wink! wink! u make my day!

Tuesday, January 26, 2010

My Buff-Dae

26 January 2010
Justify Full
Ysterday i'm celebrating my 25th birthday. Celebrating ke? blh di katakan ada la sket, but tak smbut sgt pun since my habie sgt bizi dgn kejenye. Just sempat ke Secret Recipe Gurney Place around 10pm cmtu.

Ari ahad petang (sehari sblm my buffdae), smpat balik jmp ma n my sis. Yg best tu sb ma buat laksa..hehe..sgt sedap taw! Cadangnye mmg nk celebrate ngn fmly buffdae ni. But unfortunately buffdae jatuh ari isnin, payah sgt nk balik umah ma tyme tu. So might be next wik ke gi makan2 ngn derang eventhough dh belated. Just sbgai ingatan hehe..

Hadiah pe dpt frm my habie? ekceli..he already give me more that what i deserve to get - he give me all his heart.

Rasanya tak perlu la sgt kebendaan tu (tp klu dia bagi..den sobat yo! haha).

Klu di kenang balik, sgup ke sume laki bt cm dier. He willing to help me at kitchen - tlg cuci2 pinggan n kuali, every morning n nite je prepare 1 glass of milk to me, cuci baju2 when he saw i'm bz with my homework, Tiap pagi gerak bgn tido (i know suppose i yg kene bt rite??? ahaha), Dh basuh baju...bila kering tlg angkat lagi kt ampaian. Rasanya dh lebih dh dr yg sepatutnye dier tlg tu. Mmg tak pnh mintak pun dier bt, tp he said that "kesian tgk baby bt sume..so yunk tlg la yg mane mampu.."

Klu kata tak pnh bergaduh tu...bohong la kan. Cuma bila rase nk marah2 je tu, tersedar balik 1 ayat tu :

"di saat kita mengeluh tentang suami / isteri kita, fikirkan tentang seseorang yg memohon kpd tuhan utk dipertemukan jodoh dan diberikan teman hidup"..

so for me, buffdae ni wlpn 1st buffdae smbut stelah ada suami, dont matter la klu dia tak bgi hadiah ape pun..sb rasanya dh bersyukur dgn apa yg dia dh beri. Lgpun dh memadai ape dgn ingatanya nye tu bwk gi mamam kt secret recipe dat nite.

here's few pic yg sempat snap. Dnt forget cake tuh! niway u guys should try new black forest cheese...cedap wwooooo...


td sempat roaming ke blog my sis...ayakk!! tersangat la malu baca entry dier tu. huhu cite sal me kecik2 dl la..kantoi den!! hahaha..

niway ekceli td nk bgenang air mata sb rase tacing lak ngn wording2 dier tuh. Yela, mmg diakui, kitorang ni spesis anjing kucheng sket. Klu jmp mst nk gado, tp klu tadek..terasa jgk sunyi. So klu gado cmne teruk pun slalunya tak lama la. Gi mane2 pun mst saling ingat jgk. Mgkin la betul adik badik kan..kene lak kami 2 je pmpuan. Sb tu aku suke gile kata kt sis "ala kak..aku sorang je adik hang..hang bkn ada adek pmpuan len dah...lalala"

To my sis...tengkiu sooo much 4 birthdae present tuh. Mmg suke sgt2 ngn kerongsang gedik2 skrg ni hehe... sooo cute!! muarghh!!

i'm really2 happy celebrating my 25th birthdae. Wlpn simple, but ingatan dr orang2 tersayang dlm hidup tu la yg paling2 bermakna sebenarnya. Love My Family Damn Much..

Monday, January 18, 2010

PTG Annual Dinner

18 January 2010


huik hai ols...

its been very2 bz diz few week..jadi tak pat nk hapdet blog sgt. Kene lak last weeks got problem with internet server di ofis. Tah le..jap deme block website, jap idak. Ini ok la pulak sehari dua ni. Mcm2 btl.

Latest event in my diary, annual dinner at my office-PTG Png.

Event took place at Banquet Hall II & III Cititel Hotel. Not bad. Mmg havoc gile mlm tu. Yg best nye tema nye "Gorgeous In Black, Dazzling In Red". So mmg yg attend function mmg sume gempak2 ahh..
Nk mcm dinner raya cina pun ada hehe.....

Program pun best2 jgk..ada performance dari tiap2 unit - strata, pendaftaran, pembangunan, pentadbiran etc. Department aku (pendaftaran) perform tarian zapin. Hahaha..tabik la kt derang, wlpn pektis dlm smgu lbh je...they perform the best. Ingat senang ke nk zapin? payah beb step dier. Aku tak msuk pun since bwk habie, kang sian plak dier tercongok je kan. So aku juz terlibat ngn program last yakni tarian poco2...(my febret ok!) haha..Kene lak deme bukak lagu dangdut..gile ah...! sejak bile aku minat dangdut lak ni? hehe..Org kata have fun je la, nari ikut lagu dangdut ni juz bagi gamat hall sket.


tyme baru smp...

nad, me, kak yus & kak sarah..


geng bas skolah..opss!! hehe..me, suhaimi, inn, kak yus, nasir & fitri

ngan kak ilah..hehe..mekap smp tak nmpk mate dier...hik3..

me ngan bebudak zapin...

wit my boss..mama kesayangan ai la..

so far mmg ok jgk dinner kali ni. Better than last year yg bt kt Naza Hotel tu. Cititel makanan pun blh tahan. So kira puas hati la jgk kan. Cuma lucky draw tu sket sgt..60 je hadiah. Padahal yg attend dinner 1 rts lbh..so half yg btl2 lucky je dpt. Geng haku pun, 2 org je dpt. Kami yg lain tak pun hik3..


Wednesday, January 06, 2010

tetiba rase nk stadi ...

06/01/2010

huik hai ols..

keje byk nye kt ofis ari ni..(byk dari kebiasaan la). Tp sempat lagi bertenet. Pepagi tdi msuk facebook dl, besak la..rutin harian ai, pepagi je berkebun kt farmville tu. Hua3...

ari ni..tetiba lak rase different feeling la. Bkn feeling cintan2 ni ha..feeling nk continue study. Yes! continue study. Habie aku pun terkejut..tetiba sms dier ckp nk amik cuti belajar 2 thn n smbung stadi.

Adoi..nyesal la rse skrg. Besa la, bila dh tua2 bangka ni (nk msuk 25 blh di kategori tua jgk kan?) baru rase nyesal dl tak blajar betul2. Msuk uitm, tapi memain je stadi pun. Siyes nyesal smp mati rasenye.

Aku fikir2 balik..klu ada rezeki..nk smbung full tyme kt politeknik la (tak nak dah uitm ok..). Tmbah2 kos yg aku nk smbung tu..cuma 4 sem je...lega sket.

tp bila mengenangkan hutang kete, kedit kad & loan..adoii...tah la aku blh tanggung tak klu bercuti nt. Klu dpt cuti separuh gaji..cantek la gak.. Kene dpt cuti tanpa gaji 2 tahun...kering aku haa...

aku agak incik habie mst berat nk lepas punya neh..bkn part time..full tyme..mampus dier tak kasi.

tapi respon yg aku terima pas texting dier hal ni, dia ckp..."abis brg umah byk2 tu nk letak mane?"..aduhh..kan ke aku dok kuarters skrg. ish..masalah gak neh...

tp seb baik dier ckp..takpe la..nt apply dl cmne...klu dpt..kita fikir balik nk bt cmne..

hem, dgr dier ckp cmtu..rase tak patah smangat la sgt.

sal dier aku tak riso sgt...sb aku nk mintak politeknik kt arau je..so tiap mgu balik la png jenguk dier.

klu aku dpt course tu..best la idup..pas 2 thn, msuk keje balik, aku dh naik gred N27 dah...hehe..Gaji pun 2k lbh dh la. Sape tak mau lompat gaji weiii...

Tp tu la, klu lam mse terdekat ni keadaan tak mengizinkan, aku bajet lam 2 thn lagi aku kene gak continue study. Sb tyme tu setengah hutang dh setel...so kete aku tu blh suh incik habie je byr kan..so aku bley la stadi balik...yeaahaaa!!!

Tuesday, January 05, 2010

My New Year


huik hai ols..

epy nuyer...! well...dah lewat bape ari lak wish. Ekceli, smlm masih bercuti lagi. Yelah kan..org byk cuti. ngeh3..

tdi visit ke blog my sis..ish..awal2 dier dh upload entry sal bt feringgi tu la..ampes tul haha..

takpo...takpo...tu versi sis..ni versi adik nye pulak kan.

Mlm nuyer ari tu...den sambut lam kete je. Ha..apsal jdik cmtu? mak mentua haku le ni..org dh kabo..jalan jem..nak jugak kuar tgk bunger api. Last2 dpt gak la tgk..tgk dri dalam keta gitu. Seb bek incik habie yg drive..klu haku, dh lama bebal dah..

ari 1hb tu, akak ct n mama ckp nk dtg umah. So tghari tu aku balik la dl ke rumah, sempat singgah tesco sket beli brg2 mkn. Incik hbie balik kemudian sb ari tu dier nk solat jmaat dl.

Bak kata kak ct..aku bt la mee goreng basah ari tu..ish3..sodap le pulekk...auwww..kembang setalam ai taw.! hahaah..

ptg tu tetiba incik hbie cadang suh bwk ma jalan2 kt bt feringgi. Tp aku rase, dia tu yg tingin nk gi kot..gi carik cd pirate le tuuu...

best jgk petang2 lepak tgk org main sukan air ni. Ekceli aku geram gile nak naik kuda, tp mls nk gi tnya sejam bape. Pepaham la, wiken ni slalu nya mahal dr ari besa.

best lepak2 atas pasir..smbil menikmati udara petang.. aku ni ekceli suke sukan2 lasak ni. Tp bila melibatkan air, tu yg patah semangat tu. Dl mse kecik2 penah hmpir lemas mandi laut. Aku rase since tu la aku macam kurang berkecimpung dlm arena2 sukan air ni..termasuk la mandi pun..haha..malas mandi beb..

dh nk dekat mghrib..baru kami blah...gi ushar2 brg kt nite market. Org rmai sgt mlm tu...sian kt adik ngn kak ct..deme pening pale..maybe sb bersesak panas2 kot. Klu ikut hati aku..mau je aku berjalan pusing2 lagi. Tp kecian lak kt derang. So kami decide nk g mamam.

Ate mulanya aku cadang nk le gi mam kt Sri Ananda Bhawan (south indian cousine) dpn flamingo hotel tuh..tp adik tak maw lakk..ptong stim tul la dak ni. So gi subaidah tg tokong. Pas mkn baru le balik... Nk balik lewat sgt pun tak leh ler, akak ai tu kan rabun ayam. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails