wink! wink! u make my day!

Monday, November 02, 2009

servey2 umah

huik hai ols..

eppy monday..monday blues lak rase. Ai ari ni mabuk nasi knduri la haha... iyele yop, cuti sabtu ahad smp 2,3 kenduri ada. Muak nasi minyak dh ni ha...

ptg karang..nk gi tgk umah ngn incik habbie...yela, yg aku kabo kami ngah servey2 umah ni. Sbtu ari tu smpat gi tgk sample house kt Sri Saujana Macallum tu. Umah tu not bad la...aku tgk okek gak..covered multilevel parking. Cuma yg aku tak kenan tu unit dier byk gilos. Aku tak bape suko sket la jns umah apartment yg 1 floor gile byk unit ni. Skrg ok lagi la..umah baru. Nt pas few years, dh mcm dok flat sarang burung lak rase.

Ptg ni...ada appointment ngn agent. Nk gi view unit kt Mutiara Idaman. Iyele, rumah idaman incik asben ai tuu...suke sgt umah tu. Apo pun tataw la yg dier kenan sgt..Maybe sb easy access frm highway. bridge & town kot. Kena lak umah sea view. Agent kabo ada 2 unit dia nk sold. So ptg ni kami pi tgk dua2 la. Yg 1 tu sea view unit, yg 1 lagi tu town view. Yg lbh nye town view tu sb dh partly renovated. Agaknye bt tiling apa la kot. Yg tu pun price lebey sket la..around 105k cmtu.
Aku tak kisah sgt..janji ada umah sndiri. Depends kat incik asben la dier kenan yg mane kan. Duit dier..bkn duit haku...ngeh3..

Tp bile memikior nk beli umah sndiri dh ni..uii...byk nk pakai wet ni..nk renovate le..nk msuk furniture ape segala tiling mak nenek connis le jadah ape lagi tu. Dok nmpk dh wet saving aku mst licin punya nt. Wlpn pun itu rumah incik asben..tapi tak ley la bior dier nanggung sume kan. Kene la sama2.. wet aku..wet dier gak..kang dok bior dier nanggung sume sensorang..ate dier takde wet..bkn org len..laki haaakuuu jugek!

ok tak umah nie???

4 comments:

Gieyana said...

ok gak tue..tp x tau la mgmt dier ok ker tak? amik yg ada balcony ker?

Kat Sinar Bkt Dumbar pon ok..mgmt dier bagus!

siti murni said...

i ok je...dah confirm nanti, nk masuk umah baru jgn lupe buat 'housewarming'....

Baby Wify said...

gieyana - sinar bkt dumbar ada kosong lagi tak kak??? ok eh situ..??

Baby Wify said...

kak ct - semestinya bebeh..cuma tgk loan la bley lepas idak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails