wink! wink! u make my day!

Tuesday, January 26, 2010

My Buff-Dae

26 January 2010
Justify Full
Ysterday i'm celebrating my 25th birthday. Celebrating ke? blh di katakan ada la sket, but tak smbut sgt pun since my habie sgt bizi dgn kejenye. Just sempat ke Secret Recipe Gurney Place around 10pm cmtu.

Ari ahad petang (sehari sblm my buffdae), smpat balik jmp ma n my sis. Yg best tu sb ma buat laksa..hehe..sgt sedap taw! Cadangnye mmg nk celebrate ngn fmly buffdae ni. But unfortunately buffdae jatuh ari isnin, payah sgt nk balik umah ma tyme tu. So might be next wik ke gi makan2 ngn derang eventhough dh belated. Just sbgai ingatan hehe..

Hadiah pe dpt frm my habie? ekceli..he already give me more that what i deserve to get - he give me all his heart.

Rasanya tak perlu la sgt kebendaan tu (tp klu dia bagi..den sobat yo! haha).

Klu di kenang balik, sgup ke sume laki bt cm dier. He willing to help me at kitchen - tlg cuci2 pinggan n kuali, every morning n nite je prepare 1 glass of milk to me, cuci baju2 when he saw i'm bz with my homework, Tiap pagi gerak bgn tido (i know suppose i yg kene bt rite??? ahaha), Dh basuh baju...bila kering tlg angkat lagi kt ampaian. Rasanya dh lebih dh dr yg sepatutnye dier tlg tu. Mmg tak pnh mintak pun dier bt, tp he said that "kesian tgk baby bt sume..so yunk tlg la yg mane mampu.."

Klu kata tak pnh bergaduh tu...bohong la kan. Cuma bila rase nk marah2 je tu, tersedar balik 1 ayat tu :

"di saat kita mengeluh tentang suami / isteri kita, fikirkan tentang seseorang yg memohon kpd tuhan utk dipertemukan jodoh dan diberikan teman hidup"..

so for me, buffdae ni wlpn 1st buffdae smbut stelah ada suami, dont matter la klu dia tak bgi hadiah ape pun..sb rasanya dh bersyukur dgn apa yg dia dh beri. Lgpun dh memadai ape dgn ingatanya nye tu bwk gi mamam kt secret recipe dat nite.

here's few pic yg sempat snap. Dnt forget cake tuh! niway u guys should try new black forest cheese...cedap wwooooo...


td sempat roaming ke blog my sis...ayakk!! tersangat la malu baca entry dier tu. huhu cite sal me kecik2 dl la..kantoi den!! hahaha..

niway ekceli td nk bgenang air mata sb rase tacing lak ngn wording2 dier tuh. Yela, mmg diakui, kitorang ni spesis anjing kucheng sket. Klu jmp mst nk gado, tp klu tadek..terasa jgk sunyi. So klu gado cmne teruk pun slalunya tak lama la. Gi mane2 pun mst saling ingat jgk. Mgkin la betul adik badik kan..kene lak kami 2 je pmpuan. Sb tu aku suke gile kata kt sis "ala kak..aku sorang je adik hang..hang bkn ada adek pmpuan len dah...lalala"

To my sis...tengkiu sooo much 4 birthdae present tuh. Mmg suke sgt2 ngn kerongsang gedik2 skrg ni hehe... sooo cute!! muarghh!!

i'm really2 happy celebrating my 25th birthdae. Wlpn simple, but ingatan dr orang2 tersayang dlm hidup tu la yg paling2 bermakna sebenarnya. Love My Family Damn Much..

4 comments:

siti murni ishak said...

hohoh..jgn touching2 sgt..u nanges tkpe hubby kt sbelah, i klu nanges...tkde sape2 huhu..:p

nak jugak black forest cheese...huhu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hepi bestday kwn...

Baby Wify said...

kak ct - klu yu nanes, kan ai ader je ni hehe...col me col me...

Baby Wify said...

meniti senja - tengkiu kamooo..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails