wink! wink! u make my day!

Wednesday, August 18, 2010

sebab angin ke..silap makan ke..?

Since last nite shaye rasa tak sedap badan la. Pagi tadi masa bangun bersahur, panaskan kuah gulai & scallop+sosej masak sos. Telur masin ada lagi sebelah dlm fridge bersama acar. Kira sangat2 cukup dah utk bersahur.

Baru je bukak rice cooker, tetiba rasa nak mual. Tanya dekat cik sumi :

tuan blog : yank, nasi ni basi ke??

cik sumi : ish..tak kot..takkan la basi pulak.

tuan blog : ye ker...tapi mmg tak melekit pn. Tp pesal bau rase nk loya ni?

cik sumi : haish! tak dak pa aih..ok ja tengok..

Pastu kitorang pun makan je la macam biasa. Memang tak rasa basi pun. Idung shaye je kot?? Pas abis makan, kemas2 meja n sambung take a nap jap sementara nak tunggu pagi.

Bangun tido pagi tadi, macam biasa terus tuju bathroom. Cuci muka, mandi n gosok gigi. Kali ni, rasa nk mual lagi. Herm..pesal la ni? silap makan ke? takkan kueh yg beli semalam tu? tapi cik sumi makan ok je..takde ape2 kejadian berlaku pun? adoi..tak ske taw..

Dtg ofis hari ini, pagi tadi masih berlaku kejadian yg sama. Siap rasa tak sedap perut, tak sedap badan n meloya. Smp nk kuar air mata le shaye menahan nye.

I guess dat, perut masuk angin ni...! yela, bulan puasa ni perut asek kosong je. Agaknye gini lah jadi. Adoi..rase tak tahan sgt ari ni. Ini nasib baik dah rasa reda sket. Tp klu terbau ape lebih kurang je, mula la rase nk terwekk lagi. Tak pun, harus gi mengurut badan ni? sebab rasa dlm badan ni byk angin la. Kenkadang tetiba jadi cam ketul angin lam perut, rase keras je..pastu hilang..pastu ada lagi...org kata tu angin. betul kan?

Tadi kt ofis pun kenkwn dah pandang lain dah, diorg ckp "haaa...dah lekat paa??". haish! kesitu lak! org siyes ni! rase perut masuk angin laa. huhu....


-hope cepat2 la hilang rasa camni..



23 comments:

cheqna said...

yeah yeah yeah
cheqna nak dapat anak buah..
better g check..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

huiisssh...

tanda2 dah ada tu...


kalau betul, congrats ! kalau tak mintak ubat angin.

baby berry said...

cheqna : huwaaaa!! cheqna ni buat gosip taww... huhu..puas dah kene nyakat ngn mber pesbuk ..huhu..
tp ujung bln lps datang piyed elok jew...

baby berry said...

azrina : huhu...tu la sis..tgk la klu berlarutan gak..gi check. tp rasa2nya sal angin ni ha...sb idak le pulak "TERBUAT" di waktu2 kebarangkalian itu..hihihi..

kakcik said...

Salam Baby..

rasanya bukan masuk angin tu... tapiiiii.. masuk janin! InsyaAllah..

~~*Lady Salwa*~~ said...

JErm, ada 2 kemungkinan...

1- mungkin la kot sebab angin. biasa la, bula posa ni kan perut kosong lama, tiba2 masuk makanan... kadang2 angin tak keluar dari badan. tu rasa semacam je..

dan kemungkinan kedua ialah nak dapat baby la tu... hehe. memang kadang2 period tu cam ok je dtg, tapi kan setengah org w'pun peknen tapi period tetap datang. contohnya biras saya... tengok2 peknen... hehe

baby berry said...

kakcik : hehe..mcm2 la kak cik ni taw! tp klu ada ..tak tolak...hihi

baby berry said...

salwa : tp sy rasa kebarangkalian yg pertama tu je...kih3.
tp klu yg kedua tu..kira rezeki le tu..ye tak.

gismo82 said...

cheqna kata nak dapat baby?...rezeki anak2 dan rezeki bulan pose kot..he..he..he.. salam kenal..

en_me said...

ahaha.. dah lekat dan lekit tewww..

baby berry said...

gismo : cheqna tu mmg~! saje je suke nyakat dia tu hehe.

baby berry said...

en_me : yg lekat tu paham..yg lekit tu?? apekah itewwwww??? hehehe

F A R Y N said...

preggy ni..
check jgn tak check :)

Hamzah Ian said...

wa.. ntah la.. komen2 kat atas mcm.. hehe

sLEEping BEauty said...

emm , pendapat akak pun sama .. better g check ... takut dah de bby dalam tu .. heheeeee

baby berry said...

faryn : haish..confirm2 je u ols ni taw...perut masuk angin laa..siyes!

baby berry said...

sleeping beauty : huhu...klu org normal tak ley mual ke? ley jgk kan jadi cmtu...ish...takkan la.....yeke..ish..tak kot...ish..biar betul...tapi tak rase cm preggy pn??

baby berry said...

hamzah lan : huwaa..ni sowank lagi..mcm ape tu..huhu think positif..angin~! hehe.

HonEyBuNNy said...

ngandong la tu...hehehhe

baby berry said...

hunny : no no nooo..it cant b...sb ari ni je baru rasa..so kira angin la..

sekamar rindu said...

salam...


tanda2 kehadiran org baru tu...jika betul..alhamdulillah..

baby berry said...

sekamar rindu : a'ah itu lah..klu ada, rezeki lah tu. klu takde, ada sebab tuhan tak kasi lagik. bkn rezeki namanya..hehe.

tp sy tetap rasa sal perut sy masuk angin. kih3.

LiNda said...

dah sah !
memang kena perbuatan orang ..

haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails