wink! wink! u make my day!

Monday, June 28, 2010

mcm jaga anak ye?

hari ni lewat masuk ofis. Smlm tengok bola pun tak sempat hbs. Ngantuk + letih wei.klu nk tau letih ngape, letih jaga anak instant 2 ekor tu. Pergh, sgt nakal n manja. Asik nak main je, main klu tak involve kan haku takpe jugak, ini abis di gigitnye lengan ngn peha. Amboi syok sungguh, i jadi mangsa u ols!

makan time! me campur nasi gaul dgn whiskas & susu lactogen

play time!



ni jantan - tam

ni tino - pong (sb tampung2 kih3)

setakat 2,3 hari pemerhatian sepanjang both my kitten ni tinggal kt rumah, yg si jantan tu (tam) paling hyperactive. Yg si betina (pong) paling manja n paling penakut. Si tam ni senang sket nk tido, dia ngantuk dia akan lena sndiri. Tp klu si pong tu sgt le ngade taik kudenye! nak tdo kene carik riba kita or perut or ape2 je anggota badan dia nk sandar. Klu dia tdo, kita ubah dia, mmg dia akan jaga and bangun ikut kita.

cuma mslh nye skrg tgh train derank ni masuk toilet. sgt2 la payah. bila kurung dlm toilet, langsung tak nak berak. Bila kuarkan, laju pulak dia berak. Bos pesan, kurung jgk dia bagi dia berak jugak. Sekali dia berak, next time dia akan cari tempat tu jugak. hem..

10 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel...
;)

baby berry said...

comel...tp bab berak tu yg tak tahan...hehee

~~*Lady Salwa*~~ said...

rajin ye bela kucing... kat rumah say atak boleh le, takut si kecik tu dapat penat, susah lak...

zarin said...

tomei tomeinya kucing kucing itu :D

baby berry said...

lady salwa : a'ah...ada baby payah la kan..kang dpt asthma free je hehe.

baby berry said...

zarin : huhu tomey kan..geram tgk. tp sgt letih jaga kucing..

cheqna said...

comel la.....=)

siti murni ishak said...

Dis weekend insyaallah leh la pi menziarah babies hg tu..hihi...tomei ah..

baby berry said...

kak ct : ni ngah pening nk train dia masuk berak lam toilet ni..payah benor! dia suka tmpt kt dapur kering tu jgk..sakit pale i u ols.

baby berry said...

cheqna : tu la..anak2 kucing ni mmg comel..tmbah2 time tdo..haiishh..cm nk picit2 buat sambal belacan je haah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails