wink! wink! u make my day!

Monday, May 24, 2010

edisi ronda wiken

haip..!! good dae! hari ni quite a hari isnin yg syok. Tau syok sal pe? sb ari ni kan ari gaji org govment! keh3..jgn jelesh ye u ols..!!

tp aku masih lagi berjaya mengontrol diri dari me'withdraw' wet gaji. Ada yg pepagi lagi dh tercongok beratur dpn ATM taw. Kira i ni menten lagi la ni, (sebenarnye tak mo nk habaq..smlm dh withdraw 50! keh3..)

Yesterdae..my mum & my sweet luvly kak ct dtg umah. Seb bek la derank dtg..tak la i tdo mati lagi cm ari sbtu tu. Tghari ma n akak smp. Aku tgu derank dtg je baru kuarkan brg2 lam fridge nk masak. Bt mee goreng je lah...cpt dan mudah gitu. Sambil tu sempat lagi buli mama suh bt kari ikan. Perghhh...rindu weii! sapa tak suke mam masakan mak sendiri kan?? wlpn aku ni masak ley tahan la sedapnye, tapi takkan sama cm air tangan mak sndiri masak. Dari kecik smp tua bangka.

Ptg tu, kak ct dah dok bagi hint nk ajak kuar jalan2. Dia klu mai penang je cenggitu la. Pikir punya pikir, bwk derank gi taman belia perbandaran..ala yg sblh ngn botanical garden tuu. Slalu wiken kt situ mmg havoc. Tambah2 petang2 sb org suke jog, men bola, badminton, pastu ada kolam mandi n so on. Sal bab parking jgn di tnya la kan, aku ni kan parking takde nye yg sopan2. Seb baik kuar bwk viva, tak bwak gen2. So bley je la selit2 keta tu celah mana pn. Incik hby tak join la..dia keja smlm.

Tetiba je ptg smlm timbul mood nk bersesi photography lak. Ekceli..photography mmg 1 of my hobbies. But lately kan asek syok berkebun kt umah so dh lama gak tak gile2 bergambar ni. Disebabkan smlm ada model sambilan (my sis la..haha)...so on je la kan tembak2 gambar ni.

ni salah 1 pic yg aku tembak smlm..aku suke sgt!

kak ct ckp, pic ni mcm dia baru turun dr cahaya..kah3...pasan siot!



aku tataw ni pokok pe, tp siyes aku suke pokok ni. cantek!!!

mamaku dan post seksi beliau..hehehe

ni namanya post tunjuk leher..lalala..


bek korunk admit..gmbr ni cantek kan??? hehe

kak ct dan pokok kesukaan beliau

tengkiu mama tlg snap dis pic..


pic2 tu sume aku tembak time kt tmn belia..hehe..ptg smlm mmg luck lah, sb cuaca best sgt. Tp tak sempat nk snap pic byk2 coz battery nikon aku 'exhausted'. cisss...cilako tul. Kak ct ar ni, aku tu gi langkawi pinjam my digital...then bley dia tak charge pas balik tu. Tu yg bateri kong tu. Haku pun silap la..tak belek bateri smlm. Tp takpe la..next wik klu rajin kitorank nk outing lagi tembak menembak di tempat lain lak..ehehe..

pas balik je dr tmn belia, bwk mama n kak ct mamam kt Pdg Kota. Tengkiu kak ct sb belanja mam smlm. Best sgt la smlm kuar ngn fmly. Tah la...lately rase suka sgt spent time ngn fmly, both fmly la..termasuk fmly belah hby. Org kata angin2 dh kwin mmg cenggini kot. Suka habis mase ngn keluarga. Ngn kwn2 tu ader gak..tp cm dh kurang sket. Lgpun kekadang tersedar gak, kenkawan bila2 masa pn blh carik.. but fmly ni..tah bila tataw la derank nk pegi tinggal kita. So masa yg masih ada tuhan beri ni...luangkan lah betul2 ngn parent/fmly kita.

Kenkadang tu..terlintas jgk lam hati...alangkah baik nye klu arwah abah ader lagi. Arwah pegi cpt sgt..tak sempat bagi dia tengok anak dia ni keja n dh ader life yg stabil cm skrg. Nk sgt bwk arwah naik kete sndiri..bwk dtg umah..mcm2 lagi. Tp tu la..tuhan lagi syg dia. Rase cm stupid sgt dl..time dia ada..jarang luang masa ngn dia tambah2 masa stadi kt kampus. Sb tu ngn mama skrg..i'll try my best bagi dia happy..bwk dia jalan2 klu berkesempatan..coz i dnt want banana fruit two times....huhu..


6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nice pic...
=)

baby berry said...

santek kan?? tgk la sape photographer nye..hihih...

siti murni ishak said...

huhu...sad ending!

n'way...santek la...;) not bad for beginner ok...esok2 gi berguru dgn abg amir..
weh...aku tk baca entry hg ni..but co-incidence same ar plak ngan entri haku...go check it out!

baby berry said...

haha ye eh..jap aku gi...zaassss...

Uncle Lee said...

Hi, you and Siti Murni sisters, or related?
Just came from her blog, was surprised see few pics she had.
Nice pics, well taken too.
Have a nice day, Lee.

baby berry said...

hi uncle lee..yah..she's my sis. niway thanks so much..i really appreciate dat. I lurve n enjoy photography & nature. even though i juz a hobby during weekend. hihi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails