wink! wink! u make my day!

Wednesday, June 23, 2010

novel best & story hari minggu


alaaa..ari ni rase byk pulak entry nak buat. Sb mingu ni byk pulak aktiviti teman yek! ate letih bebenor le nampoknye teman hehe.

yeh, di mulakan dgn story semalam. Ate ceqitenye teman tak blh nk tido smlm. Lalu teman pun melayan le novel kawan teman yg teman pinjam tu. Yong oii..sonok bebenor! Novel Cinta Sang Ratu. Rasanya ada blog penah buat review sal novel ni. Siyes mmg best! Sb jalan cerita, content & cara penulisan dia berjaya membawa kita masuk kedalam ini novel. waahh..ayat akuu..kah3..Smlm layan novel tu smp le setengah buku dh setel. Mlm ni teman smbung sket je lagi, pastu complete la. Skrg ni teman dah qase mula menyukai karya Ramlee Awang Murshid ituu..Mula2 ingat novel ni mcm novel cinta remaja lain la kan, memang salah sekali tanggapan ku. Novel ni lebih berunsur cinta berlandaskan keagaamaan & kuasa menentang kejahatan dan iblis. Kenkwn yg kaki novel konfirm mst baca novel ni kan. Tagline novel ni pun best, "tatkala cinta berbisik, suaranya memuji tuhan, pabila rindu terusik, rasulnya menjadi pilihan". Ada certain2 chapter di dlm novel ni really2 touching smp menitiskan air mata kewanitaanku..muahaha..tambah2 part mengimbau di saat rasulullah di akhir hayat & part laksamana sunan berkata "sebagai manusia, aku sayang padamu"

pas layan novel, smbung pulak layan bola smp kul 4 lbh. Kesudahannya pas subuh le baru terlena. Seb baik dtg ofis hari ni tak jadi mata panda muahaha...

********************************************

berposing ketika memanaskan enjin incik gen2 grey.

muka poyos kak ct akibat ketiadaan size kasut haha!

sekilas story last sundae : teman kak ct & bwk dia shopping2 di Prangin Mall. Akak beli sport shoes, dengar2nya nak start berjogging tetiap petang (tah menjadi idak?)

tah le mende yg dia pilih tu lama sgt..

kah kah kah..kak ct membeli lama sgt, i posing la dl dlm kedai kasut!


pastu we have a cup of coffea @ oldtown white coffea new world park.

tengkiu to my lubly kak ct for delises meal treat.

selitan : pose termenung smbil amik mood sblm dtg ofis pagi tadi. nantoks!

6 comments:

Uruchimaru @ kf said...

pasni beli novel cinta sufi lagi menarik!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kak ct tue xder size sebab besar atau kecik???
hehehe...
;)

baby berry said...

ha'ah cinta sufi dh pinjam kt member tp tak mo baca lgi sb nk baca bagaikan puteri. tak baca lagi dah langkau gi baca cinta sang ratu hehe.

baby berry said...

meniti senja : hehe..sb kaler yg dia nk tu tadek saiz 7..so amik kaler lagi 1 la baru ada...kih3.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Suka jugak karya RAM ni.saspens jer.

Saya suka Tombiruo ngan Rahsia Perindu.

baby berry said...

azrina : ye eh..best? waa..ni yg nk pinjam kt member ni...dia tu segala novel ada..ujung bln org shoping baju, dia shoping novel. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails