wink! wink! u make my day!

Monday, June 21, 2010

its not easy


isnin - salam hari mata panda bt semua.

Sgt mengantuks la..mata pedih je rasa. Ni semua gara2 melayan match Brazil vs Ivory Coast smlm. Apa2 pun, berbaloi! cos my fav team menang! yihaaa....gilaaa....die hard fan ni..(serupa la mcm brazil bayar gaji i tetiap bulan kan u ols?)

Actually, pagi tadi plan nk taruk entry sal hal lain hari ini. But juz now, sumthing happen so i decided to share my thought n story about dat matter.

About 1 hour yang lalu, my boss call me masuk bilik dia. Then ask me to reply 1 email regarding pertukaran staff. So i juz follow what she ask me to do lah kan. Then berlaku la sesi bersoal jawab antara seorang bos dan secretary nya.

Hal tu ada berkaitan la that she need & ask my opinion about few staff kt ofis yg dia rasakan patut di transfer ke ofis lain. Honestly cakap, me sebenarnya tak suka sgt nak terlibat dlm hal2 sedemikian. Coz sumtime people might think dat i ni bodek bos or cucuk2 bos. Come on guys! not dat type of lady la.

so i decided utk jwb benda yg i tahu je. The rest, i'm not the person that will decide who & whom. Memang payah bila menjadi org kepercayaan untuk berkongsi buah fikiran & keputusan ni.

sape lah kita ni kan klu tersilap bagi keputusan. Ini pun, i dah tau few staff yang bakal di tukarkan ke ofis lain. Dan ku pendam semua di dalam hati. Salah seorang tu, sebenarnya one of my closed friend jugak. Hem...

i rather choose to know nothing rather than to know everything that will happen in my office.

sama la mcm kes hari tu, before memo 'laptop persendirian tidak dibenarkan bawa ke ofis', me yg dapat tahu dulu. So juz keep silent until memo keluar. Benda apa pun sama la, its not easy to be a secretary actually.

2 comments:

siti murni ishak said...

just take it as a challenge. u gain an experience from there. mana2 & apa2 kerja pun, there must be obstacles. being somebody close to boss.. i would rather say it as a norm. Orang lain tak suka apa u buat, apa u tau..n most importantly u dont hv to pleased anybody..just do ur work as usual...
daaa...:)

baby berry said...

susah la kan....involve close frnd sndiri lak tu..hem.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails