wink! wink! u make my day!

Monday, August 31, 2009

Big Apple & Secret Recipe~!

fuh..letihnye seharian ari ni kt umah..sepetang tdi dok kelebek bt kotak bunga telur tuh..adei...leceh jgk ye nk lipat2 kotak ni..tapi itu ar.. bt ala2 gedik santai je lah kt sofa smbil tgk tv.

mlm ni, mabeles ar! bukak pose bersama2 big apple donut & secret recipe...yaahhh!!! my peberet bebeh!!!

ate cite nye gini, petang tdi.. gi jusco bdr perda ngn akak ct. Ari ni big apple ada bgi diskaun kupon bersempena dgn ari merdeka. So beli donut tu ada 52% beb! . Kira ok ar, 6pcs donuts tu klu tak 12.50, ini dpt 6 hinggit je weii...

tapi mau tau ar...beratur nk dekat 1 hour jgk la nk beli donut tuh...

tapi takpe....semangat donut punya pasal...haha..

lps tu, singgah secret recipe jap, tapau chocolate indulgance ngn black forest. Gile ngidam sgt dh..

kira ari ni blh tahan gak la tekak mak saleh berbuka pose nye ngeh3...

baby : arrghh!! malasnye sok nk gi keje..nek feriiiii...!!!!!

teh ais..oo..teh ais...

gambar ini sempat di rakam di saat teh ais di sedut hingga ke dasar gelas..


inilah entry tgh2 pagi buta ku yg pertama. Ate slalu time ni dh lena di ulit intan dah. Tapi apsal intan pulak yg ulik?? tak feel betul la...mane besh pempuan2 ulik ni...laki besh la jgk...oppss!!! tergatel pulak..ngeh3..

tadi mlm, kuar teman kak ct gi carik baju kurung kt butik2 area perda neh... payah jgk minah sorang tu pilih baju...fassy bebetul..(erk..betul ke aku eja fassy tu??)

agaknye nk dkt sejam tawaf 3,4 butik...dpt jgk la....loga den!

pstu...jam baru 10 sumting, ngah tunggu mama kuar keje kt uitm. Ate mlm ni tah la mlm ke bape dia bt ot. Slalu nye mmg baby yg gi amik.

sementara tggu fon col from mama masuk, me and akak gi ABC corner tuh...minum ke ape ke jap smntara tgu dier tuh.

ape lagi...den order teh ais ar!! tggu lagi!! dah berminggu dh weiii teman pantang minum ais. Yela, demam baru bek...batuk tak lega2 pun lagi..

Tapi akibat tak tahan ngn godaan teh ais tuh....lantok le hape pun! aku nk minum jgk~!!

tapi sempat lagi bby pesan kt akak "wei..ang jgn bagitau acey ar aku minum ais..." huhu...

tau kat incik tunang teman tuh...mau nye dia bising 4 hari 4 malam sb minum ais..

teh ais...oo teh ais....mmg tak bley ar tak pekena lam smggu.....ngeh3.....

Friday, August 28, 2009

kfc pls!!


sangat rindu la kt incik tunang....huhu..

ari ahad ni baru pat jumpa dia..

petang ni besh nye akak ct nk beli key ep si bukak pose nt! lalala!!

mlm karang nk gi tesco jap, gi beli barang dapur hape sume. Esok pulak ingat nk gi a tu z kt sbrg jaya tuh, ate barang nk gubah hantaran tak complete lagi ni. Rimas la, lagi tak setel dok wase cm byk je wet nk kuar neh..hehehe..

ape2 pun..beshnye pat bukak pose ngn kfc!! llaalala....1 family bucket pls! (kfc is my perebet!)

Tuesday, August 25, 2009

sabar aje lahhh....


uhuk..uhuk..uhuk...(batuk utk hari ke 5 tak ok lagi..huhu)

alahai..nape tah sehari dua ni tak ber idea plak nk apdet blog. Agaknye bln pose ni bkn tekak je kering, abis ngn idea pun kering skali dh neh...

ari ni...mmg champion la..bby msuk keje pukul 12 tuh!

mmg staf paling top la mgu ni..(rasenya since balik dr kursus mgu2 lps lg..)

ate mane idak nye, mgu lepas mgu MC.

Sminggu 2 hari je teman keje weeiii....!!

tapi tu la, skunk ni bab2 sakit ni mmg kena concern lebih sket. Even sket2 pun kena bjaga2.

Kena plak dh dekat nk kwin ni...kang takut tak psal2 akad nikah kt sepital....hohoho...tidakk!!

ate stat dr jumaat lepas, mslh ngn pjbt agama plak (harap maaf, tpaksa dirahsiakan pjbt agama mana atas sebab2 keselamatan haha)

mgu lepas nk submit kebenaran kawin, ate byk pulak cekadak cucur cempedak deme!

mslh wali la, wali tak ikut turutan la, itu la ini la...sakit pale den.

dh gitu, kene jmp pendaftar nikah. Ate nk bjmpa nye pulak, mak oiii....nk set appointment pun payah bebenor! smp sehari berbelas kali kena col pjbt agama.

dan di sebab kan itu jgk la, mgu ni champion msuk keje sume kul 10 pagi ke atas.

tapi alhmdlh la...ari ni berjaya di setel kan jgk.. interview nikah pun dh lepas tdi. tgu smgu je lah utk proses permohonan kawin tu.

hem....bl jdik cmni, baru la terfikir kdg2 bila public nk bt urusan dgn ofis gomen ni rase cmne.

ada betul nye jgk...sesetengah tu mcm wat keje halai balai je..

dh rase la jgk sakit nye ati bila org tak reti nk entertain col kita, tak reti nk ckp sopan2 (awk tu keje kaunter pelanggan lagi beb!! pakai tdung ape sume tapi berckp mcm hape je lgi..)

tpi bila bby fikir2 balik "aku ni kira ckp lembut la bila assist sbrg col msuk ke ofis" (klu nk banding pengalaman aku col ke pjbt org len....hehe...)

Thursday, August 20, 2009

sakit tekak...huhu


cakitnye tekak kuuu
...huk..huk..huk..

dah 3 ari dah ni sakit. So far demam dh otek..cuma batuk yg tak ok2 lagi.

sokit dado den ha... huhu..

ari ni msuk keje, 2 ari dah cuti mc. Dok umah pun bowink gak tataw watpe..

tdi me tipon pjbt agama, cadangnye nex wik nk gi pjbt agama nk submit permohonan tawin tuh. Ampes punya staff cabok mane tah..takde adab btl jwb fon col. Ckp cm tak mo ckp je. eeii...gowam den ha! cm nk sound balik je. Kite ni wlpun tadek sore, blh lg ckp lembut2. Yg dia tu sihat walafiat nk main ckp lebih kurang lak..

uii..klu tak memikior yg den ni nk gi interview pjbt agama, lama dah den sound dior ha..

adei, tatut lak wase nex wik ni gi interbiu ni..apolah usted tu nk tnya eh..

mintak2 la di bln2 ramadhan dia tak soal byk2..ngeh3...

Monday, August 17, 2009

yea!!! dah balik penang!!

ngan akak..ysterday kuar gi beli brg..

yea..yea!! yeahaa....suda balik ke kmpg halaman kuuu... ngeh3.. gile gedik plak dah..

lega nya setelah 2 bulan berkursus di KL..at last..came back 2 penang.

bestnye wei..pat mam nasi kandaqq ..haha..

dok kl nasi kandaq hampeh tak sedap cm kt penang la. Pi mam cendoi kt chowrasta.. char koey teow perda..uihh....kena cpt2 neh..mgu dpn nk posa dah.

ari jmaat mlm smp ke bdr perda bm. Pasni dok umah mama la sepanjang pose ni. Dh move out dari umah sewa kt sg pinang. Adoi..mati ar ulang alik g keje kt komtar ari2.

pagi tdi pun sial jem kt bridge. Bengong gak la nk kata ni...tambah smp 10 lane pun dok jem cmtu gak..jadah pa tah png bridge ni.

msuk ofis ari ni..rasa cm baru gi jabatan org len lak..haha... cm staff baru gitu.

tapi ayat 1st aku dpt msuk ofis "laa...awat balik kl tgk makin gelap??"....

ciss....asam boi betui la...huwaa...!! nk wat cmnaaa...dh sun burn...huwaaa....

tau la cek ni kulit malap...lagi malap la hwaaa.... dh la bln dpn kwin niii.......

tak pa la..sop..sop..sop...dh mmg kelabu asap...sop..sop..sop.... cuci muka pakai clorox pun tak ley putih....huhu..sop..sop...

ape2 pun..yea!!..epi balik png...yeh3....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails