wink! wink! u make my day!

Monday, August 16, 2010

surprise le ni gamaknye?

Yesterday such a great2 day for me. Walaupun seharian berpuasa dlm keadaan yang agak suffer akibat my shoulder sakit sgt2. I guess sakit urat kot?However, kesakitan itu agak terubat bila sumi yumi mengajak keluar petang tu. Hehe...penyakit perempuan kan, klu kuar shopping...sakit pun terus rasa sihat gitu! kih3.

Yg agak memelikkan tu, banyak tempat pulak dia ajak pegi. Hai..sgt pelik ni since cik sumi ni jenis jarang la nk window2 shopping ni klu mmg dia tak niat nak beli. Apa2 pun, shaye layankan je u ols.

Kitorang ke Seri Ivori Furniture Shop, Dato' Keramat Road. U ols..terkejut nye bila sumi yumi cakap "kita beli dining table nak tak? kah3...umpama nak melompat je rasanya..muahaha!! tetiba ternampak lah dinning table Round Marble Top Kopitiam Style. Haish....jatuh hati!!! Kopitiam style tuu!! mmg le shaye suke sgt2!!!

Mula2 consider nak beli yg 6 seater. Itu mmg sgt besar n kerusi bersandar tu. Tapi fikir2 balik..alahai...dining hall pun bukan besor mane sgt..kang penuh ngn meja je. So amik je la 4 seater ni. Tak terlalu kecil n tak terlalu besar. Just nice je la dgn ruang makan nt. Pastu amik sekali book shelf kecik. yela, buku belambak kt rumah tapi berterabur je merata.

Pastu ke SEC, beli washin' machine. Tetiba je dia nak beli anak dara jepun nama sanyo ni. Dia cakap kesian tengok binik basuh baju ari2...eceh3..baik le pulak ati. Tu tak mo kabo le tu, dpt bonus raya le tu. Klu tak takkan sume benda dia beli. Itu pun nasib baik le shaye dah halang dia dari beli kabinet tv baru. Klu tak dengan benda alah tu pun dia nak beli. Padahal kat umah tu dok elok lagi kabinet tv nye. Payah le pulak bila sumi asik kuar duit ni. Suspicious betul. huhuhu..baik ada maknaaaa niii.....

selepas setel dengan urusan2 berkenaan, kami ke tesco pulek. Tak beli ape sgt pun, cuma shaye carik ikan sket n few brg2 dapur n whiskas utk 2 ekor makhluk tuhan paling nakal kt rumah tu. Ngade taik kuda sungguh, friskies tak mo mkn sgt..tak sedap gamaknye. Kena carik whiskas jugek! yg sekor mkn yg basah, yg sekor lagi mkn yg kering. Last2 tuan dia ni jgk yg kering tak gemuk2 hehehe..

mmg wiken yg best tapi shaye masih pelik nape cik sumi beli sume tu? sb shaye tak mintak pun?? surpise le ni gamaknye??



- konfirm tahun ni tak pat duit raya, sb sumi dah beli brg rumah..hem..

11 comments:

cheqna said...

hahaha
kompem tak de dui raya..
amboi..beshnya dapat seprise...

baby berry said...

cheqna : tak aci la kan..duit raya wajib ada what...huhuh...

kakcik said...
This comment has been removed by the author.
kakcik said...

Hehehe.. lagi mau tanya.. tu tanda suami sayang la tu. Kang dia bagi cuka getah - tak ke naya? Na'uzubillahhiminzalik. :)

sLEEping BEauty said...

uishhh byknye barang dia dpt.. sgt syok ...
bertambah2 syg la tu , hehee

baby berry said...

sleeping beauty : hem..bek ada maknaa tuuu...hehe.

baby berry said...

kak cik : dia bagi anak dara jepun tu bkn pa, sb kdg2 dia pn kena basuh baju guna tangan...malas la tuuu..kih3.

HonEyBuNNy said...

wah2...bestnya...sygnya cik hubby dia dekat dia eh..duit raya nti cik hubby mst bagi jugak tu..ehhe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Wah, shopping raya sakan ni... hehe.

Saya jugak la yg dok lama teringin nak beli dining table tak dapat2 lagi... huhu

tak pa, biar duit dia keluar dari duit kita yg keluar... hehe

baby berry said...

lady salwa : takut 1 je..dia kuar2 duit tu..kot2 ada makna tuu..hehe..takpe la..ari tu dah tlg belikan fridge n bed set..so turn dia la pulak kan..hehe

baby berry said...

honey : klu cik sumi tak mo kasik..blh mogok tak dlm kes ni? hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails