wink! wink! u make my day!

Thursday, July 01, 2010

apa?! dia cakap kain i mcm tudung meja?!

u ols..hari ni i happy gitu. Tau happy kenapa, sb mslh sudah hmpir setel. Apekah mslh itu? mslh kain cotton kih3.

sound silly je..tp ada la ceritanya.

ate begini kome!

semalam, sudah smp la parcel kain yg me order tu. Me kan shopper online yg tegar. Skrg ni gila membeli kain cotton (ate ada 4 helai dh dlm almari tak berjahit lg)

so sesampai je di ofis, stended la..mst la yg dtg ushar punya kan. baru je dok belek2 kain. Ada yg 1 tu mcm tak bpe berkenan pulak sb kaler nmpk pudar..masa tgk lam tenet cm terang elok je. Dengan tiba2 dtg la konco2 manusia yg ate suke benor le mengomplen hak org ni.

si akak ni ckp "wei nad....kain pa ni...cam kain tudung meja ja!"

haiisshhh!!! KURANG ASAM!!!

ENGLISH COTTON I DIA CKP KAIN TUDUNG MEJA??!

sangat kurang sopan kan u ols?? eskuss me!! kain i mahal tau! bkn semeter 8 hinggit! semeter bape belah hengget taw!!

tq cik google atas pic ini.

so dengan kembung kempis menahan geram i ckp, eii...amboi sedap mulut noo! mmg kaler dia cmni. pstu sipolan tu pun jwb la..

bkn pa..bunga dia tak nmpk real la..cm bunga palsu..tu mcm tudung meja tu...

huhu..huwaaa!! ampes tul laaa!!

skrg ni kan mmg trend english classic cotton segale bagai. ate mmg gitu le bunga dia. tensen2..

so ptg tu asek dok memujuk hati la. mula la kan..bila org hasut2 itu ini, kita pun terfikir la, mmg tak lawa ke? mmg cm kain meja ke..mcm2 la fikir.

kecian jgk kt darl smlm...rasa2nya nak dekat 23 kali tnya darl "yunk..tak elok ka..?? cm kain tudung meja kaa". dan setiap kali tu jgk la dia jwb "tak aihh...elok jaa..tak jadi baju lagi..jadi nt lawa laa..amboi sapa dok kata cmtu tuuu..mai sini abg pukui dia!"

huhu....sampai tak lena malam i pikir u ols! so i msg la kt akak yg i beli kain tu..

msg nye berbunyi begini :

akak...na ingat sehelai kain tu nk tukar lain la..blh tak kak??

akak tu pun membalas msg itu :

boleh..tpi kos penghantaran akak tak tanggung la ye..adik nk tukar dgn yg mana?

yihaaa!! i tukar ye u ols! sb nk memuaskan hati hehe..lgipun ada 1 tu mmg siyes sgt berkenan! yg tu klu derang ckp lagi tudung meja...tau le aku tudung pale derang ngn kain tu! huh!!


i tukar kain tudung meja itu dgn yg ini...ok tak?? ke mcm langsir tingkap pulak?? hehehe...

21 comments:

cheqna said...

padulik sama orang itu..
jangan mudah terpengaruh..
biar cantik di mata kita..kita yang nak pakai kan???
marah ni

Aleeya said...

aihh kain koten la cun kan..pakai tu rase cam ayu2 gitu hehehhe

jgn le memalu..join je contest tu okeh hehehe :p

baby berry said...

cheqna : huhu tu la..ampeh betui..sibuk ja sal kain org..

baby berry said...

aleeya : hehe.. rse terpujuk sket hati skrg..insylh klu jmp gmbr cun, nt nk join contest tuh.

~~*Lady Salwa*~~ said...

ala, pedulikan je orang cenggitu. Lain mata orang lain la pandangan dia... Betul cakap hubby awak tu, dah jadi baju sure lawa...

HonEyBuNNy said...

ish...ada lak kain meja..tgk ja mcm tu...tapi mahal kn....cntk la..aiya..

Queen said...

saya punya pun sma..kene kutuk dgn MIL..apesal kain kau macam org tua punya pesen...tensen je...tanya yabang dia kata ok la tuh.. huhuhhuhuhu..sedey2....

dalam tenet dgn real tak sama kan...sabar je..ni last beli kat tenet..kalau tak elok jugak..ha..mek stop beli dah..tensen..

baby berry said...

lady salwa : tp bila org dh kata ni..kita asek dok fikir je la..pmpuan kan mmg cmtu hehe.

baby berry said...

hunny ; english cotton ni mmg kain cmtu..cam2 klasik gitu, tp me dh pnh beli yg tanah dia kaler putih..better jgn klu blh..sb dia jarang sket n nt putih tu jdik sebam.

baby berry said...

queen : yup..beli lam tenet ni tu la risiko nye..sb pnh beli sblm ni..elok..mybe mata sperrow sket time tu..hehe...lgpn tanah kaler putih tak lawa la..next time carik tanah berkaler or kuning2..mmg cntik.

Chik Na said...

akak lately memang suka beli kain cotton..sedap pakai..

pedulikan apa org nak kata..yg penting kita suka..hubby pun suka ;-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lantak ape org nak cakap...
janji ko selesa...
;)

baby berry said...

yess..lantak sama diorg kan?? hehe

siti murni ishak said...

bior diorang je..jeles tu. janji hg tgk lawa..asben tgk lawa...udah ler..

kakcikseroja said...

Jangan nanti dia duk cakap lagu ni pulak, 'awat baju hang macam saghung bantai ja tengok?'

Tapi pedulikanlah.. sukahati kita la.. citarasa kita.. bukan mintak dia tolong bayar pun! :)

kahak cair said...

aku tau kain ni mahal dan cun.. kakak aku beli aku ckp kain lap je.. skali pakai nmpak cun jgk.. haha

Cik Z@i Pen@nG said...

pon dpt kain cotton english style dr cik abg tp kaler dia pilih...pucat lesi..nk buat baju ry pon x smpai ati...adeeeiiii..

baby berry said...

kahak cair : ciss..kurang asam tol! hehee

baby berry said...

cik zai : kih2..terima je laa..dh org kasik kan..kang majok next time tak mo kasik dah.

zarin said...

cantik lah dear! i pun gilos dgn kain cotton ni..byk lg tk berjahit...anyway biorle org nk kata apa..janji cantik di mata kita

nn said...

bestnya kek time wedding tu!!!

hee. ada jugak beli kain cotton ala-ala english roses tu tapi beli yang bunga2 kecik2. kadang2 ada certain corak nampak macam langsir pun ada :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails