wink! wink! u make my day!

Monday, August 02, 2010

sy suka hari minggu....hehehe

sabtu dan ahad hari yg paling sibuk dengan aktiviti. Kebetulan pulak incik darl tak kena keja last wiken, blh la kitorang kuar pagi petang siang malam gitu.


Sabtu petang, kak ct ngn mama dtg rumah. Bwk atok skali. Hehe..best sungguh la bila fmly mai umah ni..kami kuar gi tempah baju kurung, pstu balik singgah tesco. Gi kedai Bata. Dah niat nk belikan mama kasut bata comfortfit tu. Yela, cian lak kt dia..asek merungut sakit tumit je. Maybe la kasut tak sesuai kot. Yela, mama ni bab2 kasut dia main beli je...janji murah dia ckp. Sesekali pe la salahnye belikan kasut yg elok2 sket.. Anak blh pakai mahal2..takkan kt mama nk bagi yg murah..ye tak?? hehe.

Mlm sabtu, aku malas betul nk masak (saje la kan...nak manje mengada makan kt luar). Pastu incik darl ajak mamam kt nasi kandar line clear (aku peduli pe org kata line clear itu ini sume). But 1 thing yg aku sedar, waaa...line clear dah ada improvement la. I mean dari segi kebersihan n environment nya.


Dah nmpk lagi kemas, pertambahan meja n kerusi, & paling aku suka ada 1 cm lukisan besar kt dinding tertulis "Line Clear Heritage Restaurant"...waaa kelass!!

Menu cam biasa la, ayam goreng nya masih gedabak besor bak org kebulur setahun tak makan ayam haha.. sb tu klu aku mkn kt sini, aku tak pnh amik ayam goreng, aku suh incik darl amik, pstu dia potong2..pastu aku nompang mkn skali (itu pun lebih dari cukup utk 2 org).


yang kt sebelah ni, nasi kandar kuah banjir (kdg2 mamak tu ada tanya, kuah banjir ka kuah tsunami??). Klu kuah tsunami tu kira kuah byk la...lagi byk dari banjir hehe.


Time aku sibuk2 snap pic ni, incik darl dah setengah pinggan dah mamam. Pergh..dia klu nasi kandaq line clear, mmg peberet sgt la. Tp aku pun cmtu gak..klu nak banding nasi beratoq..aku lagi prefer nasi kandaq line clear..






Pas kekenyangan, kitorang lepak di gurney drive. Kih3...

rasa mcm zaman2 bercinta pulak u ols. Yelah, sejak2 dh kwin ni, tah le..aku malas betul nk kuar rumah lama2..tambah2 nk merewang rewang lepak2 ni. Klu ada pun, lepak cafe ke, minum2 cmtu. Maybe sb pas kwin ni dh byk keje kt rumah.



esok ari nye tuh..(ahad), pepagi lagi kitorang dh kuar gi jogs & main bola kt tmn belia perbandaran. Pergh...mmg best laa...tmn belia ngn rumah aku tak le jauh mana..tak smp stgh jam pn ( di waktu tidak jem la ye). Ptg ahad baru la kitorang balik umah ibu mertua ku. Bwk mak mertua ku gi sunshine bayan baru beli brg2 dapur, pastu lepak2 je kt rumah n perabih ais krim milo dia ..hehe.




7 comments:

kakcik said...

Seronoknya berdua2an. :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

berdua lebih baek...
;)

siti murni said...

lama tak gi 'line clear'..sejak peristiwa itu...urm..nanti kita g nasi beratuq...kita paksa ma ikut jugakkkkk.....windu...

baby berry said...

kak ct : nasi beratoq kena p tengah mlm..so kena midnite umah i ler..hehe

baby berry said...

kak cik : dh kwin takpe kan berdua2an..tak jdik bertiga2an dh hehe.

baby berry said...

MS : bila la pulak nk bertiga yek..??

cheqna said...

wah

besh tu..
emm..moga cepat2 bertiga k...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails