wink! wink! u make my day!

Monday, July 26, 2010

jadi diri org lain pun belum tentu best

Rasa diri seperti sibuk pulak di ofis hari ni. Tp tak la byk keje pun. Gamaknye sibuk menyembang dgn bos kot? hehe.
Ofis pun tak ramai yg dtg hari ni..biasa la monday blues. Aku ni pun nasib baik la baki cuti tinggal 10 hari. Klu rajin sgt bercuti, kang bln 9 ni raya kt ofis la..
Petang tadi, baru la aku sempat melayan few friends yg chat ngn aku di pesbuk. Kdg2 aku away dr workstation, tak perasan ada chat yg tgh berkedip2.
Tah le gamaknye ari ni ari meluah perasaan kot. Ada 3,4 org member yg chat ngn aku, sume pakat luah perasaan n keluh kesah mereka dgn kehidupan n kwn2 yg lain.
Mcm2 yg aku dgr, cerita kwn itu, cerita kwn ini. Sume ni buat aku fikir balik, aku fikir hidup aku tak happy sumtime, (kdg2 mmg kita fikir cmtu kan?) tp bila dgr masalah org lain, baru aku sedar, betapa aku ni sebenarnya takde la mslh yg menggangu jiwa sgt mcm org lain. Perkara2 ni buat aku tersedar, untung nya aku yg kadang2 aku sendiri tak tau aku ni untung la jgk hehe. Ada keje yg tetap (wlpun gaji tak byk mane sgt..tapi sejak bila la manusia puas hati ngn gaji dia??), ada suami yg ckup sporting n memahami (stended la klu sang suami sekali sekala buat perangai sengal...mmg tebiat diorg cmtu kan?), and yg penting masih ada fmly yg gila2 (kdg2 aku geleng pale ingat keletah diorg)...hehe.

1 hal yg aku belajar hari ini...aku happy dgn life aku yg simple n sederhana ni. Aku keje utk dapat apa yg aku nak..dgn cara tu aku tau menghargai tiap benda yg aku beli sb bkn senang nk dpt sume tu. Aku bahagia atas apa yg aku beri n terima, so aku rasa puas sgt dgn kebahagiaan tu wlpn mulanya pedih n azab nak bina.

Life mana ada hari2 happy tak penah sedih kan? ada hari sakit hati ngn incik suami..lumrah la tu..tp sbnornye tuhan bagi jadi semua tu supaya kita lagi syg n hargai dia tambah2 bila time bergaduh. Sal duit? bagitau aku jap sapa yg penuh rasa ckup dgn duit dia?? tadek kan?

suatu ketika dl (dlm tahun ni jgk)..aku pernah terasa sakit hati yg amat sgt dgn kwn2 car club aku. Tah la..agaknye aku pun too emotional. disebabkan hal tu..aku dh kureng sket ngn diorg. Tadek hal..aku tak jmp derang pn. Klu ada event pun, aku tak rase nk gi sgt sb belambak lagi event fmly yg aku blh bt hehe. Tp sejak akhir2 ni..aku rasa keputusan aku mem'pencen'kan diri dari aktiviti car club ni..aku rasa mmg tepat dan bernas skali. Sb aku rasa hati aku makin aman, makin terhindar dari sifat cemburu ke dengki ke bergosip yg tak baik dan mcm2 lagi sal kwn2 kete aku. Dan yg paling penting, aku sgt suke luang masa ngn fmly skrg..hidup sgt bahagia bila kita tau menghargai keluarga kita..

5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

family segalanya buat kite...
;)

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

pesanan dari penaja " cintailah, sayangilah dan hargailah keluarga anda"....
ai pun syg family ai tau!!!!

baby berry said...

ms : yup...slalu bila dh tadek br kita sedar .

baby berry said...

kak ainee : hby lagi2 la syg..kih3...sgup dok sbrg tuh dak tuu.

siti murni said...

alhamdulillah...dah pandai punnnnn adik akak ni...muehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails