wink! wink! u make my day!

Thursday, August 12, 2010

lambuk yer..bukan lombok.


Al-kisah semalam aku balik keje awal. Kul 3 dah keluar dari ofis. muahaha..!! sila jgn jeles yer. Bkn apa, ada hal di Ambank MBF Tower, Gurney. Sal geran keta tu la, suda selamat smp ke bank setelah di transfer dari ambank KL. So dah alang2 terawal kuar ofis tu, aku sampai umah pn blh tahan la awalnya. Dlm kul 4 lebih dah smp rumah.

Tetiba terlintas la di kepala ku nk gi try amik Bubur Lambuk Masjid Negeri P. Pinang. hai, dengar2 ceritanya, sedap dan delises sungguh bubur lambuk masjid ni. Kena plak masjid negeri belakang rumah aku je kan..

Alang2 dah balik awal, kasi redah je la. Nk tunggu hari lain, alamat tak merasa la smp hbs ramadhan. Sb ramai yg ckp, klu pegi pukul 5.30 ke atas, tinggal periuk je la.

Kebetulan dah balik awal, peluang baik what!!


So aku pun pegi la menaiki kereta ...ngade siot! masjid belakang rumah pun bwk keta! hehehe... Sambil berlenggang2 membawa tupperware. Hem..time aku smp tu baru je lepas azan asar (nmpk sgt aku tak solat asar lagi kan?muahahaa!!). Masa smp dah ada org, tapi tak ramai. Bebudak dah beratur 1 lane dah. Aku pun sembang la jap ngn sorang akak tu. Dia ckp stay Air Itam (hai..bley tahan jauh dia dtg tuh...ingat kan org taman blkg ni je hehe).

Ada notis tertulis kt tmpt bubur lambuk tu "Bubur lambuk akan di beri selepas solat asar, sila bawa bekas sendiri".

Pas je solat asar, nasib baik aku sampai awal..dah queue panjang der!!! aku pun tak perasan. toleh blkg je tgk dh memanjang2 dah beratur. Smp ke parking kereta tuh. Kena pulak time tu dah pukul 5, so byk yg dh balik keje singgah amik le tu.

Pas berbuka, aku ngn darl try la rasa bubur lambuk tuh. fuyooo!! siyes mmg sedap der!! patut la queue nye panjang bebenor~!! tp aku rasa tu bubur lambuk daging..sb bau sup tu kuat..perghh...mmg sgt delises!!

malam pas solat terawih, aku balik rumah mama jap kt bdr perda. Jmp kwn, pastu singgah hantar bubur lambuk kt diorg. Byk org msjid tu taruk lam tupperware. Tak terhabis nye takat nk mkn berdua. Apa2 pun...dah dpt jgk rasa bubur lambuk msjd negeri tahun ni hehe.....

8 comments:

kakcik said...

Ermmm.. tetiba rasa teringin lak nak mam bubur lambuk walaupun kat KL ni hari2 boleh dapat... Ramadhan punya mesti special, kan? :)

baby berry said...

kak cik : yap of kos! bila bln pose ni mcm ada feel lain sket dgn bubur lambuk ni hehe.

siti murni said...

mmg sedap bubur lambuk hg bwk balik tu...len kali amik lagi yer...

cheqna said...

bubur lambuk??
nanti tengah2 pose nanti nak suh ma buatkan....hehehehe
nak buat sendiri???x de maknanya..hahaha

baby berry said...

insylh..lain kali tu klu hari wiken sempat la. klu hari keja mmg tak sempat..sb kul 5.30, depa kata tinggal bontot periuk..hehe. smlm pn seb baik la balik keja awai tu yg blh pi amik tu..

baby berry said...

cheqna : amboi..nk manja ngn mak tuu...ni malas buat ka..tak mau buat ka..takut nk buat ka..atau buat satgi tak jadi? hehe.

HonEyBuNNy said...

ahhh..sedapp..sehari sblm puasa...uia da wat bubur lambukkk gak tok semua warga uia...nyum3...

baby berry said...

honey : tu konfirm dia gi amik dulu tu..hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails