wink! wink! u make my day!

Friday, August 06, 2010

penangan gulai...haish..

salam pagi jumaat.

Hari ni bos cuti. Kelasss kan! PA klu bos nye takde, haish..bak raya taipusam la org ckp. Best sungguh! haha.

Ekceli cerita gulai ni relate dengan entry semalam. Kan aku ada cakap, ada buat gulai indian style tu kan? haa..cite sal itu la.

Yesterday balik keje awal sket, kul 5.30 terus blah dah. Malas nak stay back kt ofis. Smp rumah je tengok lampu ruang tamu menyala. Hem, ni konfirm2 la darl terlupa tutup lampu pagi tdi. Amboi, hari2 klu dia buat cmni, alamat makin kaya la TNB. Capai handdset, terus call darl, tuutt tuutt...tuutt tuttt..ish, tak berjawab plak. Darl ckp dia balik malam, sb ada keja urgent. Kira ot la tu. Mmg sehari dua ni dia asik balik mlm je.

Takpe lah..bz buat wiring kot..aku pikir lam hati. Pastu aku melangut la depan tv tengok gambar cina pe tah. Dlm kepala dok fikir2 malam ni nk masak apa. Dok ingat, gulai ada lagi..byk lagi pun. Goreng ikan yo lah! pastu buat bendi goreng ngan sos tiram. Ok la tu kan! takat nk makan 2 org ni. So rilex2 la dulu...incik somi balik malam karang ha..

Tetiba...dengor enjin moto bunyi. Aku jenguk le kt pintu.. Aiikk..pesal incik somi balik awal ni ha..

Dia masuk je umah...tersengih2 cam kerang busuk tu.

"aik..pesal balik awal...kata balik kul 8 lebih??" aku tnya penuh heran gitu..

darl jawab "hehehe...dok teringat ringat la gulai wife masak...tu yg balik awai!".

muahahaa....mendengar je ayat tu...aku kembang semangkuk u ols!!!!

Pastu darl terus gi dapur.. ku ingat pesal..rupanya baguih punya dok perangat gulai...dia cicah ngan roti gardenia..

kah3....tak tahan aku tengok pangai dier! 1st time rasanya dia balik umah terus gi dapur kaut gulai mkn ngn roti...takde nyempat nye aku hidangkan pun! hahaa..

punya dasat la pengangan gulai ni. mmg pun darl suka gulai..mak mertua aku dulu masa kawin dah pesan dah.."kat acey ni senang ja, hari2 buat gulai kt dia..".

Kesudahan nye kitorang dinner lewat sket la...pas aku masak bendi goreng sos tiram n goreng ikan serta masak nasi..baru kitorang makan...gulainye dah nk habis dah...


p/s :esok nk kena masak gulai lagi ke????? nasib baik la esok balik buat rumah mertua, ada gathering BBQ ngn family.


(tq 4 da pic mr google)

9 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

BBQ???
ermmm..
;)

baby berry said...

hik3...nyum2 laaa.....tak mo bakor..nk mamam je smbil tadah pinggan hehe.

kakcik said...

Janji somi suka makan.. siap puji lak tu.. hari2 masak yang sama pun x pe. :)

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

terliur tgk gulai na...
nmpak very delises...
patut la acey x sabo2 nk cicah ngan roti...
selamat menjadi isteri mithali yer...

HonEyBuNNy said...

ala2....so suwit ye....;-)..nak sikit..hehe

Queen said...

owh..suke makan gulai...hehehe..

dah tau senang la..hari ni gulai ikan...esok gulai ayam..

pastu gulai daging..

pastu masak sup...esoknya gulai balik.hehehe..

jangan lupe sambal belacan..ngeeee..itu lawan dia tuh..slurrp..slurrpp..


yabang?..suke makan sambal..hari2 sambal pun takpe..lemau mek

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bila suami puji; masak pagi,petang, siang, malam pun takpe..

hehe..

siti murni said...

tu pic gulai yg masak ker..pic gulai google tu...hihi

Chik Na said...

akak pun plan nak masak gulai ikan tuk berbuka ari ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails