wink! wink! u make my day!

Friday, October 30, 2009

peristiwa mlm jumaat

huik hai ols..

salam ari jumaat penuh keberkatan.
ektibiti aku ari ni..haha..masih gile melayan game kt facebook. Tp keje tetap jalan beb. Ngah dok pulun game cafe world ni. Nk beat member aku. Ari2 dok berselang2 tukaq ranking ngn dier je neh. esok da cuti lak dah..harus pulun ari ni nieh.

Ari ni punya story..takdak apa yg best sgt kot.
Cuma aku ni tak bape sedap perut je dari subuh tdi ni. Tah la apsal lately kerap sgt dgor org dok sakit pwot le...food poisoning la..itu ini. Aku ni pun agaknye ader le kot mkn ape tak kena neh..huhu.. so tghari ni lunch hour 2 jam lebey..aku bantai tdo je la lam bilik ofis ni. Mls nk turun window suping ah.

.
................

ape yg aku nk story ni ekceli peristiwa mlm tdi kt umah.

Ha...korang jgn mikir bebukan lak yek peristiwa mlm jumaat ni. Tadek kaitan dgn yg baru kawin atau yg masih dlm bulan animun haha..


ate gini citenye, smlm aku smp umah lmbt sket..nk dkt 8pm dh rasenye. Balik ni ha...rehat2 n hidang mkn utk incik hubby jap..pstu aku mandi le. Slalunye klu mghrib n isyak tu, incik hubby jdik imam. Solat sama2 tu kan lagi byk pahlenye...


tersebut la alkisah sekor anak sedara aku ni ha..umur 2 thn lbey ni. Ya rabbi..tahap buasnye bkn main le. Dia mmg rapat gile ngn incik hubby aku ni sblm dr kami kwin lg. Sb incik hubby aku tu suke bebudak. Bebudak ni plak klu di layan keletah dier..uii..suke lagi le dier..nk manja2 n rapat ngn kita. Ate tetiap mlm pun si budak hanie ni slalu msuk bilik kami..kaco2 kami tdo ke hape ke..bagi selerak2 barang. Dier plak pe'el burung antu..type berjaga mlm ni. Smlm tyme kami (aku ngn hubby) dh hampor sejadah ...terkedek2 je dier larik msuk bilik. Ate kami halau dier kuar. yela..org nk smbhyg kan? idak le mahu!! nk jgk..last2 kami wat derk je..cuma pesan kt dier..hanie jgn kaco acu nk sembahyg taw. (ekceli acu tu nama panggilan kami ngn anak sedara...acu laki ngn acu pmpuan le aku ni)

di pendek kan cite..kami ni pun nk smbhyg la...incik hubby sebut je "allahuakhbar.." tgn ngah qiam tu...
dak hani ni pun berdiri sblh aku..dok bt aksi bersolat sama.. tyme nk rukuk..si dak hanie ni hentam sujud terus...hahaha...aku mmg geli gile perut nk tahan gelak. Dh le dier solat sblh aku...haha... siap bt aksi2 sume neh. Keras perut aku dok tahan nk tergelak. smp le ke rakaat ke 4...dok tertongggeng2 rukuk n sujud. Dh abis2 smbhyg..aku bantai gelak laaa...tak tahan sgt dh...yg lagi best tu...bau cm busuk2 ..aku check2 tgk....alaaa...dier berak laaa~~!! ahahaha.. cissss....ape la hanie ni...smbhyg pn ley berak kaa..?? aku ngn incik hubby aku bntai gelak kt dier.

Kira smlm..mmg aku solat isyak tak kusyuk le weeii....hahaha...

but actually...its really touching bila tgk bebudak ni ngikut kita bersolat taw. Wlpn kecik2 cmtu..dier tau dh...tak ley jijak sejadah mse aku dok smbhyg ape sume.. dier tak de kaco2 pkul ke gurau ngn kitorang ..sb taw kami ni tgh solat. Cuma dok tak ley tahan tgk dier ngikut org solat kt sblh la..


aku ngn incik hubby pun tadek la marah dier kan..nk ngikut kami smbhyg ni. Takpela..at least maybe bnda tu blh jdik sesi pembelajaran utk dier jgk kan..kanak2 baru nk besar. Klu kita dedahkan dgn benda baik..harap2 nt besar lekat la dier ngn solat...amin..



tq to incik flickr 4 dis pic.

2 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

melentur buluh dari rebungnya...
hehehehehe...

Baby Wify said...

tu la kan....klu dh tua dh liat dh...hik3....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails