wink! wink! u make my day!

Tuesday, August 25, 2009

sabar aje lahhh....


uhuk..uhuk..uhuk...(batuk utk hari ke 5 tak ok lagi..huhu)

alahai..nape tah sehari dua ni tak ber idea plak nk apdet blog. Agaknye bln pose ni bkn tekak je kering, abis ngn idea pun kering skali dh neh...

ari ni...mmg champion la..bby msuk keje pukul 12 tuh!

mmg staf paling top la mgu ni..(rasenya since balik dr kursus mgu2 lps lg..)

ate mane idak nye, mgu lepas mgu MC.

Sminggu 2 hari je teman keje weeiii....!!

tapi tu la, skunk ni bab2 sakit ni mmg kena concern lebih sket. Even sket2 pun kena bjaga2.

Kena plak dh dekat nk kwin ni...kang takut tak psal2 akad nikah kt sepital....hohoho...tidakk!!

ate stat dr jumaat lepas, mslh ngn pjbt agama plak (harap maaf, tpaksa dirahsiakan pjbt agama mana atas sebab2 keselamatan haha)

mgu lepas nk submit kebenaran kawin, ate byk pulak cekadak cucur cempedak deme!

mslh wali la, wali tak ikut turutan la, itu la ini la...sakit pale den.

dh gitu, kene jmp pendaftar nikah. Ate nk bjmpa nye pulak, mak oiii....nk set appointment pun payah bebenor! smp sehari berbelas kali kena col pjbt agama.

dan di sebab kan itu jgk la, mgu ni champion msuk keje sume kul 10 pagi ke atas.

tapi alhmdlh la...ari ni berjaya di setel kan jgk.. interview nikah pun dh lepas tdi. tgu smgu je lah utk proses permohonan kawin tu.

hem....bl jdik cmni, baru la terfikir kdg2 bila public nk bt urusan dgn ofis gomen ni rase cmne.

ada betul nye jgk...sesetengah tu mcm wat keje halai balai je..

dh rase la jgk sakit nye ati bila org tak reti nk entertain col kita, tak reti nk ckp sopan2 (awk tu keje kaunter pelanggan lagi beb!! pakai tdung ape sume tapi berckp mcm hape je lgi..)

tpi bila bby fikir2 balik "aku ni kira ckp lembut la bila assist sbrg col msuk ke ofis" (klu nk banding pengalaman aku col ke pjbt org len....hehe...)

3 comments:

siti murni said...

Tak semua govt dept or agencies cmtu..tapi mcm haku yg keje private ni bile kena liaise dgn authority tpaksa la humble & menurut kata je..sbb nak approval kan..cincai diorang pun kite kena la layan...sabor je la.

Baby Wify said...

dl aku marah bila org kata govment (sb aku org govment) tapi bila aku fikir btl2...mmg tak salah jgk ape deme kata...

nseb bek la aku setakat ni keja tak de la gi la aku wat halai balai (dlm sedar)

dlm tak sedar tu tak pasti la hehe..

Nor Suhaila @ iela said...

huhuuuk...cyg..
tumpang demam sama.. daah 3 hari daa.. br bek jaa pg td..
kner hujan lik, da demam lik..
huhuuuukk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails