wink! wink! u make my day!

Monday, August 16, 2010

bila dah kenyang jadi cenggini la..

Pagi tadi entry bab anak dara jepun dan kwn2 barunya. Petang ni entry sal juadah berbuka puasa semalam. hehe..di kala perut tengah berdondang sayang ni, publish gambar makanan pulak yer?

Yesterday pas pulang dari meng'swipe' abg visa, kan kitorang singgah tesco pulak. Sumi cakap tingin nak mam beef pita kebab pulekkk.. ada2 je la dia tuh. So cari2 la brg nk buat beef pita kebab tu.


So alkisah nya pas balik je dari tesco, concentrate kt dapur je la. Buat inti pita (beef ramly + kubis + bawang + mayonis + tomato + chili, tomato & oyster sauce + black pepper + maggie seasoning sauce sket). Actually, shaye ni tak pernah pun buat roti pita segala bagai ni. Jadi ni kes hentam je lah. Nasib baik le rasanya sama..muahaha..

Pas setel inti pita, sumbat2 kan je la dalam roti pita tu. ala...buat je aksi ala2 membuat sotong sumbat tu..main tekan2 sumbat jer!


Pastu, panaskan kuah kacang (nasib baik ada lagi lebihan buat ari sabtu) Taruk kacang, tambah air dan gula sket. Dah setel kuah kacang.

Potong bawang, daun kucai, gaul sume dgn tepung gandum. Pastu buat pulak cucur udang hehe..

Pastu, siapkan pulak k.teow goreng.


Fuhhh...nasib baik sempat siapkan semua sebelum waktu berbuka. Akibat terlalu kekenyangan, kami berdua termiss sembahyang terawih..ngeh ngeh ngeh...cantekk betul perangai..

bila dah kenyang, jadi cenggini la...


- lain kali jgn makan kenyang2 sgt waktu berbuka.
kan dah miss terawih?huhu..

6 comments:

cheqna said...

tau takpe
jangan makan kenyang2 ok =)

baby berry said...

cheqna, klu dah start mkn, payah nk berhenti...huhu

LiAnA said...

hihi.. tu pasal biasa time buka mkn yg manis2 dulu.. dh solat sumer baru start mkn yg berat.. kalau idak sumer jd malas huhu

eynda said...

Nanti boleh try buat pita bread cara nad pulak...

baby berry said...

eynda : tu la..ni pita kira cepat di mkn je ni hehe..tp kira ok la jgk. ada lagi roti pita lam fridge, waktu sahur pun sempat buat klu rase tak mo mam nasi sb cpt je nk bt inti dia tuh.

baby berry said...

liana : a'ah..kdg2 tu bkn tak ingat..tpi bila dh berbuka, rase mcm sume nk mkn on de spot je hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails