wink! wink! u make my day!

Monday, October 12, 2009

kisah ari ahad


salam & epy monday! selamat ari baju korporat buat staf2 gomen yek..hehe.. ate besh le kenkawan aku, mai keja baju korporat baru daa! aku jugek yg tak pat lg. Pakai baju lama. Tu r, tyme tailor dtg ukoq..aku dok berkursus tak abeh2. huhu. ptg ni SUK buat majlis terbuka aidilfitri. Harus gi serbu neh. Kt Dome Komtar klu tak silap. 4.30pm & onwards. Kena plak aku mai keja driving ari ni, besh la..sempat nyinggah mkn pree dl hehe.

last saturday, bisday hubby chomot. Lala..adiah pe kasik dier?? tadek pun! haha. ate baru2 ni kan bagi enset cybercot dh kt dier..pstu petang sbtu tu balik umah mama kt perda. Nyinggah mam kt big apple donut & secret recipe. Me pay ..so kira adiah jgk la tu kan2?? lanjer dier mam kt secret recipe. Pstu tapau kfc bwk balik kat mama. Kami pun join mkn kfc skali. (tah la awat la ni kuat mkn tah..huhu)

ari ahad smlm, cadangnya nk lepak umah je tgk dvd baru beli. Tak abis lgi tgk B13 yg baru tuh. Ala besh weii...action pack gitu. Pstu nk tgk g-force, final destination baru tu, orphan, district 9. Tapi suma tak dan nk tgk lagi ni. Nk tgk cmna, ptg smlm teman abg e (abg ipar) & kak liza (my beras) gi gurney drive. Kak liza nk beli mac plak. Temankan je lah, ley jalan2 skali n pekena claypot kt foodcourt bwh tuh. tyme kak liza beli mac tu, aku perati2 je la. Uii...nk beli rasa pikiaq 3 kali gak wei. refill bedak compact pun 140.00 huhu. Tah la, awat rasa syg duit tah nk beli mekap mhal cmtu. Kdg2 rasa mac ni lagi mahal dr estee plak dah. Takpa la, ukuq baju bdan sndiri. Aku pakai bodyshop ngn maybelline pun dh ok wat... dh sesuai dh. Dok tukaq2 pun stgi tak sesuai..tak guna gak. Tpi semalam klu kata aku amik mac tu, bley gak pow hubby. Mintak dia byaq hua3.... huii..tak bek..tak bek!! dok penaya laki sndiri namanya tu. Stgi utang kedit kad dia belambak, aku gak yg suffer. NO NO NO!

pstu kami masuk lam parkson tu sat, kak liza beli kasut polo. Ate crita asalnya aku yg nk beli kasut, last2 dia yg suping lagik. ish3..betui la org kata pmpuan ni kan, klu dh kata gi suping complex tu, mst kena ada paper beg gak bwk balik haha. Kira smlm, byk gak la bnda depa beli, kasut la..mekap la..beg pack samsonite la. Aku ngn hubby polo2 ja teman depa. Kami tak beli pa sgt pun. Cuma sempat aku sambaq kasut kt walk-in sepasang. Plan nk beli 2, pstu swipe kad je la. Tp budak hubby dh mai sebelah dah, siap pesan lg
"amik sepasang dh la...byq cash. Tok sah dok guna kad sgt2..bln dpn beli la lagi sepasang. Smlm pun dh beli kan 1..ari ni beli lgi 1 dh la."

hem..potong tul laaa.....sepasang pun sepasang lah..... dlm kul 11 lbh..baru smp umah.. pueh gak la berjalan pusing gurney tu. Balik umah, mmg tangkap ngantuk dah. Aku ckp kt hubby, esok ja la iron unipom keja. Ngantuk sgt dh. Pstu tetiba dia amik baju aku gi iron.
"Takpa la..abg iron......tgh rajin ni"

yihaaa!!!! best nya ada org tlng iron baju...ahak2...(isteri malass daaa...unta padang pasir pun tak da malas mcm ini org...huhu)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails