wink! wink! u make my day!

Monday, June 28, 2010

dia dah bising....dah agak dah!!

entry versi mertua vs menantu

juz now i received phone call frm my darl. bla bla bla lah kitorang best punya gosip alkisah tuan tanah ngok ngek kt umah mertua aku tu. Mcm2 betul.

Tapi tak kisah sgt la bab tu. Tetiba terbukalah cerita bab aku, kucing dan kehidupan rumahtangga ku. Well, darl le tlg menyampai ni, dia dh kene ngn mak tadi. aku dah agak dah mesti kena berleter punya lah.

darl cerita, lunch tdi dia balik umah mak dier, then dah tau la kisah kitorang ada 2 anak instant skrg. Anak kucheng tu la kan.

After dat, my mak mertua pun melepaskan beberapa das tembakan tepat la. Dia tnya "tu dok bela2 kucing pulak tu, tak mau anak lagi la tu..pot pet pot pet..bla..bla..bla"

cis..mmg kureng asam tul la. Ate ceqitenye derang ni ingat kitorang ni plan tak mo ada baby lagi. Padahal bukan cmtu pun, cuma dh mmg tadek rejeki lagi kan. Gi pun next year ada plan nk smbung study, so tak la rase terdesak sgt. Tp klu tuhan bagi, kami terima dengan penuh syukur. Tu je lah. Bkn la bela kucing sb tak mo anak.

Ape2 pun aku terima je lah leteran mak mertua ku itu dgn senyuman. Buat tataw je. Suami sendiri pun ckp rilex dulu, ada rzeki nt ada la. Tak setahun pun lagi kawin. Nt2 klu takde jgk, iktiar la kan. so i polooooo!! kih3.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails