wink! wink! u make my day!

Monday, March 08, 2010

stuck in a lift


huhu salam isnin. Ari ni aku tak gi keje. Sila jgn tnya ngape. Might b monday blues jgk, tp yg pastinya bangun tdo pagi tdi rase badan tak bpe nk sihat je..sengal2 sejuk2 cmtu.

alkisah story sal smlm mmg best. Sb yesterday hari kuar bershoping wit my hubby. Yg best tu teman dia shopping, ai pun dpt la skali hehe. Tp cite psl shopping moping tu aku post lam next entry lah yek. Memandangkan pic sume tidak di tensper lagi (sbnrnye nk ksik kak ct ku itew jelesh gitu ngn pic2 mengancam aku hahaha).

Mse kitorang smp umah smlm, lps balik shoping n balik dr umah mama..around 11 pm cmtu la. Tgu la lift umah aku tu. Nk jadik cite, smlm tak ramai pulak org yg gunakan lift. Agaknye mlm isnin ni sume balik umah awal kot.

Naik lift cm bese la..aku ngn hubby je..tekan la tingkat 13..pstu lift pun bergerak naik la ngn bergaya nyaaa.....smp je tingkat 13....tup!! lampu lift terpadam n lift terus stuck. Yg aku cuak gile tu sb dia mcm terhempas 1 tingkat ke bwh. Smp aku nk terbalik la.

Aku pandang muka hubby aku...dier pandang aku balik lak. Pstu dia ckp tekan tingkat 17 (atas sekali). Mslh nye lampu2 lift sume dh padam dah. Mcm org tutup lift tu pulak.

Kami cool lagik...tp muka aku lain mcm dh....pstu tekan la emergency button tu....kring2 dia bunyi. Byk kali. Pstu aku terus le terpikir..aku pnh la stuck lift kt komtar. Tp kt situ kan guard suma ada..klu stuck, immediately derang akan kopak pintu or whatsoever.

ini klu aku dok terjerit2 tekan loceng pun..sape yg dgr..?? huwaaaa.....cuak gile dahh..

mau kt 10 gak la..kami dok bt itu ini tak jdik ape gak...

aku ckp kt incik hubby.....huhu baby takut arr....(malunye nk ngaku yg aku dh takut) hahaah..

pstu ader la kami nmpk no tipon service lift tu...col2 je jap...pastu lift terbukak....oiii mak..aku larik kuar terus.!

... mse kuar je lift tu..ade apek cina ngn bini dia kuar dr lift sblh..muka derang blur2 je tgk aku pucat kot..ampes punya apek...eiii...

hampeh punya lift...tobat aku mmg dh takut sgt dh sb dl aku pnh trapped lam lift pun jap je..pstu ramai lak ader kt dalam...kene lak stuck kt tingkat 1 je..tadek la cuak sgt.

ini dh le aku stuck kt tingkat 13... mula la fikir...lift terhempas turun bawah sume...teringat lak cite2 org berkaitan ngn eksiden2 lift ni..huwaaa!!! aku takde anak lagi taw!!

5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ayooo..
sgt mengerikan..
huhuhuhuh...
teringat lak tower 13...
uwaaaa....
hehehehehe...

baby berry said...

huhu tu r..smp domam den ari ni....

siti murni ishak said...

Huhu...ngeri...len kali mesti i pun phobia nak nek lift tu klu gi umah u...huhu...

AlexAlabasta said...

Ohoho...horror... xpe, uve survived! Yeay~! Alhamdulillah evrthing's fine oredi~

Shahrulrock said...

Heheheee...baru lift sangkut, belum lagi rasa mcamna bangunan tengah bergoyang ketika gempa bumi.Walau 20 saat, takutnya susah nak cakap ler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails