wink! wink! u make my day!

Tuesday, May 25, 2010

is it weird?

warmth tuesdae..
pertama sekali, al-fatihah buat keluarga saudara hby ku di alorstar yg telah kembali ke rahmatullah. Hby n mertua akan ke alor star tengahari ni utk menziarah. Unfortunately, aku tak pat nk gi. Sb awal sgt nk kuar dr ofis..derank nk gi time lunch. Paling awal aku leh kuar pun around 2.30pm. huwaaa!!!! Takpelah..ape2 pun moga hby selamat pegi n selamat kembali ke png ptg nt. Sbenornye aku ni berat hati nk bagi dia gi tanpa aku. Sb skrg ni gi mne pn kami tak pnh renggang..dia gi, mst aku gi skali. Tp camne nk buat, keje pn kena jaga jugak kan. Last month pn dh kerap sgt amik halfdae sb kes nk pindah rumah tu.

Ysterdae petang, aku ter hangen sket kat pesbuk (facebook). Bkn sal ape, stended la..aku ni klu naik angin pn sb ada je senegal2 yg tak fhm bahse suke nk buat pasal. Ade la sorank hamba sahaya tu..dia IM aku kt fb, mmg dia ni pn bkn dr frenlist aku. Tp takpe la..dh org memberi salam, kang sombonk tak bertempat pulak. Ku layan la chat dia sehabis sopan yg mungkin.

Memula tu..aku wonder2 girl la gak..pesal la bahse melayu dia teruk ya amat2. Ayat spesis tunggang terbalik nih. kira aku kene repeat baca 3,4 kali baru aku fhm dia ckp pe. Upe2 nye..dia ckp dia mamak. Tp yela, aku ader gak kawan mamak..paham je pn derank ckp. So aku cm nk ilang sbo la gak berckp ngn ayat tak fhm ni. Tp takpooo..bljr sabar org ckp. Bila lmbt reply..dok bt ayat majok bagai..ckp tak sudi la nk berkwn sume ader.

then..dia ajak kuar date. Siap bagitau lak tu..dtg pickup aku dgn BMW dia. Do i care?? hebat sgt ke bimmers ko tu? Cet! sungguh tidak sopan. rsenye dh 3 kali aku kabo aku ni dh kwin. Pstu aku ckp la utk kesekian kali nya "wak oii..sy ni dh kwin..dating mendenye???"

then dia ckp "ooo..dah kwin...maaf...sy tak tau". Haa udah! yg aku ckp 3 kali tdi tak paham ke?

pstu..dah msuk pulak bab kawin! tnya dh de anak ke..jwb tadek lagi..baru kwin. Pstu dia mula dh..dok bertazkirah lak..dia ckp kena la usaha dpt anak. Aku ni dh la pantang sket org dok ckp2 n mempersoalkan bab peknen2 anak segale bagai ni. Then aku ckp lagi..."yela...dh tadek rezeki lagi nk bt cmne...kuasa tuhan..dh dier tak mo kasi lagi..". Then..dia bt ustaz pulaaak.....dia ckp...tapi kita kena la usaha...tuhan tak bagi klu tak usaha...bla bla..n so on.

yg paling aku tak ley blah tu..dia tanya "abg (hby) ada makan ubat kuat tak??"

cilako tuiii...aku terus hilang sabar...cm nk fire je! klu jdik otromen dh lama kene fire si senegal tu.

last2 aku lak la kasi ceramah forum perdana kt dia...aku ckp pe tah la..dh lupa dh sb non stop je aku type msg kt dia...sb dh geram sgt. Last skali...buah last punya..aku ckp..."tak yah nk sibuk la hal umhtagga org. Sy tau la sy dh kwin, awk tu kwin pn idak lagi nk mandai ajar sy lak. tak yah nk ajar la cara dpt anak ke..cara buat anak ke..jgn nk nyibuk!"

pstu dia ckp..maaf wak. Udah le..simpan je maaf tu lam poket. Aku terus bagi salam n out.

Kenkadang kan..tah la..manusia ni tak fhm ke atau saje suke bz body sal org. Pelik sgt ke klu aku kwin 7 bln n tak preggy lagi?? is it weird?? since hby pn sikit tadek kisah hal ni.. soal rezeki allah nk beri. Sape kita nk persoalkan kehendak Dia?

lgpun tak blh la nk assume sume pmpuan sama. Tak sume org pas kwin terus lekat pregnant. Ada yg take time..n ada jgk yg ada bnda dia nk bt dlm hidup n plan life dia dl. Mana sama sume org. Tak yah la nk mempersoalkan ..ehh..pesal tak pregnant lagi?? n whatsoever la bnda2 menyibuk nk tau. Korunk sibuk sgt...beranak sndiri la! sibuk nape aku tak preggy lg. Klu kenkwn yg rapat tnya tu..aku tak kesah la sgt. Ini kenal pn idak!

few of my frenz ckp..sabar la..jap je..lama2 nt derank dh letih bckp..derank bhenti la. Tp betul ke? sejak bila manusia tau berhenti berckp tentang org lain...?

2 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ade jew manusia sengal mcm nie dalam dunia...

baby berry said...

sabar je la wak..tp lama2 dh mcm mls amik pot dh. Cuma klu dia ckp lebey kurang..sound terus je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails