wink! wink! u make my day!

Friday, August 20, 2010

seseorang itu...........


Hari ni dah hari ke-10 berpuasa. Tahun ni rasa cepat pulak nak banding tahun lepas (tak mo kabo last year kawin lepas raya..haha tu rase lambat masa berjalan tuuu).

Bermakna, tak sampai 20 hari lagi pun shaye bakal berdepan dengan "seseorang" yang pernah menyakiti hati shaye, mengguris perasaan shaye, mengalirkan airmata shaye.

"seseorang" itu akan pulang ke penang beberapa hari sebelum menyambut syawal. Dan 2 minggu "seseorang" itu berada di sini, di rumah mertua shaye nanti.

Klu ikut kan hati, shaye mmg nak elak dari berjumpa dengan "seseorang" itu. Tapi apakan daya, dia ialah sedarah sedaging dengan cik sumi shaye sendiri. Masakan shaye tak nak bertemu dia ketika raya nanti? Manakan mampu shaye melarikan diri..?

Bukan lah kerana shaye membenci "seseorang" itu. Tidak sama sekali!

Cuma hati shaye masih tidak dapat melupakan apa yg "seseorang" itu pernah maki + hina shaye kira2 setahun yang lalu sebelum shaye di tunangkan dengan cik sumi.

Memang benar, kemaafan tu dendam terindah..yup! mmg shaye dah maafkan..but, i can forgive, but not forget. Its really hurt..seems like its still bleeding until now.

Shaye pun tahu, "seseorang" itu dah berubah tanggapan pada shaye skrg. Dia tak benci shaye lagi, and salah beranggapan pada shaye lagi. Tp perasaan shaye? setelah apa yg dia hina dan maki shaye dulu. Dan paling tak dpt shaye lupakan, bila mana arwah ayah shaye sndiri dia kaitkan. Mungkin "seseorang" itu bertindak macam tu dulu sb dia tak kenal pun shaye ni lagi, she just being prejudice. Tp gamak dia hina shaye smp camtu.

Mengenang kembali siri 'kisah cinta tiada restu' kami dulu, waktu tu mmg suffer. Mujur la cik sumi shaye tu seorang yg jenis bt derk je family dia tak suka pun. (kes family dah ada calon lain) Dan ketahuilah Allah akan makbulkan doa org yg sabar. Smp 1 ketika, family mengalah n terima jgk. & kitorang pun bertunang n get married..dan sehingga sekarang, shaye sgt rapat dengan ayah mertua shaye. Cuma......"seseorang" itu je yg shaye masih terluka.

Shaye tahu, "seseorang" kerap call cik sumi shaye n rajin bertanya khabar mengenai shaye memandangkan shaye sudah jadi sebahagian dari family dia jugak skrg. Shaye juga tidak pernah menunjukkan rasa tidak suka pada "seseorang" itu skrg. Its just i'm feel not really comfortable dengan "seseorang" itu je smp skrg. Sb hati shaye masih teringat caci maki yg dilemparkan dahulu..

Shaye sayang dia sebagai kakak ipar shaye, shaye sudah memaafkan dia, tapi beri shaye masa untuk merawat luka terpendam...


"Understand that no matter how many times you say you're sorry it wont wash away all the pain and hurt you caused and the tears you made me cry."



13 comments:

kakcik said...

Salam Baby...

lupakanlah dendam itu (memang mudah disebut, nak dilaksanakan payah). Mudah2an Allah memberikan ketenangan yang tidak berbelah bagi kepada Baby.

Masih ada rasa loya2??(^_*)

baby berry said...

tq kak cik..

tak dendam..but hard to forget..walau apa pun, masih hormat dia sbgai akak ipar, but setakat tu jer.

gismo82 said...

Berdoa byk2 supaya dapat lupakan benda mcm tu..nanti hati lg sng dan gembira..he..he..he..

sLEEping BEauty said...

harap yg terbaek utk baby berry ye ..
insyaAllah ..

HonEyBuNNy said...

ohhhh...ila pernah gak alami..agak lebih kurang cmne la...tp masa ila couple skrg ila dah kena kata cm tu..nanti lau dah kawin xtau la cmna kena lagi..hurm...

sabar la....buat2 xtahu ja dgn dia..layan seperti biasa walaupun ianya amat berbisa n perit...sedey..

baby berry said...

honey : skrg pas kawin dia tak kata pe dah..cuma bnda dulu sblm kawin tu yg rse tak ley nk lupa lagi huhu ..

baby berry said...

sleeping beauty : tengkiu sis..muarch!

baby berry said...

gismo : tq yaa..tu la..skrg pn tak fikir sgt bnda2 tu. cuma time2 raya ni dia nk balik..teringat jgk bnda2 lps..wlpn skrg dia dh ok. tp bnda klu org dah pnh kata, smp mati pn kita ingat.

siti murni said...

maafkan la 'seseorang itu', kisah lama usah dikenang...kalau dikenang meracun diri...*sila nyanyi ala2 lagu p.ramlee! Dah selamat pun korang kawin...takyah la berasa hati lagi..sedang nabi ampunkan umat. mmg ler sakit...tp..redha lah..

cheqna said...

salam
memaafkan memang senang kan??
melupakan memang susah sket la
takpe take ur time dear
harap semua kan baik2 saja

baby berry said...

cheqna...tq ya. tu la..skrg ni try nk melupakan la..org kita ingat benda yg bek2 je..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kerenah ipai-duai..

eeee takutnya...

sabar ye...

jom join contest GKSB

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails