wink! wink! u make my day!

Wednesday, December 23, 2009

balik kmpg & pesta!


huik hai ols..

letihnye...setelah 4 hari bercuti sandwich. Last wik mmg damn best gile but really2 tired. Last saturday, balik kmpg lang kt Raub sb fmly my asben ader kenduri sedara kt felda krau, raub. Dah alang2 tu kan, singgah terus umah lang kami kt felda lembah klau ...area tu jgk la tapi jauhhhh lagi haha.. kali ni gi bercuti, siap bwk GPS system tu..haha...tp best gak wei ader menatang ni. Berbaloi2! tp jalan yg dier guide tu ader setengah tak ley ikut gak..sb tak hapdet map lagi. Klu dr penang nk ke pahang...gps akan bagi jalan tg malim. Tp kami ikut rawang..lagi senang. Org kate, jalan kuala kubu baru tu bahyee...tu yg malas ikut jalan tg malim tu. Tp yg best nye menatang gps ni..dier bley detact speed trap..detact kelajuan kete dan mcm2 le bende di detect nye. Ble ada speed trap je dier kuar icon camera n bunyik le "perangkap laju 2km di hadapan..." ..pstu kami slow le balik hahaha...

Tp gile tul daerah2 kat pahang...berjam2 baru nk smp daerah lain. Dari umah pak dolah kt felda krau nk ke umah lang kt felda lembah klau pun smp sejam lebih baru smp. Dr bayan lps ke raub, plus berhenti makan pe sket, 7 jam jgk la.

tapi pe2 pun..mmg best gile. Cadangnye nk upload pic2 kawin + pic kmpg lang kt blog ni ha..tapi tak tensper pun lagi dari digital camera. So den upload dl la pic yg mane snap guna enset sony ai tu. Tp byk pic posing ngn asben la hehe.. pic emergency gitu..

balik ke penang bertolak petang ari isnin tu..smp penang sah2 le tgh malam dh. Mula2 nk balik cpt la konon..tp tu la..bila dh smp kmpg lang..rase tak mau balik la pulak. Yela, dok bandar ni ada ape?? bila sekali sekala balik sana...sejuk...pstu senyap sunyi je.. kene lak pokok buah kiri kanan..nk makan je gi petik. Mase smp tu dh gi kait rambutan ngn jambu air dah. Sok2 pagi tu...aku kacau incik suami suh kait nyoq muda..haha..luruh la jgk 2 bijik...! jadik la..tingin nk makan.. Kait buah petik la..pucuk betik buat ulam. Pstu tah ape daun darah tinggi tah..pokok petai pun ada..tapi tak ckup tua lagi buah nye.

posing ngn incik suami kt umah knduri


abg ipor ngan koyang den tgh best dok borak
Align Left
pak mentua haku ni haa...kocik je..tapi garang woo...

muka boring tunggu pengantin tak smp2 lagi

mandi sungai kt blkg umah lang..best!

haha..awat muke dah jadik org asli dah ni??? ayak!

best sungai ni..cejuk gile air...ilang pening pale.

smlm dh balik tpi letih gile nk gi keje..so amik cuti je. Bagus jgk, petang tu sempat la rest2 kt umah, kemas umah, beli barang dapur. Pstu mlm tdi, berjaya jgk le den memujuk incik suami gi pesta haha....hihi...huahuahua...gelak jahat lak. Ye ar! ingat senang ke nk pujuk dier gi?? uii..berbaris2 alasan dier bagik. smlm kami gi awal..6 lbh dh smp dah..tyme tu org tak ramai lagi..park kete hape pun senang la.
ini kat dlm pavilion padang kot...lupa lak..sumatera barat ke ape tah lam pesta tu.

cadangnye gi pesta tu sb nk beli tikar ngn comforter. Ate murah benor..beli la kan..tapi dh gi tu..mcm2 le plek yg terbeli nye. Comforter set, tikau, pstu mr potate punya goodie beg tu, pstu incik suami belikan yg ubat2 resdung tu. Ate tau le aye! aye ni kan resdung teruk jgk. Pstu yg best tu, ajok incik suami bt spa ikan. Murah la jgk kt pesta - 15 minit 5 rgt je. Saje2 try. Syok gak taw! mula2 tu geli gila sb ikan tu dtg2 gigit kaki..pstu..rase kebas2 cm kene letrik tu..pstu haa..best dh hehe...



katenye..ikan ni nama ikan cincin..dari taiwan..mse dier geget2 tu..geli la haha

sok2 klu sempat..ai upload kan pic2 knduri ngn gmbr kmpg kt raub..tah le kemane nye campak cable camera tu..huhu..

pe2 pun last wik mmg letih tapi best.. upcoming plan : raya cina nk cuti panjang kt felda lembah klau!

7 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best giler mandi sungai...

Baby Wify said...

haha..itu la..smp tak mo naik la ....cejuk!

KizZ said...

Hi..jom ke blog kami di www.kizgarden.blogspot.com pelbagai info menarik utk anda..folo me if u like.we will hit u back..tq


Jangan lupa ke kedai
kiz untuk belian dgn harga termurah..

siti murni said...

wah3x...tu saje je nk menjeleskan i la tu...haha!! maner kacang sempalit neh..???x smp2 gak lagi...

keta adik ipaq ku dah ok...sib baik la bende happen lps smp png...

Baby Wify said...

kete dia tak gi bt lagi..bumper smp luruh haha...

cey kata nk gi bt kt kedai bodykit aku tu..so aku bwok dua2 bijik pi la..keta aku pun bumper dh kuar skru dh tu..hehe..

kcg sempalit otw...hg mai la umah...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tak mau naik ape...
kene naik la...
mesti jari² semua kecut...
cejuk..
best...

III bDkNaKaL III said...

sp sdare u kt felda krau tuh ek?i asl sane..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails