wink! wink! u make my day!

Saturday, February 26, 2011

Baru baca- di dunia ada syurga


salam hari sabtu..

semalam balik keja, sempat kami singgah di Popular Books Komtar. Tunggu somi moka bolat lambat sgt smp. Itu la, sendiri ada kereta, gatal nk suh cik driver hantar. oleh itu, jgn le buat muka coq udang bila kena tgu lama..keke.

Spt biasa, klu masuk ke Popular, tak sah la kalau kuar tanpa ada hasil tangkapan. Ngendap punya ngendap, buku "online dengan tuhan" tak jumpa2 jugak. Nampak gaya kena gi MPH jgk la sehari dua ni.

So ternampak la oleh ku Buku ini....



Sedikit Review :

Tajuk : Di Dunia Ada Syurga
Pengarang : Asma Nadia
Penerbit : PTS Millennia Sdn Bhd
ISBN : 983-3372-67-8, 978-983-3372-67-6
Mukasurat : 152 halaman

Buku ini mengisahkan liku-liku kehidupan yang perlu dilalui oleh seorang insan bernama wanita. Setiap cubaan dan dugaan yang datang, diharungi penuh sabar dan disusuli dengan tahajud serta doa pengharapan supaya insan lemah ini mampu menempuhnya, di samping tidak lupa kepada Allah yang maha mengasihani pada setiap hambanya.


Apa lagi..ai sebat la u ols! lagipun kalau pakai fofuler kad, mesti dapat less..so dari RM11.90, tinggal 10 hengget lebih je..murah kan??

Mlm tadi, sampai umah lepas magrib tu, belek la buku ni...cara penyampaian mmg senang faham n tak yah kerut2 dahi dgn ayat2 dia. Tapi siyes la, buku ni mmg sesuai la utk kaum2 wanita yg sering tertnya2 kenapa doa tak makbul, kenapa itu kenapa ini tentang rintihan kita pada Allah. Such a great inspirational book. I baca smp meleleh air mata u ols!! malo kena gelak dgn somi. Dia hati sgt batu okek! i hati lembut bak agar2 santan gitu..

Tp alhamdulilah pas baca setengah buku ni, rasa kepercayaan pada doa tu makin kuat, rasa percaya pada kekuasaan Allah jugak makin tebal. Mmg betul lah, sesungguhnya bersama tuhan itu tidak ada jalan buntu.

Kak CT udah ckp mau booking buku ini..wow kau! tak menahan! takpe2..esok ai bawak balik buku renung-renungkan dan selamat beramal - prof izzi tu dulu keh. kang ai bawak balik byk2..mau mabuk buku u nak baca kekeke..

Monday, February 21, 2011

angaukah aku? oh tidaakk!!!

Morning! Great Monday u ols!

This morning, i hav a really2 weird feeling. Perasaan rindu yg begitu membuak2 pada my pet, si elmo. Wah..gilekah aku? sengalkah aku? yes..da answer is mmg i sgt sengal u ols! Siap kena perli dgn member lgi..wei..rindu hby takpe gak..haha..


Jawapan nya, i tak rindu langsung kt suami! wah..statement tahap kena baling dengan batang penyapu ni haha. Bkn cmtu lah, tp yela kan, hari2 i spent most of my free time dgn si elmo, of kos la i syg dia kan? betul tak?

Pagi ni tak bawak elmo dtg ofis..sb kami tak mo dia dok bunyi2 dlm lift smp suma orang pandang kami dengan pandangan pemburu haram yg menembak beruang kutub gitu!. Pagi tadi sebelum kuar ke ofis, adun makanan dia dgn gliderade yang baru beli semalam tu. Yang pelik, pagi tadi elmo tak barking langsung, diam je perati kami nak pi kerja. Sgt baik anak teruna i pagi ni!.

Smp je ofis..rasa teringat kt dia sgt2. Kenapakah? Walaupun i hav to admit dat sumtime perangai dia really2 annoying, suka barking & even crabbing, suka menggeget n suka sgt buat takut2 bila orang nk pegang dia. But if u ask to swap my pet wit sugar glider yg jinak..i will say NO!. mmg la menjengkelkan kadang2, dah la garang..tak boleh silap sikit asik nak gigit, tapi tetiap hari tengok dia..main dengan dia..so dah jadi sayang sangat2.

I wish dat masa hari ni cpt berlalu sebab dah tak sabar2 nak balik rumah n kacau dia. Really2 in love wit u my sugar glider. wuuuu....angau mode-ON! hehe....

Sunday, February 20, 2011

Superb Sunday!

Petang Ahad yang indah!

Rasanya hari ni adalah hari ahad yg betul2 panjang dan terisi dengan superb nya u ols!. Mana tak superb, bangun tido pukul 11 pagi. Bangun je terus cari Elmo dalam cage. Tak tido lagi budak jantan tu. Main2 dengan dia sampai ke pukul 2. Best bila tengok dia tido terlentang dlm sleeping hut nye tu kekeke..

Around 2pm, mama n my sis terjah ke rumah. Pe lagi diorg tu. Klu datang je, port pertama diorg serbu adalah kt belakang rumah; pokok belimbing buluh i yang maha meletops buahnya itu. Berbuah lebat betul kali ni. Tak termakan le dek non! kalau le kelas buah belimbing ni setanding buah anggur, gamaknye makcik kamu ni dah kaya dah! buah penuh dari batang bawah smp ke pucuk nun haa...



Bkn takat bagi seplastik, nah kau! sebaldi aku kasik. Sape2 yang suka makan belimbing buluh bt masak lemak tu..sila la datang ke rumah..tak lokek nak kasi. Jangan korang tebang pokok belimbing aku bawak balik sudah! hehe...

Selepas selesai aktiviti memetik buah di dusun (wow..aku ada dusun kah?), masuk umah sambung dok pot pet pot pet sembang itu ini dengan dey ols sambil buat cucur udang. Sorry la, pic cucur udang tak sempat snap sb suma sudah ngapp masuk mulut. Almaklum la, cucur udang terbaek dari ladang! taruk dlm pinggan jap je licin.

Dalam kul 4.3o petang, kami kuar ke Toby Pet Supplies Air Itam. Bagi pet lover di penang, anda pasti tau kedai ini. Kat Toby takde la akaurium ikan, kedai ni more to exotic reptiles, birds, dogs, hamster n cats. Walaupun kedai ni tak sebesar mana, tapi mmg pack dengan barang2. Ke Toby tadi sebab mencari barang si Elmo lah. Belikan dia Glider Booster & Gliderade.


Sedikit info :

Glider Booster - sebahagian dari diet sugar glider. memastikan sg anda mendapat keperluan mineral dan vitamin yg diperlukan. Mengandungi probiotik yg menghalang bakteria patogen. Setiap sg memerlukan keperluan gizi yg berbeza. Glider booster membantu memenuhi keperluan ini. Taburkan pada makanan atau buah sg setiap hari.


Gliderade - merupakan nektar yang diperkaya dgn unsur2 penting. Sg mempunyai keperluan besar utk karbohidrat kerana metabolisma tinggi. Gliderade menyediakan unsur2 penting.

Udah..dah macam mempromote barang pulak dah aku keke...Pas me nyah kan diri dari pet shop..kami siggah beli Tender Nut Jelly kt Jln Dato Keramat.



Udah ke situ, singgah pulak kat pakcik jual Apom Tradisional. Perghh! ai sajes u ols pi beli la..mmg terbaek dari ladang..sedap gile! dah le ada macam2 jenis..siap taruk cheese pn blh. for info, pakcik ni dah menjalankan bisnes apom tradisional (ada orang panggil apom telur, ada orang panggil apom lenggang) selama 28 tahun.




So korang bayang sendiri la kan? kalau tak sedap, cmne dia boleh survive sebegini lama meh?? (ewah..cakap cam cina gitu). Pe2 pun..try la yer...stall pakcik ni tepi jalan dato keramat tu..dekat dgn kedai Pandan Coconut tu je, depan sket dari Penang Times Square.

Ape2 pn..i hav a really2 superb sunday. Enjoy wit my pets, my family & delicious food in penang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails