wink! wink! u make my day!

Wednesday, January 06, 2010

tetiba rase nk stadi ...

06/01/2010

huik hai ols..

keje byk nye kt ofis ari ni..(byk dari kebiasaan la). Tp sempat lagi bertenet. Pepagi tdi msuk facebook dl, besak la..rutin harian ai, pepagi je berkebun kt farmville tu. Hua3...

ari ni..tetiba lak rase different feeling la. Bkn feeling cintan2 ni ha..feeling nk continue study. Yes! continue study. Habie aku pun terkejut..tetiba sms dier ckp nk amik cuti belajar 2 thn n smbung stadi.

Adoi..nyesal la rse skrg. Besa la, bila dh tua2 bangka ni (nk msuk 25 blh di kategori tua jgk kan?) baru rase nyesal dl tak blajar betul2. Msuk uitm, tapi memain je stadi pun. Siyes nyesal smp mati rasenye.

Aku fikir2 balik..klu ada rezeki..nk smbung full tyme kt politeknik la (tak nak dah uitm ok..). Tmbah2 kos yg aku nk smbung tu..cuma 4 sem je...lega sket.

tp bila mengenangkan hutang kete, kedit kad & loan..adoii...tah la aku blh tanggung tak klu bercuti nt. Klu dpt cuti separuh gaji..cantek la gak.. Kene dpt cuti tanpa gaji 2 tahun...kering aku haa...

aku agak incik habie mst berat nk lepas punya neh..bkn part time..full tyme..mampus dier tak kasi.

tapi respon yg aku terima pas texting dier hal ni, dia ckp..."abis brg umah byk2 tu nk letak mane?"..aduhh..kan ke aku dok kuarters skrg. ish..masalah gak neh...

tp seb baik dier ckp..takpe la..nt apply dl cmne...klu dpt..kita fikir balik nk bt cmne..

hem, dgr dier ckp cmtu..rase tak patah smangat la sgt.

sal dier aku tak riso sgt...sb aku nk mintak politeknik kt arau je..so tiap mgu balik la png jenguk dier.

klu aku dpt course tu..best la idup..pas 2 thn, msuk keje balik, aku dh naik gred N27 dah...hehe..Gaji pun 2k lbh dh la. Sape tak mau lompat gaji weiii...

Tp tu la, klu lam mse terdekat ni keadaan tak mengizinkan, aku bajet lam 2 thn lagi aku kene gak continue study. Sb tyme tu setengah hutang dh setel...so kete aku tu blh suh incik habie je byr kan..so aku bley la stadi balik...yeaahaaa!!!

3 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol²...
apply dulu...
nanti citer semula...

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

azam yg bagus tu na...
study selagi boleh..
nnti da ade anak ramai, lagi terkejar2...
tp kan ke pekeliling da kuar, steno N17 nnti naik N27?
huhuhu....

azieazah said...

Semoga cita-cita tercapai. Yang penting orang tersayang menyokong. Itu perlu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails