wink! wink! u make my day!

Saturday, September 26, 2009

Majlis Akad Nikah

alhamdulillah... majlis akad nikah pagi tadi selamat berlangsung di rumah kadi, bkt mertajam. Sekitar 10.30 pagi kami smp ke umah tok kadi. belah aku gi 3 buah keta, belah laki 5 buah. ramai jgk la kira nya tadi. Nebes beb..apa2 pun syukur suma dh slamat.




Cam tak caya dh jadik isteri org dah. huhuh..
utk entry ni, sempat upload few pic during akad nikah tadi. Utk majlis tawin, insyalah by tomorrow or monday akan upload.. arrrgghh!!! sok majlis knduri lak...mst letih + neves lagik. huhu...

tyme sarung cincin dan kucup tangan suami..

mase ni nk tergelak pn ada sebab rase kekok gile weii...hahaha...tak reti. Naseb bek abg mir (photograper) ngn pakteh dok ajaq2 hehe..









incik tunangku (opss!! suda jadik somi la) tyme lafaz akad...hik3..muke siyess.....ketaq le tuuu...

waktu bacaan takliq...time ni aku dh meleleh ayaq mata dah..

dl aku tak caya bab nanges tyme bkl suami nk akad ni..la ni baru tau! dok bt keras ati pun tak blh dh aih....meleleh ayaq mata abis..malooo akuu..!!











apa2 pun..syukur sgt suma dh setel hari ni..tinggal esok ja utk mjlis kenduri kawin. serentak dengan belah lelaki. Pada kenkawan yg berkelapangan, mintak sila ke rumah esok di blok S, Apartment Permata, Bdr Perda, BM.


dalam bilik tdo ku......













Bersama Mak teh cyg sorang...






hantaran dari belah lelaki...










hantaran utk lelaki....bt sndiri tawww!!..







perfume set, aqua de gio.









set loreal men expert.








kemeja frm seed..







few lagi hantaran....










Friday, September 25, 2009

mlm berinai

slmt pagi kenkawan...slmt pagi buat diri sndiri hehe...

awal nye apdet blog ari ni. Pagi ni nseb bek tak liat nk bgun tdoq. Smlm tdoq lambat la...smlm malam berinai.

Ayak..mmg siksa kan dok berinai abis suma tangan ngn kaki neh. Nk tergelak pun ada smlm. Kak Ct la yg tlng boh ngn mama. Yg aku ni tergedang tak leh wat pa dah. Mama smp tergelak2 bila aku dok mjerit panggil dia suh garu muka la..garu badan la. Cisss....mmg ampes tul la.. tyme tangan dh berinai ni la dok rasa gatal sana sini. Tyme tu la gak nyamuk nk geget apa suma.

Klu tak mlm berinai nk bt mlm ni...sb esok kan akad nikah. Tp dok pikiaq stgi tak leh nk watpa dah la. Mlm ni byk bnda nk setel ni. Nk gi bakery setel kek kawin, mana dgn goodie beg tak siap wat lagi. Esok awai pagi dh nk pi ketuk pintu butik dah...haha..siot weii..mekap akad nikah kul 7.30 pagi. Ini suma tok kadi punya pasai..kul 10 pagi kena pi umah dia dh akad. huhu...



Ape2 pun...smlm baru la aku rsa siksanya nk bergelar raja sehari ni kan. Siang smlm pas balik keja lajak pi umah makcik dl kt relau. Sb mggu ni dok bt rawatan badan kt dia. Well, my auntie kan bukak spa gituu... Pi meluluq la, bersauna la, mandi bunga, mandi susu suma. Ptg ni nk kena pi lg ni.



lecey kan....hem.....

Thursday, September 24, 2009

story tengahari

Selamat pagi..! salam hari batek utk sume staf gomen. Ari ni kan khamisss.

kt ofis..hampes..bape ekor je ader. Suma pakat cuti raya lagi ni. Takpa2.. aku mai keja..depa sedap dok cuti. Mgu dpn turn ai pulak okekk! nah pueh ati..smggu deret aku amik.
hua3...bulan madu di awan biruuuu...tiada yg menggangguuuuuu.....ewwaahh...gedikz tul.

sejak dua menjak kebelakangan ni, ate aku semakin bosan la dtg keje asek driving neh. Betui la manusia ni kan..masa naik moto, syok tgk org bawak keta. Dh bwk keta, syok tgk org nek bas lagi cpt sampai. Tak yah letih2 tekan cluth neh. Suma serba tak kena kan. Apa2 pun, bersyukur la..ada gak keta cabok merah tu aku bwk pi merata tak gadoh nk kacau org. ( eehh...cabok aku kata?? beribu riban dh abis kt menatang tu wo..)

smlm lunch, kuaq pi bayan lepas. Besak la, sebahagian dari ektibiti mengulaq la jgk tuh. Haha.
ekceli, pi pick up incik tunang. Tyme lunch pun bosan sorang2 mkn..kwn2 sekole pakat cuti lagi. Bek pi amik dia..bwk incik tunang pi maybank bayan baru. Dia kata nk withdraw wet ASB dia. Syahdu lak aku dengaq, dia habaq nk amik duit asb utk bakal isteri. Duit mas kawin dia kata.

Siap habaq kt aku tuh, "abg simpan duit maskawin ni sejak dari 2006 lg tau..mmg saja nk simpan kt baby".

uiih....dup dap dup dap hati dok kembang kuncup dengaq...haha..



kt bwh ni sebahagian gmbaq yg aku snap lam keta. Bosan sgt tnggu dia keluaq dpn gate kampeni dia tuh.
lgpun saja la nk tnjuk...bnda2 kesayangan dlm keta ni..kira peneman tyme jem la kan. Pemandu lone ranger la katakan..pi keja sorang2..balik sorang2...keja plak syahdu dok lintaih laut ari2.

(yg ni player viva..jgn kata tak kenai na..peneman aku melalak lagu rnb lam keta haha. Kenkawan, sila abaikan keta ferrari atas desbod tu okek. Yg 2 biji mcm kipas propeller tu bkn lah kipas bot tau..yg tu shaldan pot car kaler merah..ate lam keta aku suma merah na)
(yg ni aku panggil cik kumbang gedik2...oleh sebab dia tergedik bila kena matahari. Ngeh3..guna solar. Bila jem2 tu..qalit gak tgk dia ni..)

(yg ni la yg paling aku sayang..wlpun di tentang hebat oleh ibuku..sop3..mak aku kata kami berlainan keturunan...apa la dia marah sgt aku taruk si patrick merah ni atas desbod..ma kata sb dia hanjing! huaa..!! tpi aku syg jgk..tak dulik!)

Wednesday, September 23, 2009

lelaki & chatting

wah..suda pukul 5 yek. Cpt pulak rase masa bjalan (tak mo kabo aku msuk lunch tdi kul 3 hehe). Ari ni kan..sb dh tahap bosan memerang sgt kt ofis, aku telah melakukan 1 ektibiti paling tak berpakdeh di alam semesta. Yakni, aku melayan chatting ngn manusia2 tak kenal kt chatroom.

ate selalunya, aku chat ngn member2 ym je. Tp oleh kerana hampes member2 ym suma pakat cuti raya lagi...aku pun msuk la 1 website chatting ni (harap maaf, url terpaksa di rahsiakan takut kang website tu banned nick aku hahaha)

besek la kan..nama pun chatroom..segala bagai jns jantenz ader la kan. Tpi blh di katakan ..almost 80% mmg asek nk "dirty talk" je. Haku pun tah la jahat sgt ari ni, blh aku melayan je (sb aku suke tgk laki gatal ni mkin menggatal..pstu aku bantai gelak sorang2).

ader la kan 2,3 ekor jantan ni (rasenye tak salah aku bahase kan jantan since mmg perangai jantan).

baik punya dok ejas la kot..ajak kuar date la..itu ini sume... pstu ada la soklan :

"erm...kita phone sex nk tak mlm ni?" --> aku jawab "awk tak kesah ke sy dh ader tunang?"

dia jawab "takpe...sy tak kesah...pandai2 la kita simpann....."

pstu aku kata lagi "tapi wak...tunang sy ada kt sebelah ni"...................pstu terus dia out! hahaha!!

ader jgk yg jns :

"erm..awk...blh sy tau cutting bdn awk bape?? mst sexy awk ni kan...."

aku jwb "tah la..sy ni mmg badan model....tapi nt sy tnya tunang sy..cutting bdn sy..dia yg slalu ukur...."

hua3.....terus dia senyap.....

ada jgk yg cmni :

"kita jmp nk tak wak...sy blh tlng topup kan hp awk...kita ringan2 ke ape ke...."

aku reply "erm..yke..nak jmp ke...jmp la sy ahad ni..sy free"

dia pun cpt je reply "nk sy amik awk ke...kt mana?? kul bpa?"

aku kata lagi "aalaaa....dtg je la umah sy.... ahad ni je yg sesuai pun..."

dia tnya lagi "kenapa ahad ni.....ari lain tak leh ke sy nk jmp awk??"

aku dgn tergelak2 terus jwb...."sb ahad ni kenduri kwin sy..blh la dtg jmp sy...."

hahaha...adoii..sakit perut aku melayan lelaki lam chatroom neh.

tapi dlm erti kata lain, bkn aku saje nk kene kan deme..klu deme ckp bnda2 clean..aku sembang ok je..cm tnya keje ke..ape ke... stgh yg ok..aku ckp tunang pun cm ok je...siap wish slmt pengantin baru lagik.

cuma besek la..chatroom ni kebanyakannya mmg tak leh pakai punya type la. kene plak website tu mmg slalunya bebudak chat dia mmg dh terkenal dh sbgai bebudak tak ley pakai..

to my incik tunang...baby ada bagi num abg kt lelaki2 gatal tu..mlm nt abg tlng layan derang k..bkn pe..derang gedikz jgk nk no tipon..padahal baby dh bgtau tunang org...ari tu abg jgk pesan, klu ader laki gatal nk ngorat, pass je num abg...kan2??

utk dak2 lelaki tu, mlm ni kamo org ckp phone sex la ngn tunang sy yek...hahahaaha (sakit perot aku)


suke lagu ni??




She's starin' at me
I'm sittin', wonderin' what she's thinkin'
Mmmmmm
Nobody's talkin' 'cause talkin' just turns into screamin'
Ohhh
And now is i'm yellin' over her, she's yellin' over me
All that that means
is neither of us is listening
[and what's even worse]
that we don't even remember why were fighting.

So both of us are mad for...

Nothin' [fighting for]
Nothin' [crying for]
Nothin' [whooaaa]
But we wont let it go for nothin'
[no not for]
Nothin'
This should be nothin' to a love like what we got
Ohhh baby...

I know sometimes it's gonna rain
but baby, can we make up now
'cause I can't sleep through the pain
[can't sleep through the pain].

Chorus:
Girl, i don't wanna go to bed
[mad at you]
And i don't want you to go to bed
[mad at me]
No, i don't wanna go to bed
[mad at you]
And i don't want you to go to bed
[mad at me]
Ohhh no no no...

And it gets me upset, girl
when your constantly accusing.
[askin' questions like you've already known]
We're fighting this war, baby
when both of us are losing.
[This ain't the way that love is supposed to go].

Whoahhhh.....
[what happened to workin' it out]
We've fall into this place
where you ain't backin' down and i ain't backin' down
so what the hell do we do now...

It's all for..

Nothin' [fighting for]
Nothin' [crying for]
Nothin' [whooaaa]
but we won't let it go for
nothin'...
[no not for]
Nothin'
This should be nothin' to a love like what we got
Ohhh baby...

I know sometimes it's gonna rain
but baby, can we make up now
'cause I can't sleep through the pain
[can't sleep through the pain].

Chorus

Oh, baby this love ain't gonna be perfect
[perfect, perfect, ohh ohh]
and just how good it's gonna be
we can fuss and we can fightlong as everythings allright between us...
before we go to sleep.

Baby, we're gonna be happy.
mad (neyo)

ari ni aku tingat sgt ngn lagu ni. Sb lagu ni mmg 1 of my favret songs. Sb ari ni plak bosan kt ofis, di tambah lak pepagi dh gado ngn incik tunang...aku search2 lyrics lagu ni. Bila baca betui2..mmg meaningful betul lah....cuba korang baca hehe..

yelah..cite lagu ni dia asek gado ngn aweks dier..tapi kdg2 deme gado pun tak taw utk sebab ape...(cm aku le tu...)

so sama2 lah menghayati lirik nye...ada sape2 yg suke jgk lagu ni??


Monday, September 21, 2009

hari lepak di rumah

salam 2 syawal suma. huarrgghhh...!! letihnye sehari dua ni .... tdi bangun lmbt daa!!
siot kene bising ngn akak ct n mama...dgq la bunyi2an "eiii...dh nk kwin bapa ari pn bgn lambt lagi!"..
tak sesuai!! bek pi laa...ari2 terakhir mengakhiri zaman bujang ni..mggu dpn kena bangun awai dah dok ngn mak mentuaa...sop3.... ari ni...berazam tak mo pi mana2!! lantak la org kata pemalaih pun..cek tak mau keluaq!! cek nk rest!!! esok dh nk stat kosentret wat gubah hantaran dh...pstu nk pi butik pengantin ukoq baju kwin... rabu khmis keja lagi..jmaat amik halfday sb nk gi bt manicure & padicure. Lgpun jmaat tu mlm berinai..waahhh...dpt di bayangkan betapa bizi tahap gaban mggu ni...huhu.. sepagi tdi, dok tggu incik tunang sms...yalaaa...org tu byk adik badik kaannn...asek pi beraya ja la. Aku gak yg tercongok tunggu sms dia... tak gunoo tuii...sabo yo la... nk marah2 pun..nk jdik laki aku gak dh...huhuh...

Sunday, September 20, 2009

Entry Raya II


di hari raya yg penuh dgn juadah ini...sempat jugak aku mengepost 2 entry lam 1 hari...hua3...wlpun brodben di rumah masih lagi sengal2 network gitu, tapi lepas jgk la aku post.

ini pic2 post ala2 senyum urat kejang (aku ni tak bley senyum lama2..kejang pipi..huhu)
petang tdi kan incik tunang dtg beraya kt umah..sempat la ajak di posing sket.

wlpun tyme muka dh macam singa laut je aku ni...bedak tah mane...mekap tah mane...minyak je...
tpi itu tidak mematahkan semangat gatey nk bergambar jugak..hua3..

esok tataw lak ape program, cadangnye nk gi umah pak sedara kt belah bworth...pstu singgah kubur arwah abah kt teluk ayaq tawaq.... insyalah... sekejap je kan...dh hbs dh raya pertama. Rasa nk tunggu raya sikit punya lama..dh smp 1 syawal, sat ja dh mlm dh...sonok tang tu ja la.... kot budak2 ni best la kan..dh tua gajah ni kureng dh la...lgpun pala ni asek dok kosentret pikiaq kenduri n akad nikah ujung mggu ni ja....takot weeiii...huhuh...dup dap dup dapp....

salam aidilfitri edisi 1


Buat sume blogger, salam 1 syawal! yeaa!! dah raya dh kan ...copek nye suda msuk petang 1 syawal. Aku kt umah...baru je suda tulun2 my mum buat mee kuah. Ha, meh la sapa2 nk mai...petang ni menu mee kuah na..

pagi tdi..uii....mekap sakan la ngn akak ct, acik, n mama suma haha...besak la..ada juru mekap kt umah kami ni...my acik kan bt part time mak andam gituu...

incik tunang petang nt baru nk mai...sgt rindu laa. ..smlm baru je gado. Ape ar, nk raya pun gdo kan?? ngn lagi 5 hari nk kwin pun dok gado lagi (org kata lagi dekat nk kwin lg suka gado.. agaknye betul la kan...)

so gmbr2 ngn incik tunang..next entry lah baru post. Few pic kt bwh ni pic ngn my beloved fmly....selamat hari raya sumaa........

ngn akak ct buchuk aku....hua3..

ni la adik laki aku sorang....budak paling degil + paling payah nk amik gmbr

ngn mama tersyg!! ahak3..ma bulat, aku jgk yg pnjg!

mama, eden, acik & nasuha (anak acik)

our big family
me, acik, suha, fatini, luqman, akak ct, adik azri, mama, atok, pakteh & makteh


SELAMAT ARI RAYA AIDILFITRI
MOHON MAAF ZAHIR & BATIN
- BABY WIFY


Thursday, September 17, 2009

walimatul urus..



assalamualaikum wbt..
Dengan rasa penuh kesyukuran, menjemput blogger2 / vivarian dr peroduavivaclub / virtual frend yg mengakses ke laman ini ke majlis perkahwinan sy
Nadia Ishak & Nasir Md. Noor
(baby & acey)
27 September 2009 (8 syawal)
Ahad
Perkarangan Blok S, Apartment Permata, Jln Perda Barat, 14000 Bdr Perda, BM
(berhadapan bangunan mpsp)
Majlis dari 12.00 tghari (tahlil) - 5 petang

to all my close frends & blogger2 png yg kita dh jmp ari tu..maaf sb tak sempat nk bagi kad jemputan mase ari majlis bukak pose ari tu.
so kira virtual card ni pun accepted la kan..hehe..
"cinta berputik lalu bersemi
tikar di anyam dari jerami
undangan di jemput secara rasmi
ke majlis perkahwinan kami.."

suv vs compact


munink.....hari ke 27 berpuasa. Few days lagi bepor raya kan??

wah, damn gile letih la smlm.. Pas berbuka kuar gi carik brg2 gubahan. Nk complete kan few yg msih belum beli.

Tdo smlm pun lam 1 pagi lebih. Dok rasa smp ke kenduri kwin nt la dh tak ckup tdo ni ha.

Pagi ni punya story, hem....sakit nya hati ku zahir dan batin. haha...

cilakok punya owner suv lexus! tapi pagi punya crita la neh... masa otw mai keja. Masa ats bridge, minyak keta dh blinking. So turun ja bridge, singgah msuk caltex sat. Slalu nya tak isi pun kt caltex, tapi dh dlm keadaan nazak ni..hentam je la.

dh isi suma pa dah...kuaq la ke highway jelut0ng tu kan....

best punya dok melayan driving dlm kelajuan separuh rilex n steady, tyme tu aku dok lane tengah, tah mai mana binawe suv lexus dari lane kiri... bodo bengong betui la...dia take over tak lepas ...pstu nk hentam makan side aku... aku pun dh termakan la side lane kanan (paling laju). Naseb bek la vios kt lane laju tu tak bapa nk laju....klu tak....tak dan kawin dh aihh...

ape lagi......aku yg mmg bwk kete slalu nya "kurang ajaq" ....terus mengejar suv berkenaan. (cis..ni dh mcm crita drama kisah benar lak). Seb bek la aku tak sempat hafal plate dier..klu tak...mampus lenkali jmp..aku bgi calor terus!

tapi siyes ar...aku ligan tak kira apa dah....terkejut ar...mai nk hentam org plak. Tah la aku bantai bapa tadi kt hegway jelutong tu....mmg cina tu siyeeee tui arr.....

smp nk dekat trapik lite lps sg pinang tu sket...aku take over dia. Mmg aku cilok lane kiri ar tyme tu....smp sblh dia....

haaa....amik habuan! aku turun tingkap, angkat fuck pstu aku hon panjang...!! bestttt!!! sedap weeiii!! Pas aku potong dier, ha..tak berani plak nk tgk...tnjuk la ko punya jantan sgt...ingat aku pmpuan aku tak ley kejor??...u meet da wrong person la!

kira pueh ati la klu aku kena saman speed trap pun tdi...mmg aku tak kira pa dah...sakit ati gila dh tadi.

apa dia ingat dia pakai suv, blh dok buli keta kecik ka??? silap org laaa...

nk main ngn keta dak vivac, dia tataw tdi dia bt dagey kt state leader penang (ngn bongkak nye neh)....

see..sapa kata viva tak bley mkn lexus???? try r....mau aku kejaq lagi smp dtg.

pagi tdi..pahala pose aku mmg dh out dah....tapi takpa..demi menegakkan kebenaran....jgn sesekali nk tindas kete compact ok!

** enjoy small...we make it compact!

Monday, September 14, 2009

hari-hari yg semakin sibuk!

komtar..boring dh ari2 keja sini..haha

salam slmt pagi.. ayahh..suda 24 puasa dah...huhu.. copek la pulak rase.
letihnye tuhan yg tau mai keja ari ni. Naseb bek mai ngn keta, klu kata kena panjat feri lagi ari ni..pakat terebah kt platfom tu lah jwb nya kot.

ysterday, such a dabel triple bz day 4 me. Adui..penangan nk raya, mana dgn knduri lagi 2 mggu.
attoi!! ate sibuk weii...! smlm gi awal pagi nya tu, gi makmandin bwk ma ngn akak..depa pi borong kepek (aku borong tak mo habaq! hahaha). Klu nk baca liputan di lokasi kejadian, silalah ke blog akak ai di http://sitimurni.blogspot.com ate bkn hape, dia dh cite kt situ dgn panjang lebar nya so tak yah la ai nk cite lagi hehe.. (siap kutuk aku lak tu..tak gune...cisss...!!)

pas balik situ...singgah ekspo sbrg jaya tu sat..tapi barang cm tak bapa best la.. petang dok umah tlng ma bt "bihun sup mabeles"--> cess..pepandai aku bagi nama. malam tu pas mghrib..ate kuar lagik kami...gi jusco laaakkk....!! beli suar kt adik.

Ate adik aku sekoq tu..bkn qeti pi beli sndiri..dh besaq pnjg pun nk pi beli apa suma nk pi ngn ma & kami. Kot2 la nk pi bli ngn kwn2 dia ka pa kaa....tak mau aih! manja ulat spa bulan betui la.
pas blk tu...kona singgah sat bazar perda (dpn LHDN) tu plak. Tpi yg tu atas permintaan ai la..haha..nk beli tudung ct tuh....ai layak pakai okek! sb nama ai pun ada ct jgk..haha... bkn ct nurhaliza ja ley pakai. ate ari ni naseb bek tak lewat bgn tdoq..tapi kira smlm tdoq kira ala2 tdoq mati dh ar..tu yg tak bangun sahur (tp ai masih berpuasa yeekkk makcik2..)

agaknya smlm klu kata bom meletup pun..tak dgq apa dah aih...letih punya pasal.
adakah keletihan2 ku ini akan berlarutan hingga ujung bln ini??? oohhh tidaaakkkkk.....!!!

Monday, September 07, 2009

Buka Puasa Dataran Sembilang

salam nuzul quran wat sume blogger..

yess..ari ni cuti. Besh!! bangun tdo smp tghari haha..pemalas punya cik tunang.

Smlm, ate aku nk bercerita sket sal mjlis berbuka puasa vivac malaysia (northern division)

ate beshnyeee.....melepak bersama bebudak kuuu - den kan ketua kmpg kswn penang..hihi (pic di atas adalah posing maut bersama babyred)

Dlm kul 6-6.30 ptg, kami bermeetpoint di shell hentian juru. Sekitar 6.45 kami mula bergerak dlm konvoi yg di lead oleh kete ku...

Seramai 56 org bersama 28 buah viva join tt buka puasa di dataran sembilang, kuala juru.


Kira blh tahan jgk lah panjangnye konvoi kami. Tengkiu so much to our marshall2 & sweeper car. Aku jadik lead car mase on the way gi ...mase balik, kami ke rnr bagan ajam jap..time tu aku jdik media car plak la..bergayut kt luar kete amik gmbor haha...

few pic sempat di snap utk tayangan perdana..


ape2 pun enjoy sgt smlm. Ramai newbie (ahli keluarga baru kami) yg turun join smlm. Kira sporting jgk la deme ni..wlpn 1st time join tapi tak segan2 sgt...


juadah yg kami buffet kan :

nasi putih, sambal tumis udang, gulai ayam & ubi kentang, sayur kobis, ikan goreng, karipap, cucur udang & air sirap...

pada dak2 vivac tersyg..kowang mmg besh...ate jgn lupa, next event adalah konvoi pengantin mjlis knduri aku hehe...

deme dok bermesyuarat bonet ape keliling kete aku tu..


ejas parking..ejass...jgn tak ejass...

sesampai di dataran sembilang

juadah2 berbuka puasa...

cedapp....

dak2 club ngah mamam..

konvoi bergerak ke rnr bagan ajam

panjat n duduk kt pintu nk amik post ni hahaha

kami berhenti di petronas jln tok kangar juru..ada yg topup minyak

melepasi tol sbrg jaya

ish3...bumper sapa la tuuu...

ngn incik tunang...ahak2..dah tembam la kamooo...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails