wink! wink! u make my day!

Friday, September 04, 2009

Pagi Hari di Terminal Feri

salam jumaat.... yerr, sudah jumaat kan?? dah 14 puasa dah ari ni. Sedar tak sedar cam cepat le pulekk..(ke aku yg never tgu 26 hb ni..huhu)

ari ni kembali menggunakan feri n bas utk dtg keje.. haha...abis la aku punya timing nek keta.

pagi tadi naseb bek la perut tak bt pasal lagi sakit pewot, wlpn smlm aku bantai cmpur mkn mcm2. Smpai terminal feri tdi kul 7.25 cmtu. Kira awal la jgk kan..tak yah larik tercungap2. Kira berjalan naik ke terminal pun penuh cat walk la. Terkodek2 cm donald duck je (sila jgn slh paham ar..bkn lenggang bontot..tapi sb kasut tumit tinggi..hehe)

smp je ats..tercangak2 carik geng2 bas skolah (yakni geng ofis yg sama2 nek peri)....tadek pun??

sms kt kak yus, well on the way minah neh.. tggu dl lah.


miscol kak ilah, tak reply pun. Nadz pun tak nmpk... (slalunya deme 3 ekor, tapi aku dh join skrg kira 4 org la..peserta baru geng bas skolah..haha)

aku rilex la dl kt kerusi tu smbil tgu kak yus...tyme tu feri dh mai dah..

aku nk naik pun...dier ni tak smp lagi..ala..rilex dl la kt kerusi..


mse tgh tunggu tu...sempat la aku menyaksikan kejadian yg jarang dpt aku lihat sblm ni. Yakni kejadian lari marathon mengejor feri. Aku rase scene tu bnda yg normal bagi org nek feri. Cuma aku yg jakun baru bljar nek feri penumpang ni..it seems like new experience for me.

yg laki, yg pempuan..sume pakat larik2 takut pintu gate feri tu tutup. Lari dpn aku la..sb aku dok kt kerusi dpn tuh.

cm best lak aku tgk deme neh...yg pakai baju kurung pun smp selak2 kain la punya nk pasang kuda2 larik...haha...

aku terpikir gak lam ati..apsal depa ni kalut sgt?? oo..maybe kejaq feri..kejaq bas..takut tak dan smp punch card kot... tapi syok la rasa tgk suma pakat dok larik2 neh...ada yg style larik cm masuk marathon, ada yg style larik2 anak mcm nk bersaie kt mekah...haha..

dok jap...kak yus pun smp...terkedek2 tgk dia jalan (dia ni kecik molek je)..

pstu..kami dua org lak la join larik haha....sb tyme tu pintu gate feri dh nk tutup...semput jgk la aku...

3 comments:

Gieyana said...

hoho..cung gambar feri mu dik...
Selamat berposa yer..cepat kan masa berlalu..hehe:)

siti murni said...

isk..isk..bape hari dah hg nek feri..dok jakun lg ka..?hehe

::: m[e]n!t! s[e]nja ::: said...

cun la pemandangan tue...
hehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails