wink! wink! u make my day!

Monday, November 09, 2009

enjoy wiken smp demam!

huik hai ols..

salam ari isnin. Acchum!! shaye suda demam la ari ni..huhuhu.

Diz wiken, such a great2 wiken 4 me. Tah apa yg best sgt..bkn aku gi melancong mane pun. Cuma rase release tension taw. Tambah pulak ari jmaat lepas aku balik keje dlm keadaan begitu byk tekanan / stress lam pale. Esp hal comfirmation keje aku (korang taw tak..tak psl2 aku kene gi bt surat akuan sumpah n bt medical check up balik! dis is ol sb service punya fault! sape tak marah beb..nyusah kan kite.)

udah la..namo aku ckp hal tu..kang naik tekanan darah ai !

ya..ya...berbalik pada story wiken..ekceli..ari sbtu pagi tu ada sdikit tension la berhubung hal nk beli umah tu. Pas wat kira2..aku agak risau jgk sal process loan incik asben tu. Rasenye debt ratio dia tinggi gak la..bank mst susah nk lepas ni. Commitment dier byk. Deme suh masuk nama aku, tapi aku tak ready lagi nk amik umah. Sb aku plan the earliest pun dlm end of next year baru aku berani tanggung another commitment. Since skrg pun tgh tanggung car loan, personal loan & master.

aku taw incik asben mst ada rase sdikit kuciwak sb dier suke banget umah tu. Tapi aku kabo le ke dier. takpe..umah ni nk beli kene pikior panjang jgk. Klu tadek rezeki diz year..next year beli lah. Nk lorat ape sgt..kuarters kan aku entitle..bley je dok kuarters dl.

So sbtu ptg..kami gi pantai kt area umah kami..pantai ape ke nama nye situ tah...arrr...pantai batu hampaq (itu le yg incik asben aku sebut). Tp sumwhere kt area pmtg damar laut tu le.

ekceli dl, kami kerap gak gi situ..carik siput (remis) ngn kepah. Tp kali ni kami p berdua ja. Since mak mentua aku gi knduri. Abg ipar ngn biras pun tadek kt umah.

Rase release gak tension weii...lapang rasa fikiran. Mandi2 laut..dok carik sipot. Best! wlpn hakikatnya abis sunburn kulit aku yg tak bpe nk cerah ni kan. haha..

byk jgk remis + kepah kecik kami dpt. Wlpn carik main2 hehe. Syok tau..bila sodok je pasir tu..angkat2 tampi je dpt siput. Tyme tu tak kira dh sunburn ke idak. Janji best punya psl.

Balik2 umah ptg tu..dh nk dkt maghrib dh. Tp siyes badan rase letih..yg jari2 tangan ni sume dh kecut abis dh berendam lam air. Pantai tu bkn pantai yg org slalu gi pun. So air mmg cantik lagi. Tak kotor.

Mlm tu balik umah..layan Playstation ngn incik asben. Gile ah..lawan fight wwe game ngn dia haha..

ysterday (ahad) pagi..jalan2 gi robewalk jap..aku suke beli buah kt stu..sb murah gile..

ptg baru balik umah mama kt perda. Mama tipon suh balik mkn durian.! ngeh3..

wlpn mgu lps adlh mggu yg pnuh dgn stress...tapi its a great wiken to share wit my habbie.. dan yg paling best..smp demam aku ni hahaha....

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mamam ubat...

siti murni said...

hah! tk sebut nama aku pun...sungguh x aci!! mencik!! pi men jauh2...

HonEyBuNNy said...

moga cpt sembh..ngeh3

zeqzeq said...

kepah?sedap dimakan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails