wink! wink! u make my day!

Monday, December 28, 2009

wiken tour! yg letih

Huik hai ols..

epi belated kismess...hehe..bley plak belated tuh.

wa..ari ni dtg koje..aci bet ar..sape rase cm nk balik smbung tdo?? hehe...angkat tangan!!!

aku le salah sorangnye tu...huwaa..gile dengki weii..member2 byk cuti sandwich ni..geng aku sekow je mai kje. Yg len cuti la..Mc laa..mcm2. Aku pun pagi tdi nyaris nk meng'mc' kan diri. Tp sb kene tegur ngn incik habie "amboi..kerap cuti sgt aih..". Teruih sentot..tak jdik nk cuti. hua3..

tau ngape aku mls gile keje ari ni? ha..ini nk kabo nye. Ya tuhan, last wiken..my schedule really2 pack! ngalahkan artis lak rase.

Yeee..betull!! tak tipu.. itu lah..mslh gak bila fmly both side 1 negeri ni. Tak balik salah 1 umah, rase bersalah jiwa raga lak. Itu pun umah my mum balik 1 ari je..tak balik tdo pun. Pagi balik..mlm dh terus gi umah mertua lak.

Yg byk ektibiti nye..belah umah ibu mertuaku la.. dicatatkan rentetan2 peristiwa spnjg wiken lps.

Jumaat (ari kismes) -
Pagi kemas2 my umah..Tghari bertolak balik ke Bndr Perda BM. Umah my mum... Petang kami kuar ke carrefour sbrg jaya ngn my akak skali. Kan ada roadtour permata hijrah tuu...den pogi beli air titis mata tuu...pstu jalan2 jap.. singgah kedai itu kedai ini. Sempat suping barang dapur sket.. beli macaroni, sos tiram & few brg dapur..yela..dh jadik tukang masak kt umah la katakannn...

Mlm tu...kami pack2 brg..balik ke Bt Maung (umah ibu mertuaku....)

Sabtu -
Bgn pagi, kemas2 bilik pstu cuci baju sket, then tlg incik habie bersih2 laman umah mentua aku. Dia bakor smpah..aku siram2 pokok hape sume. Di samping tu, aku ambil kesempatan la..cuci kete merah aku tu. Kete kelabu incik habie tak cuci! padan muke..sape suh dia malas sgt..tobat aku nk tlng cuci..(kasi ajor sket org malas cuci kete tu)


ha..shining tak?? hehe

tengahari - bwok gen2 kelabu incik habie gi repair bumper kt sg rambai bkt mertajam. (dr island balik ke mainland taw! semata2 nk repair bumper dier). Pastu kami singgah kedai spot rim kat berapit. Yg mane kaki2 kete tu..mst taw kedai tu punya. Belek2 rim..dh terjatuh cinta plak pada rim kt bwh ni...gile sengal..!! cun siot. Naseb bek 17"..tapi abg kedai tu kabo..tak lama lagi smp le yg 15" punya...hua3..nescaya bertukar spot shoes baru la cik merah aku nt...yehaa!! incik habie lak dok ricky2 rim gold 17"..nk tukor kt gen2 dier..skunk pakai kasut 16" je...bowink dh le kot gamaknye.



ni le rim yg aku gile sgt tu...santekkk!!!!

kul 2 cmtu..kami balik umah mentua haku kt bt maung...ate ari tu ade kenduri sedara lam kampung...kelam kabut le aku mandi salin baju kurung. Gi jalan kaki je ngn abg ipor aku & incik habie. Aku gi mkn je..deme ader la tlng2 jdik bentara pas tu hehe... Pas balik kenduri tu..aku berehat2 la di buaian depan umah smbil berposing2 amik gmbr. Akibat bosan tgu laki aku balik dr jdik bentara tu. Smbil2 tu aku dok dgor la mentua aku bergosip2 ngn mokcik mane tah singgah kt umah kami.

wah..posing sakan aku..kenyang mam nasik kenduri...

haa..nmpk tak mentua aku kt blkg tu ngah bergosip?? ngeh3..

Petang tu..cadangnye aku nk rehat2 le kt umah..ate anok sedare aku sms lak..kabo nk dtg umah tokcik dier (tokcik dier tu..mak mentua aku le) ..pstu..aku pun kuar la gi amik dier yg stay kt Jambul View (dekat2 ngn hotel equtorial tuu)..pstu...timbul la plan nk mengabih duit...aku singgah salon gi ejas2 rambut hahaha....

Mlm tu..bwok mentua aku gi pesta lak..ate dia nk beli tikau le...gi skali ngn mira (anak sedara aku)...ciss..korang taw tak..tadek parking!! sengal gilee!!! melilau2 carik..mmg tadek...smp jauh berkilometer pun penuh. So kami tak jdik le gi pesta mlm tu...mak mentua aku ajak gi esplanade (pdg kota lama) mam nasi lomak..hentam je lah...

harus di akui..mmg sedap la nasi lemak ni....sedap tang sambal dier tuh!

kt blkg tu la gerai nasi lemaknye (erk..ni le rmbut baru aku..tak beza sgt pun..ptong dpn je..hehe)

Pas makan2 tu..kami lepak kt tepi padang rumput kt padang kota tu..sembang itu ini..mcm2 la mak mentua aku cite..punya bantai gelak la aku ngn mira dengar..haha...cite deme dulu2 la..mcm2.. Dlm kul 12..kami pun balik umah....leeetihh...itu baru ari sbtu!

Ari Ahad -

Pagi cam bese je..aku bngun tdo..bt2 keje umah pa sket...cuci baju..kemas2 bilik....

Tghari tu siap2 nk gi kenduri sedara lagi! kat Sg Ara pulak. Ate belah incik habie aku ni byk adik beradik..tu yg blh di katakan almost every week ader je kenduri itu ini...

berkebaya itam pulak..hehehe


ni le contoh2 muke suami yg kene pakse amik gmbr..hahahaha

Kul 3 lbh pas balik kenduri..kami lajak gi umah lang (alaa..lang yg aku gi umah dier kat pahang baru2 ni...lang balik png jap..sb knduri sedara tu...umah dier kt png pun ader...).
Ate penyebab yg kami gi umah lang kt sg nibong tu sb aku tertinggal baju la mse balik phg tu...tinggal kt sane..seb baik kak biah bwk balik ke png...hehe...Dh jmp deme tu..melekat laa....kul 5 lbh baru balik bt maung..

Smp umah dh kul 6 cmtu..pstu deme ckp nk gi pesta pulaakk..yela..mlm semalam kan tak pat msuk sb parking penuh.. So kami berazam nk gi awal la hari ni haha...
tyme tunggu deme bersiap...aku msuk dpur mak mentua aku..curik bawang2 ngn cabai dier..haha..blend siap2 nk bwok balik umah nt.. Yela..umah aku tadek blender la..tak belik2 lagi..so baik aku blend byk2..bwk balik simpan lam fridge...

Kul 7 cmtu..kami bertolak le ke pesta....kuar lagi! parking cm ampes la..susah jgk..ngn jalan jem sume ckup..tpi tak la seteruk last nite.. Dpt la park depan mobil sg nibong tu..tpi kene jalan sket la..

msuk pesta...dh tyme maghrib..kira terlepas maghrib la weii...haha..

makan2 ..jalan2..aku ngn mira main game cedok itik tu..sb kami nk adiah mug hehe...

Bab tikar ngn comforter..mmg siot murah! mak mentua aku beli tikau buluh yg bsor gedabak tu..baru 30 rgt. Aku pun beli la lagi 1 comforter utk kak ct...dier kiwim suh beli.

huha huha...balik umah dh kul 11 lbh....tyme tu ujan dh stat tuwun...Waaa..gile malas wei..aku ngn nk balik macallum lagi...

balik smlm..aku ngn incik habie naik kete asing2..aku drive viva..dier bwok balik gen2 dier..kabo nye letih nk bwok moto tgh mlm..

Smp macallum..dh 12 lbh dh...mane dgn umah aku tak kemas lagi..barang tak simpan2 lagi..baju tak lipat lagi..baju keje tak iron lagi...huwaaaa!!!

itu le pasal aku malas gile klu wiken tak lekat umah..kesudahannye mlm tu aku yg penat nk mampus..

tu le pasal nye..aku mlas beno nk dtg keje ari ni...huhu..tp so far almost 80% kje kt umah aku dh beres..ptg kang balik keje..nk basuh baju je.


4 comments:

siti murni said...

hikayat putera nasir ke ni....huahua...panjang berjela-jela..brape hari in 1 daaaa!!

amboi....sedap nye kutok aku rabon kat blog aku eh...hampes nyer adik. haruss balik nanti aku buli cukup2...siap hg..!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

beza la muka ko pas kawen nie...
hehehehehe...

Baby Wify said...

hik3..yeke muke dah lain? lain cmne eh.....

akak..aku karang sume skali senang..mls nk bt 2,3 entry haha..

nurleana.ramli said...

saya penah makan nasi lemak yg awk makan tu..memang sedap..
dulu tyme stadi kat kolej slalu gi beli sambal dia jer rm2...hehe...pastu makan ngn nasi biasa...perghhh sedappp

anyway salam kenal... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails