wink! wink! u make my day!

Thursday, June 24, 2010

kitten! comel tak?

u ols, hari ni me sibuk je mencari2 pengganti si teh tu. terasa jugak bak kubur masih merah dah carik pengganti yek? kih3. Sebenarnya bukan cmtu, sb rumah 2 tingkat sangat la sunyi tinggal berdua je. Kitorang ni pulak takde anak lagi. Takkan hari2 nak main dgn suami kan? letih weiii!! hahaha..

tadi cari-cari di mudah.com, terjumpa la 'kitten for adoption'. Nk beli yang persian, kang beli mahal2 tak terjaga, berdosa 1 hal, perabih duit pun 1 hal. So ingat nk cari yang mix or kucing biasa pun takpe. Me pun msg la kt akak yg advertise tu. Pastu berlaku la sesi berbalas-balas emel. Rupanya akak tu tinggal kt area Farlim je. Anak kucing dia ada 5 ekor,..dia ckp mmg syg nk bagi kt org tp dah tak terlarat nk cover makanan dia sb anak je dah berekor-ekor, yg dewasa ada 4 ekor. Itu pasal la si akak tu nk kasi kt org. Dia ckp tak niat nk menjual pun, dia kasi free je

(free?? muahaha...aku sangat suka dengar ayat ituu!!)


ni la kitten tu.. comel tak? sgt berkenan mata dia. Corak n kaler pun cantek.


cadangnye nk amik sekor je lah. Tp darl ckp baik amik sepasang sb dia baru bape bulan. ate kesian le pulak takde geng nk bermain. Kami cadang mlm esok la nk pegi rumah akak tu nk tengok kucheng2 dia. Klu rasa sesuai, maybe nk la. Dengar2 akak tu kabo, anak2 kucing ni dah di toilet trained. Ate senang le teman!! tak yah susah2 nk mengajar masuk toilet, ajar sket2 je dia dah pandai la nt. Rasanya kitten ni baka campur la sb bulu dia especially kt ekor agak kembang. Kaler pun alahai belang2 cm harimau lak..huhu suke!!

tapi si darl ckp...'yunk dok sedih lagi ni..baby nk carik pengganti dah..'

alahai lalink ku, bkn nk cari pengganti, sb kamu sedih la sy ni nk mengubat kesedihan kamu itu. Lagipun baik jugak kita bela kucing dari bela hamster. Sb kucing kan haiwan kesayangan Rasulullah. ye tak?


12 comments:

siti murni ishak said...

yer..yer..suke..

baby berry said...

shumel tak?? dia anak lg ni..baru 3 bln kot.

Chik Na said...

comel comel... ahli keluarga akak memang suka kuching.. bagus dapat yg toilet trained.. senang gitu..

HonEyBuNNy said...

betul tu....ala2...comeinya kitten...;-)

AlexAlabasta said...

oh, comel macam nak gigit!!! RAWRRR!!!

niesz said...

sgt2.....comey..even niesz xley dekat ngn kucing sbb asama...but niesz mmg suke tgk kucing....

sI tEDI said...

salam kamu,
comel.

baru amek satu ke?
baguslah kalau nak amek dua. :)) dia ada kawan

hari tu pun aku ada tolong sorang readers blog carikan anak kucing. niat asal nak amek satu, bila dah sampai rumah makcik tu, tgk comel2. terus dia amek dua. he he he

Aku lebih suka cadangkan kawan amek kucing biasa berbanding yg mahal2.

so,
Thank's sbb kamu selamatkan anak2 kucing dr derang hidup tidak selesa beramai2. :))

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mesti la comel...
;)

baby berry said...

chik na : sb memikir dia toilet trained la rse senang sket nk bela hehe..

honey : jom la bela sepasang! kih2.

baby berry said...

alex : uish..gnas neh suke geget kucheng ea..

niesz : me dl mse skool pn asma..tp kdg2 hentam gak, lama2 ilang dah asma tu..

baby berry said...

si tedi ; a;ah itu le..ate ksian pulak dia klu amik sekor..kene pulak kan baby2 lagi. tadek pulak kwn nk bermain. Me dr dulu suka kucing, tp baru bljr2 nk menjaga dia ( i mean bab berak dia tu..huhuhu)

baby berry said...

meniti senja : yela kan..mane ada kitten yg tak cute..?? sume comey2 manja je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails