wink! wink! u make my day!

Thursday, August 19, 2010

kecian dekat dia..

Hari ni hari ke-2 si Pong tak balik rumah. tah la dia hilang ke mana. Sgt2 pelik coz last 2 nite, dia masih ada kt rumah waktu mkn malam. Dia makan macam biasa je.

ini la si pong - missing..

Tapi keesokan pagi tu, dia tak de waktu makan pagi. Yang ada sekoq lagi si jantan nama Tam tu. Mula2 ingat dia jalan2 tak balik lagi..smp le petang..and masuk ke pagi ni, masih jugak tak balik2.

Shaye n cik sumi dah start risau dah ni. Klu dia gi berjalan mane pun, selalunya dia akan balik rumah jgk waktu makan. And normally waktu kami gi keje n malam, kami kurungkan dalam cage. Tah la..sedih sangat rasa. Sb kami bela dua2 ekor ni dari umur 3 bulan lagi.

si pong suke sgt tdo atas org

Lagi tambah menyedihkan bila yesterday petang, shaye balik keje..tengok si Tam dah keriuk2 meow2 dalam cage. Pastu bukak kan cage dia n bagi mkn cam biasa. Cari2 si Pong..masih tak balik. Pas makan, mcm biasa shaye nak masuk rumah utk memasak, ha udah! si Tam asek ikut je kat kaki sambil sondol2. Gamaknye dia nk bagi tahu kot, dia sunyi takde kawan. Asik naik main dgn kita je. Bila kita ada dengan dia, dia main2 n tak berbunyi langsung. Tapi bila biar dia or kurung dia, mula la keriau2. Kesian sangat tengok si tam tu. Smp dah tak kuar suara, agaknya dia keriau tak henti2 sejak shaye gi kerja lagi. Si tam tu jadi cenggitu sebab dia tak biasa sorank2. Selalu ada je sekor lagi tu dgn dia, jadi ada la kawan dia nak main sama2. Sudahnya, petang semalam tak sempat shaye masak pun..asik teman kan dia main2 kt padang depan rumah sampai la incik sumi balik.

Sampai bila la tam nak jadi camtu? keriau2 sebab kawan dia dah takde. Shaye tak boleh nak tengok la, shaye rasa sedih sgt2. Cik sumi pun susah hati. Petang2 je kami ronda2 kawasan taman cari yang sekor lagi. Tapi tak juga jumpa. Kemana la si pong pergi yer? adakah di ambil org? (sb dia sgt comel nak banding dengan si tam) atau terjadi sumthing pada dia??

tinggal la si pong skrg..

8 comments:

cheqna said...

g jenjalan kot
petang karang ada la tu

kakcik said...

Alahai siannya.. sian kat pong, sian kat tam dan sian kat baby n mr sumi... :(

gismo82 said...

ni boleh lapur kat cheqna sbb kes lari dari umah ni...

baby berry said...

gismo : hehe..agak2 cheqna layan tak kes2 terpencil cenggini?

baby berry said...

kakcik..uhuhu..tu r...cedey la..harap2 dia balik....

baby berry said...

cheqna : harap2 cmtu..kot dia gi meronggeng memana ker......

Anonymous said...

Genial post and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

HonEyBuNNy said...

ala...ciannya dia...tgk pun da tahu dia sedey....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails