon he will be ok n recovered. My ma pun cm tadek mood je...dia mst terasa jgk sb ari2 naik moto tu ngn adik gi keje.

esok insylh..nk beli kan moto len kt dier..looking 4 kriss II kt kdai. Harap2 diz time, dia jage baik2 moto tu...

6 comments:

niza said...

siannyer dia...dah wat police report ke??

Baby Wify said...

dah bt dah kak..

tapi tu la..jarang la org yg ilang moto jmp balik..

Nor Suhaila @ iela said...

mungkin akan jmper.. berusahalah kat mana-mana.. kalo leh cr org menengok..dpt membantu gak..percaya lah... insyaallah...

dua tahun lepas moto adik akak yg keje the store pon hilang gak.. honda Ex5..lagih laa, kat tempat parking.. ada org jaga parking.. kat tepi pizza tuh.. cm ner tah leh hilang.. buat report polis.. 3 bln pas tuh baru dpt lik moto tuh.. tp sbb adik nk pki gak, belli gak Kriss..

now rumah tuh moto
smpan wat pakai hari2.. tp still kner ati2 gak.. sbb dah byk moto kat rumah.. smpi kner masukkan moto lam dapur umah.. sbb takut moto hilang... bahaye...

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

lorr...siannya...
sy pon penah ilang moto gak...kt area bayan baru...sabo je la...ms 2thn 2003...smpai arini x jmpa...
polis sndiri pon ckp klu moto ilang kemungkinan nk jmpa balik 2 ssh la...
sabar yer...maybe ada hikmah ni...
;)

Baby Wify said...

kak eila..klu nk cuba gi menengok tuh...kt mane yek??

mmg kdg2 org kata blh jgk.. bt bgi org yg mencurik tu tak senang duduk..dtg balik ape ke..

cian kt adik je..patah kaki dier..

bdk laki lak tu...

klu pempuan ni tak kesah sgt la..sb tak merayap mane sgt..

Nor Suhaila @ iela said...

kat belah kebun sereh ada org bleh menengok @ berubat skali..
cber tnyer kuzer deco weeding.. hr tuh dier besa wat.. ada link dier kan..??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails