wink! wink! u make my day!

Friday, July 23, 2010

kenapa dia obsessed sgt??

last nite rumah sunyi sepi je..aku ngn incik darl dok asik baca buku je smlm. Alhamdulillah la, dia dah rajin2 belek buku skrg, walaupun tak lebih dari 3 jam hahaha!! aku paham...alahan mabuk jika baca berlebihan tu masih ada kt incik darl. Takpe la, lama2 ok la. Tp aku suke betul tgk dia dh mahu jgk belek buku. Slalu sblm ni, aku sorang je membaca, dia tu malas sket bab baca buku. Klu baca paper, rajin plak! 1 slot cerita pun tak kan miss dlm paper tu. Tp kira ok la. Buku "offline dengan syaitan" yang aku beli semalam tu, byk page & bab jgk dia baca. Kira ada peningkatan la kan. Maybe kena tengok genre buku la jugak kot. Klu buku2 mcm tu, dia blh baca. Klu novel, aci bet la setahun lagi pun dia takkan terhabis baca. hihi..

*****************************
Hari ni kat ofis, keja tak byk sgt. So sempat aku online facebook awal sket. Sebenarnya aku nk crita sket sal org pelik dlm frendlist aku di facebook. Nama terpaksa la di rahsiakan atas sebab2 kemaluan. hihi. Aku mmg agak pelik ngn mamat ni. Sejak 4 hari yang lalu, dia suka chat ngn aku. Soalan yang dia tnya, semua pasal rambut aku. Antara soalan nya :

1. Awak baru potong rambut ke? ---> a'ah dalam seminggu lebih.
2. Awak potong kedai mana? mesti cina kan? ----> yup...kt sini salun melayu tak byk.
3. Awak potong jenis cmne tu? ---> tah le.
4. Dia potong rambut blkg awk ke? ---> ye la.
5. Patern apa awk buat ---> mana la sy tau apa nama patern nya..sy ckp nk pendek je la..

.
.
.
.
dan berbelas2 lagi soalan berkisar tentang rambut ku. Smp semalam pun, dia siap pm ke inbox aku masih bertanya soal rambut aku.

Tadi yang aku dh fade up sgt..dia chat lagi.. dia tnya soalan yg seakan2 sama tapi diubah ayat tanya nya, at last aku ckp la jgk " yg awak asik tanya sal rambut sy ni kenapa??? ada mslh ke?"
pastu dia jwb "sb sy keje kt salun"....hey..as i kno, tak nmpk pun awk tulis employer awk tu salun dlm facebook??

pastu dia kata lagi..."awk potong dr paras belakang ek? lain kali bagitau la potong paras dagu."

pastu aku tnya dia "apsal kena bgtau potong paras dagu pulak?"

dia jwb " pendek la dia potong rambut awak"

waaaahhhh.....last skali ayat penyudah nye aku reply "lantak la paras mana pun rambut saya. Yang awak sibuk2 sgt sal rambut sy ni apsal? sy kacau rambut awk ke? sy pun tak bising, yang awak lak nk bising2 kenapa!?"


tet....dia senyap terus. hahaah...puas ati aku. pasni try2 la tnya sal rmbut aku lagi..sibuk! sgt2 tak phm la manusia ni..pelik pun ada. Apa la yg dia obsessed sgt dgn rambut i ni u ols????






** pelik ke rambut i ni u ols??

7 comments:

kakcik said...

Mungkin agaknya dia nak suruh baby tutup rambut tak? tapi dia segan nak terus terang! :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm2 kan???
aku pon xberapa paham...
;)

cheqna said...

cheqna tau
dia nak suh g potong rambut kat kedai dia..
hehehehehehe
biarla dia...jangan paduli..=)

baby berry said...

kak cik : tah le kt dia..tp pelik sgt sb yg dia asek tnya tu sal cutting rmbt.

baby berry said...

mc : tu la...tnya dia..tak berjawab lak.

baby berry said...

cheqna : kih3..gamaknye gitu le kot! nk kabo le kot kedai na potong tu tak reti potong..suh gi kedai dia la tu..hehe

siti murni said...

dunia dikelilingi manusia pelik...agaknya dia nk promote hg suh gi salun dier kot..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails