wink! wink! u make my day!

Wednesday, October 28, 2009

apo nk jadi..

huik hai ols..

almost 5.30 dh skrg. 3/4 dr staff ofis aku mmg dh balik dh. Aku pun jpgi nk angkat enbeg dh le.

ari ni rasa pnjg pulak masa kt ofis. Adakah sebab aku takde keje? noo..salah sama skali. Ari ni keje byk sgt.

Indeks mood petang ni plak di tutup bercampur2. Haha..mcm pembaca berita ulas sal pasaran saham lak dah.

yela wei..mcm mana blh tak jdik lagu ni..ada je la bnda yg menaikkan tekanan darah ari ni. Pepagi tdi, sedikit sakit hati ngn incik hubby. Eei, geram la bile memikior. Kita ni susah payah la nk nolong dier submit n ejas loan utk umah dier nk amik kt mutiara idaman tuh. Ate bkn kita suh dier bt ape2 pun. Dari bercakap ngn agent..smp la proses nk submit ke lawyer sume kita bt. Juz mintak dia bgi payslip dia je. Itu pun blh dia ilangkan payslip bln 8 dia. Klu bebudak tu, aku terima la kan...ini dh besor panjang gedebab dah..payslip lempor merate lagi. Ini dh nk bt loan..melilau2 carik.

aku lak pagi tdi tertinggal documentation tu kt umah. Ingat nk le suh dier antor sumwhere area2 sini pagi tdi..itu pun tak blh nye. Dia ckp esok je le. Kang esok kang...keje tu dok pending lg. Tak leh aku ha! tak suke nk memending2 keje neh. So dgn rase sedikit geram n penuh emosi nye pagi tdi aku patah balik ke byn lps..gi amik document tu.

Ari ni kt ofis..aku bt nk tak nak je ckp lam tipon ngn incik hubby. Ate saje aku geram! bkn aku marah dier..tapi aku ngelak berckp2 ngn dier. Sb klu marah suami..doser! so jgn marah...senyap n diamkan diri. Itu lebey baik. Bior dier mikir ape hey nye wife dier jdik gitu.

Ate kisah sblh petangnye pulak...aku ni follow up la sal proses pengesahan jawatan aku lam govment ni. Bl aku tipon je ke sorang manusia yg incharge bahagian tu.. baru aku tau cite! ate kisahnye aku nye proses tu dok pending lagi kt pjbt! sb deme tak bagi complete doc~!!

wei! wei! klu salah aku..takpe! aku trima la..my mistake. Ini idak..deme tu yg bt keje sambil lewa. Submit ape tah tapi tak lengkap.. Dan di sebabkan itu, permohonan aku dok pending lg wei!. cite nye dh 2 bln dh ni.. sape tak marah..korang kabo ke aku jap...sape tak marah???

dh le lg 3 bln aku nk ckup 3 tahun dh. Kang JPA kuiri lak tnya apsal gagal confirm dlm 3 thn. Pdhal bkn salah aku pun. Ari tu tunggu exam ISAC dh berbulan2. Ini dh sume ok...deme lak bt keje tak ape2. Ini pun tah le sempat idak nye ..sb pas lps yg ni...nk submit ke JPA lak ..deme lak proses confirmation. Kiranya ada 2 lapis lagi baru blh dpt approval confirm.

aduh ya tuhan...istighfar aje aku tdi. Nk maki2..rase tak elok le. Tp mmg hati panas gile dh. Ptutnye itu keje awk..awk beringat la..nape nk bg pending lelama. Ini ke yg disebut2 sgt integriti nih?? hem..

1 comment:

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails