wink! wink! u make my day!

Thursday, December 24, 2009

sambal tumis udang kasih syg


huik hai ols...

bestnye dtg koje ari ni..yela..baru sedar sok cuti la...hua3...td kene perli ngn incik habie "amboi..punya keja smp tak tau esok cuti!"..haha..cmno blh lupa ni weeiii...

al kisah nk cite la story smlm ni ha, sejak move in umah sndiri ni, ari2 masak taw. Yela, tak gamak nk bior incik habie mkn air tangan makcik kedai ari2. Sedap tak sedap, masak yo lah! (tp terbukti aku masak sedap jugak qope2nye..ngeh3..)

ari selasa ari tu ader beli udang besau kt tesco. Nk kata besau sgt tu idak le, kira udang gred sederhana tu. So smlm balik keja, msak sambal tumis udang. Sambal tumis udang penuh kasih syg namanya. haha..sedap tak nama tu? Yela, nk goreng...tak berkuah kang. Nk bt gulai? cm tak bape kick lak gulai2 udang ni..sambal tumis je yg kick.

tp mmg kick betul la, aku terlajak taruk cabai! pedas kau!! hambik habuan. hahaha.. Tp incik habie ckp sedap, cuma pedas smp meleleh ingus le. kih3.. Cam tak caye lak skrg ni aku dh reti masak taw. Dl bkn tak reti sgt..cuma jarang msuk dapur. Yela, keje je ari2..balik mkn je la.

tp kira lepas la takat nk dinner kan..nasi putih + sambal tumis udang + gulai ikan ada sket + telur goreng dadar + pencuci mulut buah jambu air + air rut bir.

Ari ni balik keje tak de idea lak nak msak ape. Cadanganye nk balik tdo umah mama kt perda. Sok kan cuti. Ptg sok balik umah mak mentua lak kt byn lps. Wah...cm buat tour lak rase haha..

5 comments:

azieazah said...

NADIA... gitulah selalunya. Masa anak dara, macam tak tau apa pun. Bila dah kahwin (menikah kata orang utara), otomatik (bukan Otoman) teruih jadi pandai.

Yang tak berapa jadi pun, hubby kena kata sedap, sebagai motivasi. Kang majuk sapa susah? hahaha...

Btw, udang memang itu jer hukumnyer.. Sambal tumis. Boh petai ker.. perghhh.. bukan air idung, air mata semua kuaq..

lapaq dah nih aihhh... sambal udang ada lagi?

Baby Wify said...

hehe...itu la kan..

dl takut sgt bila org tnya..ang dh pandai masak ka ni??

skrg ni dh tak bpe wisau dah...

hukum masak ni, campak je sume lam kuali..jadik le nt..hehe..

Stan Kairez said...

Tgk gambr pun dah terasa pedasnya coz warna merah cam pekat. Tp klau dah namanya sambal, lagi pedas lg la sedap kn?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sedap giler...

Baby Wify said...

itu lah...terpedas pulekk..

lenkali bt nk msuk sos tiram sket..org kate lagi sedap..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails