wink! wink! u make my day!

Wednesday, December 30, 2009

parking punya hal...

huik hai ols..

Selamat Berhari Rabu ~ Movie Day beb!. Tapi bagi org dh kawin ni..tak merase dh la zaman2 bercinta tgk movie ni..huhu.

alkisah nye pagi ni dtg keje..aduh makk..tmpt aku bese park kete tu (multilevel parking prangin mall) tutup la pulak. Tah le apesal nye, deme taruk pengadang kt entrance nk naik multilevel tu. Gawat neh! abis nk park kt mane? patut la byk kete cm pusing balik.

Sbnarnye, tmpt parking byk sekitar komtar / prangin mall ni. Tp tu la, dilema org berkerja lam suping complex ni. Sume parking mahal n kebanyakan nye per/hour. Gila gapo klu aku park smp ke petang..dh bape hengget dah?

so aku park je jap dpn maybank tu, gi palm scan dl. Yela, tak pasai2 kang lewat msuk lagi. Turun tu, cadangnye aku nk park je la kt open car park blkg nasi kandaq mutiara tu. Oii mak..sekali dh queue panjang laaa... mau tak mau..tgu je la aku...


parking ni dh full dah ekceli..tapi kami q jgk tggu smp ader org kuar..

muka haku ketika 5 minit menunggu..

tyme 10 minit tggu...

tyme 25 minit tggu...muke len dah wei..

ni tyme 40 minit menunggu...

kowrank byg kan le..45 minit gak le rasenye aku tgu nk dpt parking. Mmg ader parking lain..tp per/hour nye parking..tak sggup den ha!.

Mmg rase nk bebal le jgk. Tah apesal tah blh tutup parking multilevel tu. Bila dh tutup..mst la geng2 yg pepagi park kt situ kene carik parking lain. Kene plak tyme aku msuk keje 8.30, konpom2 la yg msuk 7.30 n 8 pagi dh queue dl dah. Kesudahannye tdi..dpt jgk le parking...dgn bayaran RM5.50 per day. Ari2 leh tanam jagung aku cmni.

****
sal cerita ceruk dapur smlm....ai masak mee goreng basah ye makcik2..


yg kembang bontot tu...incik habie ckp sodap! alahai..2,3 tmbah.. Klu ikutkan, aku pun hentam je baling2 lam kuali tu. Cuma yang sedap tu agaknya tang aku boh udang besaq n sos tiram. Kene plak bt basah2 ni.

Bfast pagi tdi..aku bt sandwich. Telur Pecah + Mayonis + hirisan daging beger + black peper + salad

Pergh...bwk dtg keje sket...member ckp sedap laaa...adoiii..makin kembang bontot aku hahaha....

7 comments:

siti murni ishak said...

kembang bontot...td kat fb ckp kembang len...hahaha....nakai!!! x suke aku...sopan la sikit..ai blom kawen taw!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

muka ko makin teruk menunggu...
hehehehehe...

Baby Wify said...

kak ct - segale2nye kembang..opss!! hehe..

Baby Wify said...

meniti - taw tkpe..tyme tu klu org tegur pun rase nk gi geget je taw haha..

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

wah.. na da jd isteri mithali dah skang neh! eheheheh.....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape barang gigit???
gigit untuk en suami ko...
tumbuk maa...
hehehehehe...

AlexAlabasta said...

Uih, paking 45v minit mmg kasar, haha~

Nway, hepi niu yer~!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails