wink! wink! u make my day!

Thursday, July 22, 2010

suka nya shopping buku!

Lunch hour tadi aku turun awal sket, tapau nasi ayam tingkat 6 je sb ada la plan best. Apa lagi kan, aku dgn popular books mana boleh di pisahkan gitu. Hari2 balik keja mesti jadi port wajib singgah sementara tunggu incik darl comot itu sampai komtar. Td lunch, turun tingkat 2 komtar. Tempat yg di tuju of course la popular books komtar. Dari semalam lagi dok plan nk renew member card n nak sebat beberapa buah buku yang lama gile dah aku dok ricky je. Kena lak ari ni ari gaji. Dok pikir2, nk sep2 duit pun..duit habis jgk. Ada baiknye beli buku2 ni..kurang2nya dpt ilmu dari duit habis ape pun tak tau.

Tadi pulak turun ngn member ofis. Kebetulan diorg pun nk beli novel n buku.

Dl aku rajin beli novel. Ini dah sejak2 bergelar isteri ni, kureng dh sikit. Membaca tu masih membaca cuma tak beli. Klu buku novel member, kdg2 ada jugak aku kebas pinjam..hehe.. tp nk baca pun make sure time betul2 free la. Sb incik darl tu klu baca novel, dia suka jeling2 sikit. Skrg ni aku dok suke beli buku2 jenis motivation, inspirational, keagamaan, travelog, yang genre2 gitu lah kiranya. Klu baca buku2 cmni, idak pulak incik darl jeling2. Gamaknye sb bahan bacaan yang berunsur kegamaan dan teladan2 dlm rumahtangga ni. Org kata utk pembangunan diri la jugak. Itu yang dia tak kisah sgt kot. Klu novel2 ni..gamaknya dia risau kot binik dia ni asek dok puitis2 tahap emosional melampau lak nanti. Almaklum la..kaum pempuan ni, klu baca nvel, amboi nye...siap nangis2 siap abis tisu berkotak u ols!! jgn tak tau yek...menjiwai betul hehe..

11 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dulu aku bace novel gak..
tapi dulu la...
;)

Uruchimaru @ kf said...

emm bgus2 naa membce jambatan ilmu!

kakcikseroja said...

Orang kata membaca itu jambatan ilmu. Jangan baca buku yang bukan2 dah le. :)

Aleeya said...

lama tak baca novel, masa bujang akak rajin baca..da kawen..baca sinopsis pun tak sempat...sempat tengok cover novel jewww heheh

baby berry said...

ms : hehe..dulu2 la tu..time gile2 remaja paa..

baby berry said...

kf : yup..! mmg suke mbaca..org kata otak kita cpt gerak klu rajin baca buku ni..sb bola mata kita aktif hehe..ye ke?

baby berry said...

kak cik : hehe...seb baik la tak ke arah baca buku pelik2 ni..baca tu ley baca tp takkan beli punya..syg duit kih3 benda ngarut bt ape beli kn!

baby berry said...

aleeya : kih3..dh kwin ni bese la..keje rumah tak abis2..na pn baca buku klu novel tu kene jeling2 incik hby..kang dia perli...nk makan novel ke mlm ni? eeii...

nazzfikri said...

lamer xg kedai buku. novel, comic n motivation books lah yg slalu dituju pon. tp now dh jrg beli novel. dok ngulang baca berpuluh novel yg ader jer. nway..beli offline dgn syaitan 2 eh? dh baca yg online dgn tuhan? should have both of them. gee mmg ader dua2 buku 2 sbb writer (zulkifli khair) 2 cikgu gee time sek men dlu. dia org technical so bler baca buku 2 mmg dia asyik dok relatekan relationship ngn networking. sng nk paham

baby berry said...

gee : ha tu la..tak jmp la buku online dgn tuhan tu..pnh terpandang dl..tapi tak jmp dah pn. klu cmni nk carik la. tp content offline dgn syaitan tu mmg senang paham n best. kira kita baca tu enjoy la..hehe

nazzfikri said...

rs leh bli online trus ngn cikgu gee tuh..gee pnah beli buku ngn dia trus gak ari 2...klu xsilap free delivery..leh contact dia trus...ni website blog dia... http://blog.hikmah4u.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails