wink! wink! u make my day!

Wednesday, May 26, 2010

my favourite soup


warmth wetnessdae!

sungguh cpt..suda hari rabu. Tak sabar tgu esok coz shawls yg i beli on9 might b smp esok..yeh3..sukerrr!!

last nite, cm bese prepare dinner kt umah. Msa lik keje, singgah pacific komtar jap, carik brg2 nk bt sandwich hari ni (coz kt ofis ader bt celebrate buffdae member, so geng2 kitorank sume ada bwk sumthing la..cm pot luck gitu). Beli roti sandwich, salad, hotdog n so on. Then terperasan cendawan butang dlm tin. waalllaa!! my fav! so timbul la keinginan nk masak sup cendawan butang dgn kentang. Ekceli, i tak reti nk masak sup cendawan yek u ols. Tp i bt2 terer je la..org kata memasak ni main campak2 je dlm kuali..sure jdik punya. kih2.

Ekceli aku mmg suke gile dgn cendawan butang. Klu gi mam kt luar tu, mst order nasi goreng kampung ngn sup cendawan. Smp dh ley tau la mana kedai sedap mana idak.

So balik umah ptg tu, terus mandi n masuk dapur. Blend bawang la, rebus jagung (my mother in law beli di cameron last wik) then panaskan gulai ikan yg ada bt ysterdae. Dlm pale ni, asek dok mikir je, cmne la aku nk hentam masak sup cendawan ni..erm...taruk kiub sup sket..taruk black pepper, bawang tumis kasi byk sket..rebus kentang dl bagi empuk..taruk serbuk perasa n last skali msuk cendawan. taraaa!! menjadik u ols..kembang kuncup akak! haha.

pas sudah masak..hby pn smp umah. Smlm dia balik lmbt, ke a.star ada hal sedara. Upe2nye..mse balik tu tgk pipi kiri dia bengkak..panas smp bengkak gusi. Demam upenye cik hby aku. Pstu sup cendawan tu..mmg buat utk dia la jadiknye. Mcm kebetulan pulak kan. Aku perati je hby dok hirup2 sup tu. Takpe la..biar dia makan lebey, org tak sihat. Esok2 blh masak lg, yg penting i dh terer masak u ols.

p.s : cik hby., u should admit; sedap kan sup cndawan smlm..hihi. :o)

5 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xsuka cendawan butang...
hehehe...
=)

baby berry said...

suke jgk! suke jgk! psst..lelaki mmg tak ske cendawan kan? kih3.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tah la...
hehehe...
no komen...
=)

baby berry said...

haha.tak mo admit le tu kamoo..!! kih3.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku ade jenis xsuka sket la...
=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails